Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Newcastle – Man Utd

United åker till norra England för match mot Newcastle. United måste vinna, annars kan man glömma allt vad ligaseger heter.

Newcastle är ligans ”konstigaste” lag. De har material för att ligga högt upp i ligan, och har så haft i många år, dock så får de av någon anledning aldrig till det riktigt. Det är ett lag som kan slå vilket lag som helst på en bra dag, men de kan också förlora mot vilket lag som helst. En svår uppgift med andra ord.
Senaste gången Newcastle vann mot United på hemmaplan var i september 2001, en match som avgjordes genom ett självmål av Brown och där Roy Keane visades ut efter en dust med Alan Shearer. Matchen slutade 4-3 till Newcastle. Målrika matcher har man vant sig vid under 2000-talet mellan lagen. Vem minns inte United’s vinst med 6-2, eller varför inte 4-1 i FA-cupen, båda på St.James Park. De 10 senaste ligamatcherna har slutat med 8 vinster för United och 2 oavgjorda. Newcastle har inte vunnit i ligan sedan den 15 december. Med allt detta i åtanke så kan det väl bara sluta på ett sätt? Det är då man minns Bolton och City…
Senast lagen möttes slutade det med en förkrossande 6-0-vinst på Old Trafford, i en match där Ronaldo gjorde 3 av målen. 0-0 i halvtid då, en sanslös andra halvlek av United…

Kevin Keegan tog över laget under vintern och han har inte haft någon lätt uppgift. Mycket skador (som vanligt) och flera spelare borta på Afrikanska Mästerskapen. I laget finns som bekant de f.d United-spelarna Alan Smith och Nicky Butt, båda har i princip varit helt ordinarie under säsongen.
Emre, Obafemi Martins och Stephen Carr kommer att missa matchen p.g.a skador, däremot så har både Charles N’Zogbia och Shay Given tränat i veckan efter skador. Det ger följande preliminära trupp:

Given, Harper, Forster
Beye, N’Zogbia, Enrique, Cacapa, Taylor, Faye, Edgar
Butt, Milner, Duff, Barton
LuaLua, Owen, Viduka, Ameobi, Smith, Carroll

Troligt lag:

Given
Beye, Taylor, Cacapa, Enrique
Milner, Butt, Barton, Duff
Smith, Owen

Bänk: Harper, Faye, N’Zogbia, Ameobi, Viduka

United fick med sig 1-1 borta mot Lyon i onsdags, en match som kan sitta i benen fortfarande. Dessförinnan vann man klart mot Arsenal i FA-cupen med 4-0. Innan dess har det dock gått väldigt trögt med några dåliga matcher, med den pinsamt usla matchen mot City som det största lågvattenmärket.
Det mest intressanta är egentligen vilka spelare som Sir Alex väljer att starta med på det centrala mittfältet, för där är konkurrensen stenhård, 4 spelare av absolut högsta klass, och sedan dessutom Fletcher ovanpå det. Mot Lyon startade inte samma spelare som mot Arsenal…
På skadelistan finns Gary Neville, Ben Foster och Mikael Silvestre, så tunnt har det inte sett ut på skadelistan på många år. Ryan Giggs byttes ut p.g.a skada mot Lyon men skall vara klar för spel igen, frågan är dock om han startar med tanke på Nani’s uppåtgående formkurva. Den preliminära truppen ser ut så här:

Van der Sar, Kuszczak
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Simpson, O’Shea
Ronaldo, Anderson, Scholes, Hargreaves, Giggs, Fletcher, Park, Nani, Carrick
Rooney, Tevez, Saha

Med så pass få skador är det i princip omöjligt att förutse en trupp, än mindre en startelva. Det kommer att smälla rejält på mittfältet med Barton och Butt i motståndarlaget, därför tror jag inte att Anderson startar, han har dessuom gjort det 3 matcher i rad nu. Jag gör ett försök:

Tänkbart lag:
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Hargreaves, Nani
Tevez, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Scholes, Anderson, Saha

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start 18.15


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]