Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vinst på St. Andrews

United gjorde inte mer än vad de behövde borta mot Steve Bruce’s Birmingham igår. Hemmalaget började starkast när United gav bort målchanser på ett förvånande sätt, i andra halvlek kontrollerade dock United matchen helt.

Steve Bruce valde att starta med en ensam anfallare och Oliver Kapo strax där bakom i ett 4-5-1 system, kanske inte det mest ideala på hemmaplan. Bruce hade taktiken klar för sig, att vara fler än United på mitten och därmed pressa dom till misstag. Det var annars inga överraskningar i hemmalagets laguppställning.

Birmingham
Taylor
Kelly, Djourou, Ridgewell, Queudrue
Larsson, Nafti, Kapo, Muamba, McSheffrey
Jerome

Bänk: Kingson, Schmitz, Danns, Palacios, O’Connor

Sir Alex kom med exakt samma startelva som slog Chelsea förra helgen, bänken var samma med undantag för att Anderson ersatte Nani. Hargreaves riskerades därmed inte, trots att han skall ha varit spelklar, vilas tills onsdag mest troligt.

United började mycket dåligt och blev överraskade av hemmalagets höga press, med en man mer centralt på banan fick Scholes och Carrick inga ytor alls. Det var också Scholes som slarvade direkt i inledningen då han gav bort bollen till Jerome, Van der Sar tvingades göra en fin räddning på skottet.
Strax efteråt tvingades Van der Sar återigen visa sig på styva linan när Larsson’s hörna hittade en ormarkerad Queudrue vars nick räddades på mållinjen av holländaren.
United fortsatte att vara nonchalanta i försvaret, Evra i synnerhet var helt under isen den första halvleken, även Ferdinand gjorde ett misstag. Det var Evra som ställde till det för sig när han försökte täcka ut bollen till hörna, Larsson snappade upp bollen och hittade McSheffrey i straffområdet, hans nick räddades på mållinjen av Ferdinand.
Van der Sar å sin sida missade en rensning som gick rakt i gapet till Jerome, han misslyckades dock helt med chippen och Vidic blockerade skottet mot mål.
United hade inte särskilt mycket chanser. Rooney blev frispelad efter en rensning av Van der Sar, bollen studsade dock för högt och Rooney missade därför lobben över utrusande Taylor.
Ronaldo hade ett par bra skott, det ena hade Taylor problem med och lyckades få upp en hand och turligt nog inte lämna retur på.
Birmingham var bättre i första halvleken, det berodde på United’s nonchalanta spel i kombination med hemmalagets höga press, främst var det dock United’s eget fel att det såg ut som det gjorde.

Den andra halvleken inleddes med att Van der Sar tvingades lämna planen efter en tåskada, Tomasz Kuszczak ersatte.
United var mycket bättre i den andra halvleken. Man flyttade ner Tevez lite längre ner i banan för att hjälpa mittfältet mer, vilket inte alls gav samma ytor för Birmingham.
Det var just Tevez som hade United första chans i den andra halvleken när han fick en boll av Giggs, Taylor hade dock inga större problem att rädda.
United tog sedan ledningen. Rio Ferdinand fick bollen, slog en fin djupledsboll som vänsterbacken Queudrue bara sprang och tittade på, Ronaldo smet mellan och kom fri med Taylor, rundade honom och satte 0-1.
Ett par minuter senare var hemmalaget nära att kvittera. McSheffrey skar in från vänsterkanten, sköt ett skott som träffade Ferdinand och ändrade riktining, Kuszczak visade dock vilka enormt fina reflexer han har genom att tippa till hörna.
Samme MecSheffrey hade sedan en ganska fin frispark från kanten på straffområdet, bollen smet metern utanför. Frisparken föranleddes av att Sebastian Larsson knuffade Evra i ryggen vilket gjorde att fransmannen fick handen på bollen, och varning!! Ingen såg knuffen…
Rooney hade sedan en boll som räddades på mållnjen och Ronaldo ett fint skott utanför.

United vinner utan att spela bra…återigen. Frågan är när man skall hitta spelet? Ifjol gjorde man överlägset mest mål och presterade ett anfallsspel utan dess like, hittills har man inte varit ens i närheten av detta. Anledningen till detta stavas Paul Scholes, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney. Ingen av dom har kommit upp i samma höga standard som ifjol. Det gäller framför allt Scholes, han verkar ha problem med tempot, står och stampar på bollen för mycket och hittar inte luckor för ligans bästa passningar längre. Ronaldo har varit avstängd och Rooney skadad, deras form kan bara gå åt ett håll, jag är mer oroad över Scholes egentligen.

I United var mittlåset med Ferdinand och Vidic återigen mycket bra, trots ett par nonchalanta misstag av Ferdinand, han räddade dock bollen på mållinjen och stod för den avgörande passen till målet. Brown hade stundtals problem med hemmalagets bäste, McSheffrey, men gjorde annars en bra insats. Evra’s andra halvlek räddar betyget på honom. På mitten var Ronaldo ganska pigg, med lite tur kunde han gjort något mer mål. Carrick gjorde en mycket bra defensiv insats men bidrog i princip ingenting till offensiven, vilket dock kan förklaras med att hemmalaget spelade med en spelare i ”hålet”. Scholes var återigen inte mer än godkänd, vilket är dåligt för honom. Giggs till vänster var nog sämst på plan, tyvärr. Giggs har inte öppnat säsongen bra alls, han har bara glimtat till, dock allt för sällan. I anfallet gjorde Rooney vad han kunde, han har varit skadad en tid och det går inte att begära mer från honom i nuläget. Carlos Tevez var bäst på plan. Han jobbade över stora ytor, höll i bollen bra och skapade lägen åt andra mycket fint. Problemet är att när han och Rooney spelar ihop så vill båda komma ner och hämta boll, vilket gör att det fattas en spelare på topp.

Nästa match är hemma på tisdag mot Roma i Champions League, den matchen sänds på Viasat Sport 1 med start 20.45.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]