Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadedrabbat United tar sig an Wigan

Det vankas ett miniderby i morgon när Wigan kommer på besök. Matchen har tidig avspark, som så ofta förr när United spelar. United är oerhört skadedrabbat vilket gör att flera “squadplayers” får chansen.

Chris Hutchings Wigan ligger på 12:e plats inför matchen. Man har tagit 8 poäng, varav endast 1 på bortaplan (mot West Ham), gjort 8 och släppt in 8 mål. Senast mot Liverpool hemma så borde man fått med sig minst 1 poäng då man var det bättre laget och domaren missade en solklar straff på Marcus Bent bl.a. Försvaret har varit förvånansvärt starkt, en del i framgångarna där ligger kanske i att Andreas Granqvist nu äntligen fått chansen att spela. Senast mot Liverpool satt han dock på bänken efter att ha varit småskadad i veckan innan. Annars har han bildat ett bra mittbackspar med ständigt lovande, men fortfarande opålitlige, Titus Bramble.
Man har den senaste tiden spelat helt utan riktiga yttrar utan har istället använts sig av 4 centrala spelare, vilket skall öppna upp för ytterbackarna Kilbane och Melchiot antar jag. Att Kilbane spelar vänsterback är p.g.a brist på annat, man saknar en spelare där sedan Baines försvann till Everton.
På skadelistan finns Emile Heskey, som öppnat säsongen bra, frågetecken finns även på Denny Landzaat och Antonio Valencia, i övrigt har Hutchings inga problem. Detta gör att Wigan kan komma till spel med detta lag:

Kirkland
Melchiot (c), Granqvist, Bramble, Kilbane
Scharner, Brown, Skoko, Koumas
Aghahowa, Bent

Bänk: Pollitt, Boyce, Olembe, Taylor, Cotterill

Mittfältet är Wigan’s starkaste del i nuläget. Skicklige Koumas styr spelet med Skoko, råskinnet Brown sparkar på allt som rör sig och Scharner står för tyngden och grovjobbet.

United saknar hela 8 spelare som är etablerade A-lagsspelare. Ben Foster, Edvin van der Sar, Gary Neville, Mikael Silvestre, Darren Fletcher, Owen Hargreaves, Michael Carrick och Ji-Sung Park saknas alla p.g.a skador. Det är på mittfältet som United har störst problem, 3 av de 4 högst rankade centrala mittfältarna är borta, vilket gör att John O’Shea troligen får vikariera på den defensiva positionen bakom Scholes. Paul Scholes å sin sida får nog se till att börja sparka igång sitt eget maskineri, han har varit väldigt blek hittills under säsongen, nu är han mer eller mindre tvingad att börja leverera så som han skämt bort oss med de sista åren.
Wes Brown spelade inte mot Roma i veckan, hur det är med hans skada har jag inte hittat några rapporter om ännu. Kan han inte spela så slåss Pique och Simpson om hans plats till höger i becklinjen, om nu inte Sir Alex väljer att spela O’Shea där och kanske Anderson ihop med Scholes, i mina ögon ingen lyckad kombination dock.
United har 5 raka segrar i ligan med föga smickrande målskillnaden 6-0, och man har inte förlorat en prioriterad match sedan 19/8 mot City. Anfallsspelet är dock inte särskilt effektivt ännu. Med skador i inledningen och en otränad Tevez, så finns det naturligtvis förklaringar till detta. Det är först de 2 senaste matcherna som man börjar se en tendens till ett bättre anfallsspel. Försvarsspelet håller dock yppersta världsklass, mittbackarna Ferdinand och Vidic är troligtvis världens bästa just nu och släpper sällan någon “över bron”. Evra och Brown på kanterna komplettera detta perfekt, även om man förstås saknar lagkapten Neville till höger väldgt mycket.
Laget blir nog rätt så väntat, försvaret och det centrala mittfältet plockar i princip ut sig själv i dagsläget, det är dock svårare att gissa kanterna och anfallet. Att Ronaldo och Rooney startar är självklart, men vilka 2 komplettera dessa? Nani, Giggs, Tevez eller Saha. Min gissning blir Giggs och Tevez.

Kuszczak
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, O’Shea, Scholes, Giggs
Tevez, Rooney

Bänk: Heaton, Pique, Nani, Anderson, Saha

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 13.45


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]