Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vidare i FA-cupen

En relativt medioker match från United’s sida slutade ändå till slut med vinst med 3-1. Inte många spelare i United kom upp i någon vidare klass, framför allt inte de offensiva. Ronaldo gjorde 2 nya mål, det ena på straff.

Tottenham’s tränare Juande Ramos tvingades undvara mittbacken Ledley King, denne har precis kommit tillbaka från skada och Ramos ville inte riskera något med honom. Varken Rocha eller Kaboul gavs förtroendet bredvid Dawson, istället valde Ramos att placera Huddlestone i mittförsvaret. På kanterna fanns Lee till höger och O’Hara till vänster, en udda kombination. Finländaren Tainio låg strax fraför backlinjen i en extremt defensiv position, utöver detta var det ett väntat lag.

Spurs 4-1-3-2):
Cerny
Lee, Huddlestone, Dawson, O’Hara
Tainio
Lennon, Jenas, Malbranque
Berbatov, Keane

Bänk: Robinson, Kaboul, Gunter, Boateng, Defoe

United kom till spel utan Nemanja Vidic, Gary Neville och Mikael Silvestre, de två sistnämnda är skadade, Vidic var sjuk. Paul Scholes gjorde comeback och började matchen på bänken. Wes Brown fick därmed gå in i mitten, för första gången på länge, John O’Shea blev högerback.

Första halvlek:
Det var en ganska händelsefattig halvlek, mycket spel precis utanför Spurs straffområde. United hade svårt att hitta ett sätt att tränga igenom “spelarbussen”. Rooney och Ronaldo hade vars en bra chans att ge hemmalaget ledningen, men misslyckades. Berbatov fick sedan helt fritt nickläge på hörna efter en kvart, hans nick räddades dock av Rooney vid stolpen.
Bortalaget skulle dock, inte helt logiskt, ta ledningen efter 24 minuter. En lång boll från Dawson hittade Lennon på kanten, Evra gick bort sig helt och Lennon spelade in bollen framför mål till Keane som inte hade något problem att raka in bollen. Dåligt försvarsspel från framför allt Evra bidrog till målet.
United höjde tempot något efter målet. Giggs fick en riktgt bra chans med 10 minuter kvar, hans volley var dock för svag och räddningen från Cerny ganska enkel.
Minuten efteråt kom kvitteringen som United spelat ihop till. En lång boll nickades rakt upp i luften av Dawson, bollen hamnade hos Giggs som höll undan Lee tills dess att Tevez kunde slå in kvitteringen till 1-1.
I slutet så virrade Brown bort sig helt upp i banan vilket öppnade en jättelucka för Jenas, hans avslut räddades dock fint av Van der Sar till hörna. Det sista som hände i halvleken.

Andra halvlek:
Tottenham öppnade den andra halvleken starkt. Evra lekte Bambi mot Lennon igen, Lennon’s lobbskott gick dock över. O’Hara hade en farlig frispark som Van der Sar hade full koll på. Jenas fick återigen ett helt öppet läge efter att Brown och Hargreaves helt gått bort sig högre upp i banan. Jenas avslut var dock riktigt dåligt.
Ungefär i samma veva som Scholes byttes in för Carrick så tog United över matchen helt. Scholes öppnade med en suverän genomskärare till Tevez, hans skott gick dock strax över målet.
2-1 kom med 20 minuter kvar. En lång utspark från Van der Sar hittade Rooney i straffområdet. Hans fina nedtagning slogs bort med handen av Dawson. Klar straff och även utvisning på Dawson. Straffen slogs säkert i mål av Ronaldo.
Tottenham var nära att kvittera med 5 minuter kvar. Ett inspel från Malbranque tog på Brown’s ben i kamp med Berbatov, bollen tog i stolpen och ut.
Istället gjorde United 3-1 med 2 minuter kvar. Ronaldo skar in från vänster och sköt ett skott som touchade en bortaspelare och ställde Cerny, bollen gick under honom och in i mål.

Överlag en medioker match från United. Försvaret var oroande virrigt utan Vidic, beror troligen på Brown’s ovana vid positionen då han inte spelat där på länge. Brown hade mycket bra koll på Berbatov men drog iväg oförklarligt ett par gånger vilket öppnade stora hål i United mittförsvar. Evra gjorde sin sämsta match på mycket länge, Lennon skall inte vara en spelare han skall ha problem med normalt sätt. På mitten var Hargreaves helt oustanding, han vann i princip alla bollar och bröt gång på gång Spurs anfall. Carrick gjorde en stabil match bredvid honom och visade stundtals prov sitt fina passningsspel. Tyvärr såg han inte glad ut när han byttes ut mot Scholes. Ronaldo var ärligt talat ganska medioker, men 2 nya mål är givetvis bra. Ryan Giggs var bättre i spelet än Ronaldo, och bättre än på ett tag. Både Rooney och Tevez gjorde en för dom ganska slätstruken match.

Nästa omgångs möter United Arsenal hemma på Old Trafford. Det är helt fantastiskt vilken lottning United fått genom åren jämfört med de andra “storlagen”. Allt finns svart på vitt, det är ingen slump längre… Matchen spelas helgen den 16-17/2. United har bortamatch mot Lyon den 20/2, så låt oss hoppas att matchen spelas den 16:e…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]