Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En fenomenal avskedsksyss

En fruktansvärd säsong fick ett helt magiskt avslut. 

United tog sin tyngsta titel på åtta år – med egna produkter som matchhjältar.

Går det att vara annat än tagen av stunden?

Fullkomlig eufori:

 • När slutsignalen gick. Åtta år av väntan på en ny cuptitel (både EL och ligacupen är givetvis en trappa ner i jämförelse) och som det satt fint! Glädjetårar och gåshud och hela paketet levererades på en och samma gång. 
 • 2-0-målet var – sett till arena, situation och motstånd – resultatet av det snyggaste anfall jag sett United sy ihop under 2020-talet. Från Rashfords crossboll hela vägen till Brunos helt utomjordiska assist. Vansinnigt vackert. 

Vackert:

 • Inte nog med att vi vann – det var inte en smash-and-grab-seger heller. United utförde en taktiskt alldeles strålande insats där city i princip inte skapade några heta målchanser värda namnet. Haalands i virket, Alvarez friläge och så två långskott från Kyle Walker var allt jag skrev ned. Otroligt. Varför har inte United låst lag på detta sätt tidigare?
 • Kobbie och Garnacho. Två tonåringar från egna leden där den förstnämnde burit United i sitt hjärta sen barnsben. Att få komma in på Wembley och bli matchhjälte är helt otroligt. 
 • Kobbie Mainoo, ja. Här har vi en mittfältare som har potentialen att bli en superstar, en galjonsfigur för ett titeljagande Manchester United. Wow, vilken spelare! 

Unitedklass:

 • Backspelet. Man får ju en helt annan trygghet med Lisandro Martinez i laget. Det vågar jag påstå att i princip varenda topplag på planeten skulle instämma i. 
 • Att man inte klappade ihop totalt efter reduceringen. Det hände ju drösvis med gånger under säsongen att United släppte in mål i par. Kom det ett visste man att ett till skulle komma tämligen snart. Icke så denna gång. 
 • Sofyan Amrabat! Föredrogs framför Casemiro (som både drog från bänken och från landet illa kvickt efteråt) och det var otroligt nog ingen katastrof. Afrikanen stod för sin finaste insats i en Unitedtröja i sin sista match. All heder. 

Slutligen:

 • Trots att säsongen avslutades på allra bästa tänkbara sätt får vi inte glömma att den till den allra största delen varit en mardröm. United har spelat katastrofalt, slutat åtta, dragits med mängder av skador, men samtidigt inte imponerat överhuvudtaget när man haft de flesta spelare tillgängliga.
 • Och det bör rimligen ha inneburit att Ineos för en tid sedan beslutat att ten Hag inte är rätt man att leda laget in i ännu en “ny era”. Han avslutade hursomhelst på bästa tänkbara sätt.
 • Visst skulle Onana ha tagit Dokus skott (han var knappt skymd). Men vad gör det när vi har en buckla i handen?!
 • Slut på fotboll till augusti? Nej, då. Vi håller givetvis koll på Unitedspelarna i sommarens Europamästerskap. Vilka vi håller på? Alla lag där United finns representerat, givetvis.