Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man United – Dynamo Kiev

Tre raka segrar i Champions League hittills. En till kan innebära att United säkrar avancemanget. I morgon kväll gästas United av Dynamo Kiev. Ett lag som inte tagit en enda poäng ännu, en svit som förhoppningsvis består.

Manchester United spelade en tuff och händelserik match i helgen mot Arsenal på Emirates. 2-2 blev resultatet, men med en mycket bitter eftersmak. Formen pekar spikrakt uppåt och senast United förlorade en match var mot Manchester City (19/8), med undantag för när “reservlaget” mötte Coventry i Carling Cup.

United mönstrar följande trupp:

Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Pique, Evans, Evra, Simpson, Ronaldo, Hargreaves, Anderson, Fletcher, Eagles, Carrick, Giggs, Nani, Saha, Rooney och Tevez.

Icke disponibla är Foster, Neville, Silvestre, Scholes och Park.

Huruvida Ferguson väljer att starta är intressant. Tre-fyra ändringar kunde mycket väl göras jämfört med helgens ligamatch, har han sagt. Jag tror inte han förändrar försvaret. Däremot finns möjligheten att både Carrick och Nani får speltid på mittfältet till förmån för Anderson och Giggs. I anfallet kan Saha vara ett alternativ istället för Tevez.

Trolig startelva:
Van der Sar
Brown, Ferdinand (K), Vidic, Evra
Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Nani
Rooney, Saha

Kiev ligger för närvarande på tredje plats i den inhemska ligan. 30 poäng på 15 matcher har man tagit. Trots det är man hela tio poäng efter suveräna serieledaren Shaktar Donetsk. I CL har det gått tungt och laget har förlorat samtliga matcher. Laget får därmed ställa in sig på att kriga för en plats i UEFA-cupen.

Undetecknad har inte några uppgifter på hur Dynamo Kiev:s trupp ser ut. Jag förmodar dock att laget ser ut ungefär som i Kiev.

Trolig startelva:
Shovkovskiy
Ghioane, Gavrancic, Yussuf, Diakhate
Gusev, Correa, Nesmachniy, Bangoura
Rincon
Shatskikh

Faktum är att senast Dynamo Kiev bortaslog ett lag i Champions League var i mars 2000. Då besegrades Rosenborg med 2-1. Om United vinner, samtidigt som Sporting inte vinner över Roma är United klart för avancemang till åttondelsfinal.

Lagen har mötts tre gånger tidigare. Det har slutat enligt följande:

23/10/2007 Dynamo Kiev 2 – 4 Man Utd
08/11/2000 Man Utd 1 – 0 Dynamo Kiev
19/09/2000 Dynamo Kiev 0 – 0 Man Utd

Matchen sänds på Viasat Sport 1 med start kl. 20.45 i vanlig ordning.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]