Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Sunderland 1/9 18:15

Roy Keane återkommer till Old Trafford för första gången sedan han lämnade klubben för cirka 2 år sedan. United som i förra omgången tog sin första tre poängare för säsongen tar emot ett Sunderland som har börjat svagt i sin återkomst till det engelska finrummet.

Denna matchen kommer på förhand mer att handla om Roy Keanes återkomst till Old Trafford än förutsättningarna i laget. Keane som var United trogen i tolv år och var lagkapten i flertalet av dessa åren återkommer alltså till Old Trafford som han lämnade hösten 2005 efter ett antal interna gräl med Sir Alex. När Keane tog över Sunderland förra säsongen var det många som höjde på ögonbrynen och undrade vad den hetlevrade irländaren skulle kunna göra som tränare i Sunderland. Sunderland låg då som ett mittenlag och var mer nerdragna i bottenträsket än att ha chans på en playoff plats till Premier Leauge. När Keane kom vände det dock, Sunderland gick från klarhet till klarhet och slutade tillslut på en första plats vilket innebar en direkt uppflyttning till Premier Leauge. Denna säsongen har dock inte Sunderland börjat speciellt bra utan befinner sig där många tippade dom på förhand, just i botten. Man ska dock ha i åtanken att Sunderland redan har mött lag som Liverpool och Tottenham. Till matchen mot United saknar Sunderland bland annat Ian Harte, Paul McShane som är skadade även Greg Halford är borta på grund av avstängning. United bekante Kieran Richardsson är tveksam till spel då han har en ryggskadad som stoppar honom.

För Uniteds del har det börjat se ljusare ut, efter stundtals bländade spel men med en förmåga att inte lyckas göra mål gjorde Nani i förra omgången mot Tottenham just det som vi alla har längtat efter MÅL och vilket gav United årets första Premier Leauge vinst och resultatet skrevs till 1-0 mot Tottenham. I veckan kom ett tråkigt besked för klubben, Uniteds trotjänare och våran egen “Super-Sub” Ole Gunnar Solskjaer tackade för sig i klubben eftersom hans knä inte orkade med längre. United står alltså nu enbart med 2 anfallare (Tevez och Saha) då Rooney är skadad. Vi är evigt tacksamma för att Saha återfinns i truppen till denna matchen, frågan är bara om han kommer vara hel efter matchen. Borta i denna matchen är annars Ronaldo som avtjänar sin sista match i sin tre matchers långa avstängning, Silvestre/Park/Foster/Neville saknas även dom på grund av skador.

United:

Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Evra, Silvestre, Fletcher, Eagles, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs, Saha, Tevez

Sunderland:
Gordon, Ward, Nosworthy, Kay, McShane, Anderson, Higginbotham, Collins, Wallace, Etuhu, Yorke, Miller, Leadbitter, Richardson, Chopra, Jones, Stokes, Murphy, Connolly, O’Donovan

United och Sunderland har möts totalt 12 gånger i Premier Leauge, resultaten ser ut enligt följande:

Vinster – United 8
Oavgjorda matcher 3
Vinster – Sunderland 1

Matchens domare heter Martin Atkinson, matchen visas på CanalPlus1 med avspark 18.15.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]