Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Denne Anderson…

Efter ett kort uppehåll har nu Mats Svensson levererat en ny krönika. Läs och njut…

Rasmus Christoffer Elm är född den 17 mars 1988. Rasmus Elm är en av svensk fotbolls största mittfältstalanger och debuterade i U21-landslaget i höstas.

Jag gillar Rasmus Elm, det är en av mina favoriter i allsvenskan. Han är en skicklig och bollsäker lirare som blir proffs i Rennes eller Bochum inom ett eller två år. Han kommer att bli miljonär och kvällstidningarna kommer att kampanja om att Lagerbäck måste ta ut honom till träningsmatcherna mot Slovenien och Österrike våren 2011. Det kanske till och med blir knappar med “In med Rasmus ut med Kim”.

Men.

Om två år är Anderson Luís de Abreu Oliveira den klart mest lysande stjärnan i A Seleção.
Brassen är fyra veckor yngre än Elm men sisådär fyra sköna ljusår före honom och de flesta andra i sin åldersklass.
Han är alltså 19 år och redan så bra att jag ibland kommer på mig att häpna.
Cesc Fabregas är 20 år och inte lika bra.
När Anderson är som bäst och Fabregas är som bäst är det klasskillnad. Visst har de olika uppgifter på planen, men brassen har ett register som är ett par meter bredare – minst.

Han kom till Manchester som en för många okänd produkt, trots strålande insatser i både Porto,Gremio och Brasiliens ungdomslandslag. Och som så många drömde han som liten pojke om att spela i United.
Anderson gjorde sen en sån där klassisk debut som drabbar en hel del – inte Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo – i Unitedtröjan; en rätt nervöst tam insats som helst borde falla i glömskans fack. Inte många minns Djemba-Djembas eller Klebersons första matcher – eller förresten: Djemba-Djemba mosade väl Sol Campbell direkt och borde själv stämplas med kultstatus enbart därför.
Sedan har Anderson växt, och som han har gjort det.
Han är lika stark som Rooney.
Han är lika formidabel på att täcka bollen som Tevez.
Han är lika snabb som Keane under dennes prime.
Han har lika sköna glidtacklingar som Mäster Giggs.
Och framförallt besitter han ett jävlaranamma som är som klippt och skuret för United. Ser ni hans enorma arbetskapacitet ser ni också hur stor skillnaden är när en sån som Zlatan Ibrahimovic står och lallar på Anfield. Anderson är en dröm att ha som tränare, han är lika bra defensivt som offensivt och kan bli den enorma tvåvägsspelare som United saknat sedan Keanes avsked.

Med en prislapp på 17 miljoner pund, bortåt 215 miljoner kronor, har vi rätt att kräva mästerverk av Anderson.
I kväll ska han mosa Kim Källström på Stade de Gerland.
I Sydafrika kanske han får Rasmus Elm emot sig.
Jag vet vem jag tror vinner de kamperna.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!