Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sena mål räddade United

Det såg ut att bli precis som i höstas, mållöst. Det, ända till Wayne Rooney styrde in Tévez geniala passning i mål. På stopptid sänkte Cristiano Ronaldo Readings hopp genom att göra 2-0, och sitt 23e mål för säsongen, vilket också blev slutresultatet.

På grund av datorproblem publiceras matchrapporten något sent, vilket undertecknad ber om ursäkt för.

***

Sir Alex ställde upp med ett förväntat lag, med undantag för mittfältsposterna. Där vilades Anderson och Giggs medan Hargreaves och Park fick chansen från start.

Reading’s Steve Copell valde att ersätta indisponibla spelare med Cissé och Lita medan Rosenior och Gunnarsson inte deltog i matchen, vilket undertecknad förutspått i införraporten.

Första halvlek:
Publiken på Madejski Stadium skulle få se en inledning med mängder målchanser – åt båda håll. De första 10 minuterna slutade otroligt nog 0-0, även om det lika gärna kunde ha varit 2-2. Då kom en otäck, krypande känsla tillbaka – likt en deja vú. 0-0 i PL:s inledningsmatch, mot just Reading, trots nästan 30 avslut..

Det var precis som så många gånger förr Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney och Carlos Tévez som stod i händelsernas centrum. Likaså i lördags. Redan i den första spelminuten spelades Ronaldo fram till ett ypperligt läge. Portugisens första av sina totalt åtta avslut gick dock inte mål – det skulle dröja. Även om både Carlos Tévez och Wayne Rooney var nära att näta i inledningen, och Ronaldo på nytt så var det allra närmast när Reading gick till anfall.

Leroy Lita smet förbi Rio Ferdinand och lossade bössan, VDS räddade emellertid men på returen stod målet vidöppet för anfallspartnern Kitson. Denna lyckades dock inte sätta bollen i nät, en gedigen insats av en framstormande Vidic hindrade bollen från att gå i nät.

Reading spelade överaskande trevlig och anfallsrik fotboll. United var inte riktigt på tårna och det var tämligen nära att Dave Kitson fick näta – från 40 meter! VDS var ute och seglade en aning, Ferdinand redde dock upp situationen med sin nick. Det löste sig således till sist. United’s bästa målchans var Owen Hargreaves frispark. Ronaldo revs ned och “Hargo” klippte till från dryga 25 meter. Marcus Hahnemann gjorde en mycket fin räddning. Allt mer började det likna premiären…

Andra halvlek:
Direkt i inledningen av den andra halvleken var Kitson nära igen. Denna gången i eget mål. Inbytte Ryan Giggs hörna var alltså nära i att resultera i ett mål, Hahnemann avstyrde snyggt.

Ju längre matchen led desto mer tryckte United på. Avsluten och effektiviteten var knappast i klass med förra helgens överkörning mot Newcastle. Cristiano Ronaldo hade som sagt åtta avslut, de flesta gick långt, långt utanför.

Readnings offensivlusta försvann nog inte, snarare var det United’s dominanta mittfältsspel som gjorde det omöjligt att ligga på. Några kontringar då och då skapade man förstås, men det blev aldrig riktigt farligt. Det blev det däremot i den 77e minuten när Carlos Tévez med akuratess skickade en djupledsboll mot Wayne Rooney som med enorm precision stötte in bollen bakom en maktlös Marcus Hahnemann.

Det tvingade Coppells mannar att gå framåt, medan United bytte in Darren Fletcher för att balansera det allt mer offensiva laget i och med att “Hargo” sedan tidigare bytts ut till förmån för Nani. Coppell bytte in Long och nyförvärvet Matejovsky, men det skulle inte resultera i annat en ännu ett United-mål.

Visserligen var det ett par svettiga slutminuter, speciellt då fyra stopptidsminuter annonserats. Det hjälpte inte hemmalaget. Strax efter 1-0-målet hade Michael Carrick haft ett bra läge och Ronaldo ett ännu bättre då han var fri mot Reading-keepern. Hahnemann vann den duellen. Det gjorde han inte när Ronaldo kontrade in 2-0 när stopptidsminuterna tickade mot sitt slut. Från egen planhalva kunde Ronaldo ostört jogga fram mot Reading-målet. Avslutet var kliniskt och en seger var bärgad.

Reading:
Hahnemann
Murty (K), Cisse, Ingimarsson, Shorey
Doyle, Harper, Hunt, Convey (Matejovsky 79)
Lita (Long 83), Kitson

Bänken: Federici, De la Cruz och Rosenior.

Man United:
Van der Sar
Brown, Ferdinand (K), Vidic, Evra
Ronaldo, Hargreaves (Nani, 70), Carrick, Park (Giggs, 46)
Rooney, Tévez (Fletcher, 79)

Bänken: Kuszczak och O’Shea.

I United var den gyllene trion med Ronaldo, Rooney och Tévez i vanlig ordning mycket bra. Även den defensiva jätten Nemanja Vidic var en av matchens främsta.

Tack vare två sena mål befäste United sin tabellpostion – i topp!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]