Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen är plågan över

Äntligen!

Sista matchen på Old Trafford för säsongen är avklarad och nu kan vi börja drömma om en ny tid, en ny säsong på Drömmernas teater till hösten.

Att United dessutom avslutade ganska snyggt gjorde inte ont. 

3-2-segrar är alltid lika fina.

Allra bäst:

 • Att Bruno Fernandes fick visa hur mycket han saknats. Det är inte ofta portugisen missar fotbollsmatcher, men de två han bommat har United lämnat mållösa. När han var tillbaka lämnade United matchen med tre gjorda. Han är och förblir motorn som kan dra igång offensiven. 
 • Amad Diallo har tillhört United sedan Solskjaers dagar, men har först nu fått ett litet genombrott. 1+1 (även om assisten kanske inte var riktigt meningen) mot Newcastle – och så förstås hans avgörande mot Liverpool – ger oss ett hopp om att vi kan ha en storspelare där.

Också bra:

 • Att Sofyan Amrabat fick avsluta sin allt annat lyckade sejour i klubben med att visa att han inte är fullständigt hopplös (även om han så klart skulle ha dragit på sig en straff). Blocken på Isaks skott var strålande. 
 • Lisandro Martinez gjorde comeback igen! Han har snart gjort fler comebacker än matcher under säsongen. Måtte han hitta både form och tempo inför Wembley. Det lär behövas.
 • Kobbie. Så mycket mer United får ut av honom när han slipper försöka vara tvåvägsspelare hela tiden. Offensivt är han vassare.

Samma gamla visa:

 • Trots att United spelade utan en given anfallare och hade fem centrala mittfältare på planen kunde Newcastle ofta bara trava igenom mittfältet. Obegripligt nog. 
 • Casemiro. Är det för att han inte hänger med vare sig i skallen eller benen längre som han chansar i tacklingarna så ofta? Hur som helst lär vi knappast få se honom i Unitedtröjan i höst. 
 • United kom ut i andra halvlek och hade liksom bestämt sig för att ge Newcastle så många möjligheter som möjligt att kvittera. På fyra minuter gav United bort tre omställningar och vid tredje tillfället hittade Gordon 1-1.

Sist:

 • United har aldrig släppt in så här många mål i Premier League (1,57 per match). Och ska vi titta på målsnittet från tiden innan, när det var 42 matcher per säsong, får vi gå tillbaka till 1970-talet. Otroligt. 
 • Onana har hållit nollan i 2 av de 17 senaste matcherna.
 • Brighton borta i en av de minst spännande avslutningarna på en ligasäsong jag kan minnas. Toppstriden är avgjort, bottenstriden likaså. Inte ens en Champions League-plats finns kvar att spela om. United blir sannolikt åtta, vilket är den sämsta placeringen i PL-historien. 
 • Äntligen är säsongen, en av de värsta jag kan minnas, snart över. Men först ska vi till Wembley för att i alla fall försöka göra den minnesvärd även av en positiv anledning.