Vinst på St. Andrews

United gjorde inte mer än vad de behövde borta mot Steve Bruce’s Birmingham igÃ¥r. Hemmalaget började starkast när United gav bort mÃ¥lchanser pÃ¥ ett förvÃ¥nande sätt, i andra halvlek kontrollerade dock United matchen helt.

Steve Bruce valde att starta med en ensam anfallare och Oliver Kapo strax där bakom i ett 4-5-1 system, kanske inte det mest ideala på hemmaplan. Bruce hade taktiken klar för sig, att vara fler än United på mitten och därmed pressa dom till misstag. Det var annars inga överraskningar i hemmalagets laguppställning.

Birmingham
Taylor
Kelly, Djourou, Ridgewell, Queudrue
Larsson, Nafti, Kapo, Muamba, McSheffrey
Jerome

Bänk: Kingson, Schmitz, Danns, Palacios, O’Connor

Sir Alex kom med exakt samma startelva som slog Chelsea förra helgen, bänken var samma med undantag för att Anderson ersatte Nani. Hargreaves riskerades därmed inte, trots att han skall ha varit spelklar, vilas tills onsdag mest troligt.

United började mycket dåligt och blev överraskade av hemmalagets höga press, med en man mer centralt på banan fick Scholes och Carrick inga ytor alls. Det var också Scholes som slarvade direkt i inledningen då han gav bort bollen till Jerome, Van der Sar tvingades göra en fin räddning på skottet.
Strax efterÃ¥t tvingades Van der Sar Ã¥terigen visa sig pÃ¥ styva linan när Larsson’s hörna hittade en ormarkerad Queudrue vars nick räddades pÃ¥ mÃ¥llinjen av holländaren.
United fortsatte att vara nonchalanta i försvaret, Evra i synnerhet var helt under isen den första halvleken, även Ferdinand gjorde ett misstag. Det var Evra som ställde till det för sig när han försökte täcka ut bollen till hörna, Larsson snappade upp bollen och hittade McSheffrey i straffområdet, hans nick räddades på mållinjen av Ferdinand.
Van der Sar å sin sida missade en rensning som gick rakt i gapet till Jerome, han misslyckades dock helt med chippen och Vidic blockerade skottet mot mål.
United hade inte särskilt mycket chanser. Rooney blev frispelad efter en rensning av Van der Sar, bollen studsade dock för högt och Rooney missade därför lobben över utrusande Taylor.
Ronaldo hade ett par bra skott, det ena hade Taylor problem med och lyckades få upp en hand och turligt nog inte lämna retur på.
Birmingham var bättre i första halvleken, det berodde pÃ¥ United’s nonchalanta spel i kombination med hemmalagets höga press, främst var det dock United’s eget fel att det sÃ¥g ut som det gjorde.

Den andra halvleken inleddes med att Van der Sar tvingades lämna planen efter en tåskada, Tomasz Kuszczak ersatte.
United var mycket bättre i den andra halvleken. Man flyttade ner Tevez lite längre ner i banan för att hjälpa mittfältet mer, vilket inte alls gav samma ytor för Birmingham.
Det var just Tevez som hade United första chans i den andra halvleken när han fick en boll av Giggs, Taylor hade dock inga större problem att rädda.
United tog sedan ledningen. Rio Ferdinand fick bollen, slog en fin djupledsboll som vänsterbacken Queudrue bara sprang och tittade på, Ronaldo smet mellan och kom fri med Taylor, rundade honom och satte 0-1.
Ett par minuter senare var hemmalaget nära att kvittera. McSheffrey skar in från vänsterkanten, sköt ett skott som träffade Ferdinand och ändrade riktining, Kuszczak visade dock vilka enormt fina reflexer han har genom att tippa till hörna.
Samme MecSheffrey hade sedan en ganska fin frispark frÃ¥n kanten pÃ¥ straffomrÃ¥det, bollen smet metern utanför. Frisparken föranleddes av att Sebastian Larsson knuffade Evra i ryggen vilket gjorde att fransmannen fick handen pÃ¥ bollen, och varning!! Ingen sÃ¥g knuffen…
Rooney hade sedan en boll som räddades på mållnjen och Ronaldo ett fint skott utanför.

United vinner utan att spela bra…Ã¥terigen. FrÃ¥gan är när man skall hitta spelet? Ifjol gjorde man överlägset mest mÃ¥l och presterade ett anfallsspel utan dess like, hittills har man inte varit ens i närheten av detta. Anledningen till detta stavas Paul Scholes, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney. Ingen av dom har kommit upp i samma höga standard som ifjol. Det gäller framför allt Scholes, han verkar ha problem med tempot, stÃ¥r och stampar pÃ¥ bollen för mycket och hittar inte luckor för ligans bästa passningar längre. Ronaldo har varit avstängd och Rooney skadad, deras form kan bara gÃ¥ Ã¥t ett hÃ¥ll, jag är mer oroad över Scholes egentligen.

I United var mittlÃ¥set med Ferdinand och Vidic Ã¥terigen mycket bra, trots ett par nonchalanta misstag av Ferdinand, han räddade dock bollen pÃ¥ mÃ¥llinjen och stod för den avgörande passen till mÃ¥let. Brown hade stundtals problem med hemmalagets bäste, McSheffrey, men gjorde annars en bra insats. Evra’s andra halvlek räddar betyget pÃ¥ honom. PÃ¥ mitten var Ronaldo ganska pigg, med lite tur kunde han gjort nÃ¥got mer mÃ¥l. Carrick gjorde en mycket bra defensiv insats men bidrog i princip ingenting till offensiven, vilket dock kan förklaras med att hemmalaget spelade med en spelare i “hÃ¥let”. Scholes var Ã¥terigen inte mer än godkänd, vilket är dÃ¥ligt för honom. Giggs till vänster var nog sämst pÃ¥ plan, tyvärr. Giggs har inte öppnat säsongen bra alls, han har bara glimtat till, dock allt för sällan. I anfallet gjorde Rooney vad han kunde, han har varit skadad en tid och det gÃ¥r inte att begära mer frÃ¥n honom i nuläget. Carlos Tevez var bäst pÃ¥ plan. Han jobbade över stora ytor, höll i bollen bra och skapade lägen Ã¥t andra mycket fint. Problemet är att när han och Rooney spelar ihop sÃ¥ vill bÃ¥da komma ner och hämta boll, vilket gör att det fattas en spelare pÃ¥ topp.

Nästa match är hemma på tisdag mot Roma i Champions League, den matchen sänds på Viasat Sport 1 med start 20.45.

Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]