Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Birmingham – Man Utd

United åker några mil neråt landet till Birmingham, Steve Bruce’s lag. Hemmalaget kommer efter en imponerande poäng på Anfield, United efter en mycket stark match mot Chelsea.

Birmingham ligger på en 14:e plats i en tabell som inte riktigt börjat få “struktur” ännu. Man har varit ojämna spelmässigt, på bortaplan har man bara tagit 4 poäng av 12 möjliga, hemma på St. Andrews har man tagit 4 av 9 poäng. Senast i onsdags förlorade man i Ligacupen mot Blackburn med 3-0, dock var Bruce lag starkt reservbetonat. 4 dagar innan lyckades man att hålla nollan på Anfield efter ett imponerande försvarsspel.
På skadelistan finns nye spanjoren Borja Oubina (borta resten av säsongen kanske) p.g.a en knäskada. Borta är också Mikael Forssell, i övrigt rapporteras laget skadefritt.

Preliminär trupp:
Taylor, Kingson
Kelly, Djourou, Ridgewell, Queudrue, Sadler, Parnaby, Schmitz
Larsson, Nafti, Muamba, Danns, Palacios, Kapo, Johnson
McSheffrey, Jerome, O’Connor

Troligt lag (4-5-1):
Taylor
Kelly, Djourou, Ridgewell, Queudrue
Larsson, Muamba, Nafti, Johnson, Kapo
Jerome

Bänk: Kingson, Schmitz, Palacios, McSheffrey, O’Connor

För United’s del gäller det att hitta tillbaka till sitt spel efter debaklet mot Coventry i Ligacupen som slutade i en minst sagt pinsam förlust hemma på Old Trafford. Förvisso så fanns inte en enda ordinarie A-lagsspelare med i startelvan då, laget bestod till största delen av reserver och juniorlirare, ett starkt reservbetonat B-lag kan man kalla det. Det skall och bör dock räcka mot Coventry, laget (spelarna på plan alltså) var trots allt bättre än sina motståndarna, men när inte spelarna är fokuserade så vinner man inte. Detta var de yngre spelarnas chans att visa upp sig, de flesta tog inte chansen, frågan är vad som händer med dessa spelare nu…
United saknar Ben Foster, Gary Neville, Ji-Sung Park, Darren Fletcher och Mikael Silvestre p.g.a skador. Owen Hargreaves är fri sin lårskada, jag tippar dock att han vilas till veckans CL-match mot Roma, det skulle förvåna mig annars. Louis Saha fick inte matchträning i onsdagens match heller, frågan är när han skall få starta en match, tror inte det blir i morgon heller.
Jag skulle tippa på att laget ser exakt likadant ut som mot Chelsea i söndags, med samma bänkspelare, möjligtvis att Hargreaves tar en plats på bänken på Pique’s bekostnad.

Preliminär trupp:

Van der Sar, Kuszczak
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Pique, Evans, O’Shea
Ronaldo, Hargreaves, Scholes, Carrick, Eagles, Anderson, Nani, Giggs
Rooney, Tevez, Saha

Troligt lag (4-4-2):
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Hargreaves, Nani, Saha

Dömmer matchen gör ärkesopan Steve Bennett, ligans sämste domare? Det innebär att Ronaldo får passa sig väldigt noga vad han än gör, Bennett har inte haft ett rätt gentemot Ronaldo de matcher han dömt United.

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 18.15


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]