Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Birmingham

Risken för att missödet mot West Ham upprepas bör vara 0% i morgondagens hemmamöte mot Birmingham, eller?

Förlustmatchen mot West Ham i lördags var, tillsammans med Bolton, den klart sämsta insatsen United gjort denna säsongen. Allt var fel. Skador, sjukdomar, konstiga laguttagningar, taktiken, dålig koncentration, missar i markering… Det fanns inte något positivt alls att ta med sig från den matchen.

Vad är gemensamt för matcherna mot Portsmouth, Man City, Bolton och West Ham, mer än att vi inte vann dessa matcher och att samtliga var på bortaplan? Jo, Wayne Rooney spelade inte i någon utav dom. Till listan kan också läggas andra halvlek mot Reading hemma, då spelade han inte heller. Rooney har missat 8 ligamatcher, United har bara 4 vinster i dessa och hela 3 förluster. Rooney vet alltså inte hur det känns att förlora ännu.
Då är frågan om det är särskilt bra att vara så beroende av en anfallsspelare som United har varit? Det finns egentligen ett par bra förklaringar på detta. Rooney är för det första en av europas bästa anfallare, alla lag känner avsaknad av en sådan spelare. För det andra så bygger mycket av United’s spelsätt på att ha en spelare som Rooney i laguppställningen. För det tredje så har det inte funnits något alternativ till Rooney / Tevez förrän de sista veckorna egentligen, Saha har som vanligt gått skadad större delen av tiden och tar dessutom relativt lång tid på sig att återhämta sig.

Förlusten senast vill jag i första hand skylla på managementet. Förvisso var Rooney sjuk, men varför sätta Tevez ute på vänsterkanten och Giggs någon form av fri roll innaför honom? Varför sätta den enda kreativa centrala mittfältaren, Anderson, på bänken? Varken Hargreaves eller Fletcher bidrar med någonting i offensiv väg, och ingen av dom är något tekniskt vidunder med samma blick för spelet som Anderson, Scholes (skadad) och Carrick (sjuk).
Sen var ju inte koncentrationen på topp heller, den var inte ens till hälften. Ronaldo’s straffmiss, Nani’s fruktansvärt usla bollmottagning när han var helt fri, Fletcher / Brown’s markeringsmiss på kvitteringen och den obefintliga markeringen på West Ham’s segermål. Detta var bara 5 av de otaliga koncentrationsmissar som gjordes, så många missar funkar inte mot något lag, man hade förlorat mot Åshöjden i lördags…Att släppa in 2 nickmål mot West Ham av alla lag, med de huvudspelare som United besitter, är inte ens nära godkänt.

Birmingham:
Bortalaget har långtidsskador på Stuart Parnaby och Borja Oubina, frågetecken finns även för lagkaptenen Damien Johnson, som utgick i halvtid senast, och Oliver Kapo. I övrigt kan nye managern Alex McLeish mönstra sitt starkaste manskap, jag tror dessutom att han flyttar ned en extraspelare på mitten.

Truppen:
Taylor, Doyle
Kelly, Jaidi, Ridgewell, Queudrue, Djorou, Sadler
Larsson, Muamba, Nafti, Johnson, McSheffrey, De Ridder
Forssell, Jerome, O’Connor

Troligt lag:
Taylor
Kelly, Ridgewell, Djorou, Queudrue
Larsson, Muamba, Johnson, Nafti, McSheffrey
Jerome

Bänk: Doyle, Jaidi, Sadler, De Ridder, Forsell

United:
Owen Hargreaves haltade lite lätt ut senast, han var klart bäste United-spelare i den misärmatchen, han finns dock med i truppen, jag tvivlar dock på att han startar. Wayne Rooney och Michael Carrick beräknas vara tillbaka efter sin sjukdom, jag tror att båda startar. Edvin van der Sar sades tidigare i veckan kanske vara spelklar till denna matchen, han finns dock inte med i den preliminära truppen. Darren Fletcher gjorde en fruktansvärd match senast, skulle bli mycket förvånad om han startar igen. Kanske vilas Ryan Giggs och någon i försvaret till förmån för Nani / Park och O’Shea / Pique.

Preliminär trupp:
Kuszczak, Heaton
Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, O’Shea
Fletcher, Ronaldo, Anderson, Carrick, Hargreaves, Nani, Giggs, Park
Rooney, Tevez, Saha

Troligt lag:
Kuszczak
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Anderson, Park
Rooney, Tevez

Bänk: Heaton, Brown, Fletcher, Nani, Saha

Statistik
Lagen har mötts totalt 97 gånger genom åren, United har 45 vinster och 25 förluster. De 10 senaste ligamötena har slutat med 7 United-vinster och 3 oavgjorda. Senaste gången Birmingham tog poäng på Old Trafford var 17/10 1981.

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 16.00


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]