Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Enkel seger mot Sunderland

Det blev en förvånansvärt enkel match då United i går slog Sunderland med 4-0 på Stadium of Light. Sir Alex valde att byta hela fyra spelare från förra matchen. Glädjande var att Wayne Rooney gjorde mål efter några mållösa matcher. Under kvällen spelade Arsenal oavgjort mot Portsmouth på Fratton Park. Det resultatet innebär att United leder ligan med en poäng.

Det blev som väntat ett par ändringar i startelvan inför denna match. Rio Ferdinand var friskförklarad och kamperade åter med Vidic i mittförsvaret. Daniel Simpson fick inte nytt förtroende och ersattes av den numera ordinarie högerbacken Brown. Vidare ersatte O´Shea fransmannen Evra som vänsterback.

På mittfältet valde Sir Alex att vila Giggs och Anderson. Detta innebar att både Nani och Fletcher startade. I anfallet startade Rooney tillsammans med Saha. Därmed fick Tevez en kanske välbehövlig vila. Argentinaren har matchats flitigt sedan sin debut på Fratton Park. Uppmuntrande var att Ji-Sung Park åtefanns på bänken.

De första tjugo minuterna var ingen stor underhållning. Inget av lagen lyckades uppvisa något organiserat spel, men det syntes att Sunderland möjligen var lite för opportunistiska i sitt spel. Till skillnad från många andra lag som möter United ville de anfalla, även om de inte kom till så många avslut. Det opportunistiska spelet skulle straffa sig omgående när Brown slog en djupledspassning till en fri Rooney. Engelsmannen gjorde inget misstag och rullade kliniskt in bollen vid Gordons närmsta stolpe. Sunderlands försvarsspel var inte imponerande i detta skede. Dels var avståndet mellan backarna frapperande och dels var markeringen på Rooney undermålig.

Louis Saha skulle tio minuter senare döda matchen med sitt 2-0-mål. Genom en kontring kom Rooney relativt fri på vänsterkanten. Anfallaren vände inåt banan och slog ett fint inlägg som Saha mötte med högerfoten. Gordon kunde inget göra när bollen gick in vid hans högra stolpe. Målet var ett symptomatiskt bakslag för Sunderlands väl chansartade spel. United är väldigt effektiva då det kommer till kontringar med de snabba spelare som finns i laget. Målet var ett utslag av detta.

United hade efter målet några halvchanser, främst genom en frispark av Ronaldo och ett skott av Nani. Ronaldo skulle emellertid, på övertid, visa vilken fantastisk form han är i. United fick en frispark i centralt läge, strax utanför Sunderlands straffområde. Normalt sett är detta inte ett optimalt läge för Ronaldo, då han brukar vara bättre från längre distanser. Emellertid smekte han upp bollen i Gordons högra kryss, det var bara för målvakten att titta på. Frisparken var både hård och välriktad. Kort sagt var det ett mästerverk från en av världens bästa spelare.

Andra halvlek var en lång transportsträcka. Sunderland försvarade sig bättre och United var fullt nöjda med att bevaka resultatet. Kuszczak testades av Jones med ett hårt skott längs marken, men polacken kunde komfortabelt rädda. Vidare missade Rooney en utmärkt chans att göra sitt andra mål, efter ett fint inspel av Nani. Portugisen var även inblandad i Uniteds fjärde mål, då han ordnade en straff. Collins hann inte med när Nani bröt in från sin högerkant och domaren dömde straff för dragning i tröjan. Saha satte säkert det fjärde målet i Gordons vänstra hörn med fyra minuter kvar. Noterbart är att Park byttes in mot Ronaldo med cirka en halvtimme kvar av matchen. Sydkoreanen jobbade som vanligt kolossalt och hade en fin framspelning till Nani.

Sammanfattningsvis tycker undertecknad att matchen förflöt mycket enkelt. Detta utan att innermittfältet med Carrick och Fletcher tog ut sig. Ingen av dessa imponerade särskilt. Istället var det United fina kantspel och Rooney som avgjorde matchen. Försvarsspelet var som vanligt mycket bra, även om Evra saknades. Förutom Rooneys spel var Ronaldos frispark glädjande. Portugisen överraskar genom att slå en eminent frispark från kortare distans. Han har just nu ett register som få matchar.

Sunderland: Gordon, Whitehead, McShane, Higginbotham, Collins, Wallace (Leadbitter 46), Etuhu, Yorke (Richardson 61), Waghorn, Jones, Chopra (O’Donovan 86). Icke använda avbytare: Ward, Cole.

Man Utd: Kuszczak, O’Shea, Ferdinand, Vidic (Pique 73), Brown, Ronaldo (Park 57), Fletcher, Carrick, Nani, Rooney, Saha. Icke använda avbytare: Heaton, Evra, Tevez.

Mål: Rooney 20 min., Saha 30, 86 (str.) min. och Ronaldo 45 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]