Roma kommer på besök

Vem minns inte förra årets Champions Leauge kvartsfinal mot Roma? United som förlorade borta men bokstavligt krossade Rom laget i returen. Nu är det andra förutsättningar och United saknar en del nyckelspelare.

Den 10e april 2007 kommer alltid vara en kväll som har ett speciellt minne i alla United fans hjärtan. United kom från ett 2-1 underlag borta mot Roma där bland annat Scholes blev utvisad pga. två onödiga gula kort. United var uträknat på förhand i returen men med den värsta press jag någonsin skådat i fotboll satte United full fart från början ledda av Fletcher och Smith. 1-0 kom redan i den 11e minuten av Carrick som gjorde ett riktigt drömmål med ett perfekt skott över Romas keeper. Detta var bara början, ytterliggare 3 mål trillade in i första halvlek och resultatet i paus skrevs till 4-0 till hemmalaget. Ska tydligt poängteras att Roma bara hade släppt in 23 mål på 30 matcher i Serie A under den förra säsongen. I andra halvlek fortsatte United sitt fenomenala spel och Carrick gjorde ytterliggare ett drömmål med ett skott upp i krysset, slut siffrorna skrevs till 7-1 efter att Evra fullbordat förnedningen.

Nu är detta historia och det är dags för en ny match och inga tankar om 7-1 matchen ska finnas i United spelarnas huvud. 1-0 vinsten i helgen borta mot Birmingham gav oss en ljuspunkt och en lite svagare ljuspunkt. Första halvleks försvarsspel gick inte att känna igen, medans i andra halvlek kontrollerade United sin ledning ypperligt. I matchen mot B’Ham fick tyvärr Van Der Sar utgÃ¥ pga. en tÃ¥-skada, detta gjorde sÃ¥ att Kuszczak fick ta plats mellan stolparna nÃ¥got han även kommer fÃ¥ göra i kvällens match dÃ¥ VDS missar. Det har rapporterats i press om att bÃ¥de Brown och Vidic är osäkra inför kvällens match och att man inte deltog igÃ¥rdagens träning nÃ¥got som inte lÃ¥ter speciellt bra. Skulle inte dessa tvÃ¥ spela sÃ¥ kommer vi förmodligen att fÃ¥ se Hargreaves som är med i truppen som högerback och Ferdinand/O’Shea i mittlÃ¥set, kan även hända att vi kan fÃ¥ se Pique men personligen tror jag att när domaren blÃ¥ser igÃ¥ng matchen 20:45 pÃ¥ Old Trafford sÃ¥ finns bÃ¥de Vidic och Brown med frÃ¥n start. Borta sedan tidigare i United är lÃ¥ngtidsskadade Silvestre, Foster, Neville, Park.

I Roma ser det förtillfället inte speciellt ljust ut. Efter sina 3 raka vinster i Serie A utan insläppt mål samt vinst mot D. Kiev i första omgången av Champions Leauge har det börjat komma lite grus i maskineriet eller vad sägs om 1-4 hemma i helgen mot Inter på Olympico? Inte speciellt imponerande. Roma kommer till matchen utan skadade Taddei, Panucci och Cassetti även den mycket gode mittfältaren Perrotta kan missa matchen då han ådrog sig en smäll mot Inter i helgen. Den förre Real Madrid spelaren Cicinho väntas ta högerbacksplatsen istället för Panucci.

Uniteds trupp:
Kuszczak, Heaton, Brown, Vidic, Ferdinand, O’Shea, Pique, Simpson, Evra, Ronaldo, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Giggs, Anderson, Rooney, Saha, Tevez.

Romas trupp:
Aquilani, Antunes, Barusso, Bertagnoli, Brighi, Curci, Cicinho, De Rossi, Esposito, Ferrari, Giuly, Mancini, Doni, Mexes, Perrotta, Pit, Pizzaro, Tonetto, Totti, Vucninic.

Troligt lag: (4-2-3-1)
Doni
Cicinho Mexes Juan Tonetto
Aquilani De Rossi
Giuly Perrotta Mancini
Totti (K)

United och Roma har bara mötts 2 gånger tidigare och det var förra säsongen, hur det gick då är redan historia.

Dagens domare är den spanske Manuel Mejuto Gonzalez, en rutinerad herre som bland annat har dömt Champions Leauge finalen 2004 mellan Liverpool och Milan. Matchen visas på Viasat Sport 1 med avspark 20:45, sändningen börjar dock 20:30 och kommentarorer är Henrik Strömblad och vår allas favorit Glenn Hysén.

Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]