Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney sänkte Roma

United slog Roma hemma på Old Trafford med 1-0 i den andra omgången av CL’s gruppspel. Detta betyder att United har full pott och det ska mycket till för att man ska tappa en plats till slutspelet, trots bara två matcher spelade.

1-0, 1-0, 1-0, 1-0 känner ni igen mönstret? 1-0 till United har varit lagets signum under början av säsongen, trenden bröts inte igår heller utan Rooney gjorde matchens enda mål och United vann med just, 1-0. Sir Alex valde att ställa upp med ett lite annorlunda lag jämfört med vad jag trodde i inför rapporten. I mål spelade som väntat Kuszczak som ersatte den tåskadade Van Der Sar, till höger i försvaret spelade O’Shea då Brown som på förhand var ett frågetecken pga. skada inte kunde delta därmot så kunde Vidic spela och det gjorde han tillsammans med Ferdinand, Evra höll till på vänsterkanten som vanligt. På mittfältet valde United att starta med Ronaldo till höger, Carrick och Scholes i mitten och istället för Giggs fick Nani chansen från start. På topp fick Saha starta sin första A-lags match denna säsongen istället för Tevez, brevid sig hade han Rooney. I Roma så blev målvakten Doni magsjuk på morgonen och fick ersättas av Italiens U21 målvakt Curci, annars var laget i stort sett som väntat förutom att Taddei missade matchen pga. skada.

Matchen öppnade i ett relativt lungt tempo, det var skillnad från förra mötet om vi säger så. Totti hade några distans skott i början av matchen men Kuszczak visade att man skulle kunna lita på honom under kvällens gång. Första halvlek bjöd inte på några större målchanser, den bästa hade dock Rooney i slutet av 1a halvlek där han från nära håll sköt ett hårt volleyskott några meter över Romas mål. Resultatet 0-0 stod sig i paus och det var så även rättvist.

I början av andra halvlek öppnade Roma bäst, Totti hade ett jätte läge efter en utmärkt pass av Guily men Kuszczak visade varför han tillhör Man. United med ett väldigt bra aggerande då han går ut och gör sig stor och Totti fick slå bollen över mål. United hade en bra chans via Nani som på ett relativt turligt sätt lyckades dribbla sig förbi Roma försvaret och slå ett misslyckat inlägg som till slut tog i ribbans överkant. I den 66e minuten kommer Uniteds första byte i matchen, det är Saha som får tacka för sig och in kommer istället Tevez, en spelare som ska ändra en del på matchbilden. Tevez kom in med en grym inställning, han jobbade och slet och låg på Roma försvaret som en igel. Det tog bara 5 minuter efter att Tevez hade kommit in innan United gjorde 1-0. En smart pass av Nani fram till Rooney som gör ett mycket svårt fotbollsmål, han lyckas få kroppen över bollen och skjuta vinnarmålet via Romas vänstra stolpe. I den 86e minuten fick Ronaldo en ofrivillig armbåge i huvudet av en Roma spelare, detta gjorde att United fick avsluta matchen med 10 man då man redan gjort sina tre byten detta medförde att Roma flyttade upp och närmst ett reduceringsmål var Espositio vars stenhårda skott smet några få centimerter utanför hemmalagets stolpe. 1-0 slutade matchen och United toppar nu grupp F med fullpott på dom två första matcherna.

United:
Kuszcsak
O’Shea Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Carrick Scholes Nani (79)
Saha (66) Rooney (87)

Bänk: Heaton, Piqué, Simpson, Eagels, Giggs (79), Anderson (87), Tevez (66)

Roma:
Curci
Cicinho Mexes Juan Tonetto
De Rossi Perrotta Aquilani (62) Mancini (74) Giuly (80)
Totti

Bänk: Sergio, Antunes, Barusso, Brihgi, Espositio (80), Pizzaro (62), Vucinic (74)

I United var Carrick åter mycket bra, förmodligen bäst på plan. Han stod rätt, löpte rätt, slog bra passningar och tog ett enormt jobb. Många har varit kritiskt till honom i början av säsongen och påstod att Hargreaves skulle ta över hans plats men sedan Chelsea matchen (Då han ägde matchen) har han varit en av våra bästa spelare under dom senaste matcherna, nu är det nog snarare Scholes som måste tänka på sin plats. Scholes har verkligen inte kommit in i spelet och igår var hans passningsspel under isen igen, mycket synd då Uniteds anfallsspel bygger mycket på just Scholes. Annars var försvaret bra som vanligt och Nani visade prov på en del saker, dock tycker jag han är för mycket upp och ner ännu men vi får ge grabben chansen. Anderson fick göra sin Champions Leauge debut i den röda tröjan och gjorde ett piggt inhopp dom sista 7-8 minuterna.

Publik: 73 652
Kort: Mexes – Roma (39 – Gult)
Nästa match: Wigan hemma 6/10 avspark 13:45
Man of the match: Michael Carrick


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]