Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bolton – Man Utd 24/11 16:00

Åter dags för Premier Leauge spel, United reser dom få milen till Bolton för spel på Reebok Stadium. Ska det bli en lika målrik historia som förra året?

Efter Englands EM debakel är det nu åter dags för Premier Leauge, förmodligen en mycket välkomnande omgång för dom besvikna engelska supportrarna. United reser till Bolton för spel på Reebok Stadium mot just Bolton. Bortalaget kommer från en hel rad av vinster, man har inte förlorat i ligan sedan derbyt mot Manchester City i Augusti månad. Bolton därmot har haft en väldigt tung inledning på säsongen och placeras i skrivande stund på en 18e plats bara 2 poäng från sista platsen. Man kommer dock med ett 2-2 resultat borta mot Bayern München från senaste omgången i UEFA-cupen.

I Uniteds trupp så saknas sedan tidigare skadade Mikael Silvestre, Gary Neville, Ji Sun Park, Ben Foster, Paul Scholes och Wayne Rooney. Truppen ser ut enligt följande:

Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, J. Evans, Ferdinand, Pique, Vidic, Evra, Ronaldo, Carrick, Hargreaves, O’Shea, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Eagles, Saha, Tevez

Saha finns åter med i truppen efter den skada han ådrog sig för några omgånger sedan. I Rooneys frånvaro så lär vi förmodligen få se Saha tillsammans med Tevez på anfallet. Tevez som i Argentinas VM kvalförlust i veckan blev utvisad, har gett klartecken att han kan medverka i matchen och ska vara kvitt de jetlags som skulle kunna förekomma pga. hans långa resa. Nemanja Vidic är med i truppen trots att hans Serbien spelar sin sista och helt obetydelsefulla EM-kval match imorgon, Vidic spelade dock inte i den senaste matchen borta mot Polen och det ska vara en ryggskada som stoppade serben för spel denna skada verkar fortfarande hålla i sig och han är osäker till spel, Pique är dock redo för att bilda mittbackspar med Ferdinand.

Troligt lag:
Van Der Sar
Brown Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Carrick Hargreaves Giggs
Saha Tevez

Bolton kommer med en helt skadefri trupp där bland annat Anelka ska vara kvitt en skada som han har haft i dom senaste omgångarna, även Diouf är tillbaka efter avstängning. Man har även haft ett långt speluppehåll då man inte har haft speciellt många spelare (8 st) på landslagsuppdrag. Truppen ser ut enligt följande:

Jaaskelainen, Al Habsi, McCann, Michalik, O’Brien, Meite, Gardner, Cid, Campo, Guthrie, Nolan, Speed, Alonso, Diouf, Davies, Anelka, Samuel, Teymourian, Braaten, Giannakopoulos

Troligt lag:
Jääskeläinen
J. O’Brien A. O’Brien Meité Gardner
Davies Nolan Guthrie McCann Diouf
Anelka

Dom 5 senaste matcherna har Man. Utd haft väldigt lätt med Bolton, förra årets match slutade med en komfortabel 0-4 vinst efter ett hattrick av Rooney. Matcherna innan dess har slutat:

Bolton 1 – 2 Man. Utd
Man. Utd. 4 – 1 Bolton
Man. Utd. 2 – 0 Bolton
Bolton 2 – 2 Man. Utd

Matchen sänds på Canal Plus 1 med avspark 16.00. Matchens domare är Mark Clattenburg, en herre som har haft en väldigt svår inledning på säsongen. Han fick bland annat vila två matcher efter att ha dömt Liverpool derbyt där han gav två tveksamma straffar till Liverpool, Clattenburg är även ”känd” i Uniteds ögon för att vara den domaren som missade att Tottenham hade en boll inne i mål på Old Trafford för några säsonger sedan.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]