Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shut Up Drogba

 

Chelseas anfallare Drogba är skadad. Kanske.

Det är lite oklart exakt hur det fungerar i fotbollsvärlden men det finns en möjlighet att Drogba är skadad. Så hävdar världens mest objektiva och självständiga journalistkår som aldrig skulle drömma om att fabricera ihop en historia om en fotbollspelare eller en politiker med trettio sköna kvinnor, nämligen den engelska.

Exakt varför dom hävdar att Drogba kanske är skadad är också lite oklart. Det finns inga källor, inga citat, inga fakta. Det är lika väl uppbyggd som den genomsnittliga Aftonbladet artikeln, minus förstås det melodramatiska språket Aftonbladet tvingar sina praktikanter att lära sig.  Men det finns en giltig premiss väl värd att lyfta fram.

Det är i Chelseas intresse att Drogba är skadad eftersom Afrikanska Mästerskapen närmar sig och vore Drogba frisk skulle han spela där och missa en månads PL-spel. Vilket inte vore det optimala för ett lags vars övriga anfallare knappt skulle platsa i Shrewsbury FC.

Men, men men. hör jag den naive medborgaren säga. Inte skulle väl stora företag med omsättningar på flera miljarder luras? Och när vi andra klappar medborgaren nedlåtande på huvudet och småskrattar bakom ryggen på honom, samtidigt som vi handlar på ICA och tankar på Shell, gör vi detta med vetskapen om att mycket vill ha mer. Och finns det några som verkligen ha mycket, mycket mer är det fotbollsklubbar.

Men man ska förstås inte döma hunden efter håren eller Chelsea efter Roman.

För att visa att jag aldrig har några som helst förutfattade meningar tänker jag presentera fyra möjliga scenarion för Drogbas skada och helt enkelt låta läsarna själva välja vad man vill tro på.

Skada
Klart det är en skada. Hans knä har varit trasigt länge. Tänk bara på alla gånger han fallit ihop utan att någon varit i närheten av honom. Det om något är väl ett klockrent bevis på en knäskada.

Rysk bluff
Roman är en listig filur. Först lurar han av ryssar deras aktier, sen lurar han av the Special One jobbet och nu har han lurat Drogba att han är skadad. Mannen är som tagen ur en Asterix serie med namnet Romanska Lurifax

Mediabluff.
Efter en osedvanlig tråkig förmiddag på jobbet tog Steve the Hack fram sina tärningar han haft sedan ungdomens D&D turneringar. Ett par snabba kast senare, med ögonen glittrade som den geekiga spelledare han alltid drömt om att vara, var ett scenario tillverkat där Drogba kanske, möjligen, måhända, vem vet, typ var skadad. En story han skulle kunna mjölka i månader utan slut. Med ett leende slängde han iväg en slängkyss mot väggen där bilden av Stephen Glass, Steves stora idol, hängde.

Rysk mediabluff
Under en osedvanlig tråkig förmiddag på jobbet tog Steve the Hack fram sina Chelseabiljetter och titade på klentroget på dem. Han kunde fortfarande inte riktigt förstå den tur  han hade haft när han kvällen innan träffade en ung ryska på puben. Med sina 275 kilo var Steve inte alldeles van vid att unga ryskor kuttrade i hans öra så han tyckte inte det var överdrivet konstigt att just denna ryska kuttrade om att Drogba var skadad. Hans begränsade erfarenhet av kvinnor medförde också  att när kvinnan stack ner ett par Chelseabiljetter i hans bröstficka, precis innanför pennskyddet, så förstod han för första gången kvinnors popularitet hos män. Med ett stånk stoppade Steve the Hack ner sina biljetter igen, rättade till bakdeln över de tre stolar han byggt ihop till en och började skriva på dagens break, Drogbas möjliga skada.

 

//Julsnälle Dave