Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inbytt Tevez kvitterade

Den notoriske målskytten Karim Benzema såg länge ut att bli Lyon’s stora hjälte – så blev det inte. Nani och Tévez byttes in för att rädda ett oavgjort resultat, så blev det också. Nani slog inlägget som, via Fred, nådde Carlos Tévez. Argentinaren gjorde inget misstag och kvitterade till 1-1 i den 87:e minuten. United gjorde ingen stormatch, men fick med sig ett önskvärt resultat.

Lyon tvingades undvara lagkaptenen Cris från startelvan, efter ett längre skadeuppehåll satt han dock på bänken. I övrigt så hade Coach Perrin starkast möjliga lag att ta till. Ben Arfa började dock på bänken, troligen vågade inte Perrin vara för offensiv.

United kom till spel helt ordinarie, sånär som på lagkapten Gary Neville, som vanligt. Som väntat på bortaplan i Champions League så valde Sir Alex att starta med 3 centrala mittfältare med Hargreaves i den defensiva rollen framför backlinjen samt. Scholes och Anderson framför honom. Ronaldo och Giggs understödde därmed den ensamme Rooney på topp, backlinje och målvakt var densamma som vanligt.

Lyon började bäst och förde spelet under de inledande 20 minuterna, men så mycket chanser skapade man inte, farligast var nog när en lös boll i straffområdet rensades undan av Ferdinand.
United tog över spelet mer och mer ju längre halvleken gick. Giggs serverade en grymm pass i djupet till Rooney vars chans räddades fint av Coupet. Samme Giggs gjorde en lika fin pass något senare till Scholes, den gången så täckte Boumson bort bollen.
Lyon’s farlige anfallare Benzema hade en fin chans när han slet sig loss i mitten, hans skott (med pass från kanten) smet dock halvmetern över mål.
Så mycket mer än ett par mycket märkliga varningar på Hargreaves och Källström hände inte under halvleken.

United inledde den andra halvleken som man avslutade den första, man var bättre än hemmalaget helt klart. Därför kom Lyon’s ledningsmål ologiskt. Benzema fick bollen, omringad av 3 United-spelare lyckades han ändå fint slita sig loss och skjuta in 1-0. Svagt agerande av försvaret i det läget.
10 minuter efter detta så kom Tevez och Nani in på bekostnad av Scholes och Giggs. Båda dessa var bara i första halvlek, men de mattades efterhand, de såg “tröga” ut. Därför logiska byten.
Med Tevez och Nani kom också ett snabbare och rakare spel. United låg på för en kvittering och fick den sent omsider. En hörna och sedan nytt inspel från Nani gjorde att bollen så småningom hamnade hos Tevez framför mål, argentinaren hade inga som helst problem att bara lägga in bollen i mål till 1-1, synnerligen rättvist.

United gör ingen jättematch, men ändå en solid insats. Försvaret var bra, med ytterbackarna som toppar. På mitten gjorde “Hargo” ett superbt defensivt jobb som vanligt, han bidrog däremot inte till mycket framåt, varför bytet mot Carrick kom lite sent i mitt tycke. Anderson var inte lika dominant som vanligt men gjorde ändå en hyffsade match. Giggs och Scholes är redan nämnda. Ronaldo däremot var inte alls bra, han är tyvärr inne i en formsvacka för tillfället. Rooney jobbade på bra ensam på topp, men fick ut rätt lite.
Resultatet var rättvist, United var det något bättre laget och målet kan visa sig vara mycket viktigt inför returen om 10 dagar…


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]