Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Proppen ur på Old Trafford

United utklassade Wigan med hela 4-0 på Old Trafford. Det första målet dröjde dock mer än en halvlek, men därefter rann det iväg.

Wigan, med tränare Chris Hutchings i spetsen, tvingades avvara Andreas Granqvist samt. tidigare skadade Heskey, och Sibierski. Granqvist har haft en fotskada och fanns inte ens med på bänken i eftermiddag. I övrigt så valde Hutchings att spela med Marcus Bent ensam på topp, och ensam var han verkligen matchen genom, 5 man fanns på mittfältet.

Wigan (4-5-1):
Kirkland
Melchiot (c), Boyce, Bramble, Kilbane
Scharner, Skoko, Koumas, Brown, Olembe
Bent

Bänk: Pollitt, Hall, Valencia, Landzaat, Aghahowa

Sir Alex tvingades undvara hela 9 spelare, vilket var klart sedan tidigare. Ben Foster, Edvin van der Sar, Gary Neville, Mikael Silvestre, Owen Hargreaves, Michael Carrick, Darren Fletcher och Ji-Sung Park var sedan tidigare skadade, dessutom så var aldrig Wes Brown aktuell p.g.a en lättare knäskada som även höll honom borta mot Roma i veckan. Som om inte detta vore nog så skadade sig Louis “glasmannen” Saha på uppvärmningen, vilket gjorde att 10 man var borta. Och värre skulle det faktiskt bli…
Gerard Pique ersatte Brown som högerback medans John O’Shea ersatte Carrick på mittfältet. Giggs och Tevez startade til förmån för skadade Saha och Nani (bänken). Bänken utgjordes av Tom Heaton, Danny Simpson, Anderson, Chris Eagles och Nani, en medelålder på dryga 20 år, kanske United’s yngsta bänk genom tiderna i A-lagssammanhang?

Det var United som började bäst och hade boll klart mest under den första halvleken, Wigan försökte krympa ytor och täppa till bakåt, vilket man gjorde med framgång. United hade egentligen bara en riktigt bra chans, och det var då en Wigan-spelare nickade bollen mot eget mål, Kirkland sträckte dock ut ordentligt och tippade till hörna. Ronaldo hade ett riktigt bra hårt skott som Kirkland räddade, men annars var det märkbart tunnsått med chanser. Tevez hade dock en riktigt bra chans i slutet när han gjorde bort ett par försvarer och försökte placera in bollen i bortre krysset, Melchiot fick dock en tå på bollen som istället gick metern över, någon hörna blev det dock inte. Wigan hade en bra chans på ett inlägg från Olembe som hittade Scharner längst bort i straffområdet, Evra hann mellan och sparkade bort bollen ett par meter framför mål.
United hade ett par straffsituationer, båda med råskinnet Michael Brown inblandad. Den första upplever jag som klar straff när Brown kommer rusande in i situationen och brottar bort Ronaldo utan någon som helst chans på bollen. Den andra situationen är när Evra kommer genom och faller på Brown’s utsträckta ben, här var det dock mer en kollision än fällning i mina ögon. Men jag kan inte komma från att ställa mig frågan… är det inte United som alltid får straff på Old Trafford, och är det inte alltid Mike Riley som är extra generös med straffar till United? Eller är det inte så det låter på Svenska Fans forum? Snarare är det svårare för United att få straff numera, dels p.g.a att Ronaldo fått en stämpel på sig att ALLTID slänga sig enkelt (trots att han oftast blir klockrent nergjord), och dels p.g.a allt gnäll i pressen på just Ronaldo…
Under den första halvleken tvingades både Nemanja Vidic och John O’Shea byta p.g.a skador, vilket gör att skadelistan når imponerande 12 spelare i nuläget, ersättare blev debutanten Danny Simpson och Anderson.

