Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vinst mot Pompey

Det blev en stabil och trygg 2-0 vinst för United hemma mot Portsmouth, matchen var avgjord redan innan 15 minuters spel tack vare två snabba mål av (Gissa vem?) Ronaldo.

Sir Alex valde att ställa ett relativt väntat lag på banan, det mest chockade var kanske att Rooney och Ronaldo stod för anfallsparet och Tevez fick sätta sig på bänken, annars var det den vanliga fyrbackslinjen vi har blivit vana vid att se samt att Scholes gjorde sin första start sedan comebacken förra helgen. Värt att notera är att Patrice Evra var med i matchen, i min införmatch skrev jag att han var avstäng något jag har fått om bakfoten. Redknapps Pompey ställde även dom upp med ett väntat lag där lagkaptenen Campbell var tillbaka i startelvan efter skada och Lyon lånet Milan Baros gjorde sin första match för klubben.

Manchester United:
Van Der Sar
Brown Vidic Ferdinand Evra
Nani Carrick Scholes (Anderson 62′) Park
Rooney (Tevez 73′) Ronaldo (Hargreaves 73′)

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Anderson (62′), Tevez (73′), Hargreaves (73′)

Portsmouth:
James
Johnson Campbell Distin (Hreidarsson 46′) Pamarot
Lauren (Mvuemba 46′) Davis Diarra Kranjcar
Baros (Hughes 78′) Mwaruwari

Bänk: Begovic, Pedro Mendes, Hreidarsson (46′), Mvuemba (46′), Hughes (78′)

Matchen började i ett mycket bra tempo där United inte helt oväntat stod för det mesta och konstrukiva i spelet. Redan efter 9 minuter stod det 1-0 till hemmalaget och inte helt oväntat var det Ronaldo som enkelt rullade in bollen bakom David James efter mycket fint förarbete från Nani och Scholes. Bara tre minuter efter ledningsmålet fick Ronaldo en tackling utanför Pompeys straffområde, portugisen stegade upp på sedvanligt manér och drog iväg en frispark rakt upp i James höga kryss. En fantastisk frispark av en fantastisk spelare. Resultatet stod sig halvleken ut trots bra chanser från United, dock var skärpan inte på topp speciellt inte från Rooneys sida.

Andra halvlek fortsatte på samma spår, United hade boll och Portsmouth fick jaga. Chanserna avlöste varandra och hemmalaget bjöd på mycket fint spel, dock utan att få resultat för detta. När man väntade på att Ronaldo skulle göra sitt andra hattrick i den röda tröjan blev han utbytt till förmån för Hargreaves, i samma vända fick även Rooney gå av banan och Tevez kom in i matchen. Resultatet stod sig matchen ut och skrevs som sagt till 2-0.

En bra och stabil genomförd match att Man United, dock måste skärpan vara hundra och koncentrationen även så det går inte att lita på att Ronaldo ska stänka in alla bollar i framtiden. Nästa match är på lördag borta på Withe Harte Lane mot Tottenham, svår sådan.


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!