Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Heinze The Galactico, Rafa The Muppet

 

Antagligen är ingen mer förvånad än Heinze själv, men på kvällen den 24/8 – 2007 kom Real Madrid överens med sin Feeder Club om ett pris för den Liverpoolälskande vänsterbacken Gabriel Heinze.

Motgången för hans advokatarme tog hårt på Rafel Benitez som tog tillfället i akt att göra en Kevin Keegan och flippa helt. Först ut på agendan var att ifrågasätta spelschemat och det fruktansvärt orättvisa i att Liverpool spelar en match mer med tidig kickoff än Chelsea veckan efter en landskamp.  Vän av ordning kanske frågar sig varför det inte skedde tidigare, de första förslagen som Liverpool tog del skickades ut redan i juni, men en gissning kan vara att Liverpool engelsktalande tolk hade sommarlov och att Benitez först nu hade fått spelschemat översatt.

Den andra monumentala orättvisan som Liverpool blivit utsatta för är att Heinzes påstådda brev inte togs på allvar. Enligt Rafa är brevet fullständigt solklart och det är övergrepp mot allt som är heligt att en grupp advokater skulle kunna avfärda brevet som icke bindande på något sätt. Trots allt, vad vet advokater – förutom Liverpools förstås – om bindande kontrakt?

Den tredje raljeringen gällde förstås Man Utd. Rafa är mycket upprörd över att Tevez affären gick igenom så fruktansvärt snabbt (man undrar om Rafas somrar har en snabbspolningsknapp?) medan Masherano-affären drog ut flera dagar.  Att det i Tevez fall gällde ett kontrakt mellan West Ham och MSI, och att i Masheranos fall gällde att argentinaren enligt FIFAS regler redan spelat i för många klubbar är tydligen ett faktum att ignorera.

***

Chelsea flygande holländare Arjen Robben flyger till Real Madrid där han ska ersätta Princess Reyes trillande på vänsterkanten. Nästan 24 miljoner pund lyckades Cuddly Pete lura av Real Madrid för affären. Summan kan förefalla ofattbart men jag gissar att Robben kommer knäcka extra som försökskanin åt Regain för Reals räkning.

***

Anfallaren Yakubu lämnar Boro för Everton. Antagligen springandes i zick-zack som en östtysk flykting.

Grattis.

***

Martin Jol fick sparken utan att veta om det när Tottenhams styrelse erbjöd Jols jobb till Sevillas coach Juande Ramos. Ramos tackade dock nej och sen startade ett dygn av förnekelser där alla nekade till allt och Jol fick jobbet tillbaka utan att veta om det heller.

Paul Robinsson, Tottenhams målvakt, hittade ett ovanligt sätt – vanligt för honom dock – att göra sin röst hörd  Under en vänskapskapsmatch  mellan England – Tyskland nekade han till att rädda en boll för att istället fumla in den som om han vore David James.  

Listigt som han är visste han dock att fumlandet skulle leda till att han fick ordentligt med mediaexponering och mycket riktigt: Efter matchen höll Robinson ett glödande försvarstal för sin coach och ett inte lika fullt glödande över det faktum att han är en sämre målvakt än David James.

***

På annat håll fortsätter Man Utd Uniteds jakt efter friska anfallare. Klockan är 04:55 och det är stängningsdags om fem minuter på krog Sista Nappet. Det är därför föga förvånade att United ryktas ihop med allting som har två ben och kan träffa en boll – dvs alla anfallare i England utom Michael Owen. Som vanligt med krogragg finns dock risken att vakna upp till dagsljus med Barbamamma eller Alex Forrest bredvid sig . 

Nu lär det dock inte gå så illa att Fergie vaknar upp med Heskey. men det finns en påtaglig Anelka-varning.