Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Det har varit landskampskväll för vår United spelare. Här kommer lite mer detaljerad information hur det gick för våra spelare och deras landslag.

England tog emot Estland hemma på Wembley i grupp E och kunde enkelt vinna med 3-0. Alla tre målen föll i den första halvleken, Englands första mål kom genom Wright Philips tidigt in i den första halvleken. I den 32a minuten spräckte Wayne Rooney sin måltorka i det engelska landslaget och efter 17 mållösa matcher gjorde Rooney 2-0 målet, 3-0 kom bara två minuter efter då en estländsk försvarare fick bollen i eget mål. För Uniteds del så deltog enbart Rio Ferdinand och Wayne Rooney. Borta från spel var alltså Brown, Foster, G. Neville, Carrick och Hargreaves som inte deltog pga. skador. Rooney spelade hela matchen medans Ferdinand blev utbytt i halvlek, bytet var däremot av taktiska drag då Rio var i farozonen om att bli avstängd i veckans tuffa bortamatch mot Ryssland.

Frankrike körde inte helt oväntat över Färöarna på bortaplan. Fransmännen hade dock större problem utanför planen och hade stora problem med att lyckas landa på Färöarna pga. dåligt väder men lyckades till slut att komma ner, enbart tre timmar innan avspark (!). Spelare med United anknytning i matchen var enbart Patrice Evra. Louis Saha åkte som bekant hem till Manchester i veckan för rehab av sin skada. Frankrike vann till slut matchen med hela 6-0. Evra spelade hela matchen som vänsterback och ska enligt uppgifter ha gjort ett mycket stabilt jobb.

På Croke Park i Dublin spelade Irland och Tyskland 0-0. Ingen United spelare var med på plan eller på bänken. John O’Shea var innan match osäker till spel pga. en lårkaka och deltog alltså inte i matchen.

Serbien spelade oväntat 0-0 borta mot Armenien, ett resultat som verkligen inte gynnade laget då konkurrenterna Portugal och Polen vann sina matcher. Nemanja Vidic är inte kvitt sin hjärnskakning han fick mot Wigan och deltog inte i matchen.

I samma grupp som Serbien, grupp A mötte Portugal Azerbadjan borta och vann med 2-0, ett resultat som förde portugiserna ett steg närmre EM i Schweiz/Österrike nästa sommar. Både Ronaldo och Nani deltog i matchen, den förstnämnda spelade inte helt oväntat hela matchen medans Nani bytte av Quaresma med 20 minuter kvar att spela.

I grupp A trummar Polen på mot EM-kval och vann återigen, denna gång hemmaslog man Kazakstan trots en tidig ledning av gästerna. Matchen blev försenad cirka 30 minuter efter att ljuset på Leiga Stadium slocknat i halvlek. Tomaz Kuszczak fick dock bevittna hela matchen från bänken.

Rumänien chockade Holland i grupp G med att vinna hemma med 1-0. Edwin Van Der Sar deltog inte i matchen då han inte är kvitt sin tå skada som har stoppat honom i spel i dom senaste tre United matcherna.

Skottland hemmaslog Ukraina på Hampden Park med 3-1 trots avsaknaden av sin lagkapten Darren Fletcher. Skottarna är riktigt starka just nu och toppar grupp B framför stornationer som Frankrike och Italien, ska tilläggas att man har besegrat Frankrike både hemma och borta och vunnit den första matchen av två mot Italien.

—-

Nu väntar några dagars uppehåll för landslagen innan nya kvalmatcher tar fart på onsdag (17/10). För United spelarnas del kan vissa åka hem till Manchester och förbereda sig inför kommande helgs bortamatch på Villa Park mot Aston Villa. Spelare som kvalar på onsdag är:

England (Kvalar mot Ryssland borta): Rio Ferdinand, Wayne Rooney
Portugal (Kvalar mot Kazakstan borta): Cristiano Ronaldo, Nani
Polen (Kvalar mot Belgien hemma): Tomaz Kuszczak
Frankrike: (Kvalar mot Litauen hemma): Patrice Evra


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!