Den andra halvleken blev en rejäl överkörning från United’s sida. Wigan hade absolut ingenting att sätta emot och säga till om.
Ryan Giggs fick den första chansen när han på ett inlägg från Ronaldo satte bollen i ribban och ut. Ett par minuter senare skulle dock den högst rättvisa ledningen komma. Rooney serverade Andersom som med en fenomenal utsida hittade en i djupet springande Tevez. Argentinaren hade Kilbane hängande i ryggen och en Bramble jagandes bakom sig, ändå så höll han skickligt kvar bollen, skakade av sig Kilbande och Bramble, gick runt Kirkland och sköt 1-0, ett mycket snyggt fotbollsmål med sydamerikansk “touch”.
Evra blev strax därefter återigen nergjord, denna gång av Scharner som träffade Evra’s bakhasor, ingen straff (det var det troligen inte heller), men det får United så lätt ändå…
Jason Koumas, Wigan’s klart bästa spelare, hade sen ett bra skott som smet ett par decimeter utanför Kuszczak’s högra stolpe.
Kvarten in i halvleken kom 2-0. Giggs fick tillbaka bollen efter en hörna, slog ett inåtskruvat inlägg som Kilbane nickade mot eget mål, Kirkland gjorde återigen en fin räddning men på returen höll sig Ronaldo framme och nickade in 2-0.
Inhoppande Valencia hade bara varit inne en dryg minut när han fick Wigan’s bästa målchans. Fri framför mål sköt han ett bra volleyskott ner mot Kuszczak’s högra stolpe, polacken gjorde dock en riktigt fin enhandsräddning och styrde undan skottet.
3-0 kom i den 76:e minuten. Anderson stal, som så många gånger förr i matchen, bollen för en Wigan-spelare. Pique fick den och passade snyggt Rooney på kanten, Rooney’s inspel hittade en helt fri Ronaldo som bara hade att raka in 3-0 bakom en chanslös Kirkland.
Ronaldo borde gjort bättre av nästa chans, han sköt metern över i bra läge med Tevez helt fri mitten. 4-0 skulle dock komma ändå. Simpson, som gjorde en mycket fin match på högerbacken, fick bollen i steget och slog ett perfekt inlägg som Rooney mötte på huvudet och nickade in bakom Kirkland.
Simpson själv hade en fin chans då han kom halvfri med Kirkland, den f.d engelska landslagsmålvakten gjorde dock återigen ett bra ingripande.
4-0 var smickrande siffror för Wigan, något även Chris Hutchings medgav efteråt. United var fenomenalt bra i andra halvlek, dock lämnade den första mer att önska.

I United gjorde ingen en dålig match idag. Det är dock fortfarande så att både Giggs och Scholes skulle behöva en fot där bak för att komma igång mer, det var dock bättre idag än på länge. Carlos Tevez var lysande, bäst på plan. Han fanns överallt, jobbade stenhårt efter varje boll, slog fina pass och serverade bollar på löpande band, dessutom gjorde han ju ett vackert mål. Ronaldo gjorde sin bästa match för säsongen och var inte långt efter Tevez. På mitten gjorde Anderson ett suveränt inhopp. Han var mycket bra defensivt när han gång efter annan bara gick in och tog bollen för motståndarna, hans passningsspel var dessutom riktigt vasst, han behöver bara slipa bort lite enkla misstag. De unga försvararna Pique och Simpson var båda mycket bra, styrda av en alltid suverän Ferdinand. Wayne Rooney var riktigt pigg i andra halvlek, efter att ha varit rätt kass i första då han bl.a tog en onödig varning.

Nu var inte Wigan någon större motståndare i andra halvlek, så man skall kanske inte dra för stora växlar av det hela, men offensiven var definitivt vassare än på hela säsongen denna gången.

Förresten, vad sägs om följande lag:

Van der Sar
Neville, Brown, Vidic, Silvestre
Fletcher, Carrick, O’Shea, Hargreaves, Park
Saha

Ett lag som hade kunna ligga högt upp i tabellen, synd att de är skadade bara…

Nu väntar ett välkommet landslagsuppehåll, då kan United passa på att försöka få tillbaka en del av spelarna från skadelistan. Saha, Vidic och O’Shea’s skador är inte så farliga, dessutom så börjar Fletcher att träna på måndag igen och Hargreaves vänstas tillbaka om ca. 3 veckor.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]