Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Derby – Man Utd

Ben Foster gör debut i helgens bortamatch mot bottenplacerade Derby. En match som normalt sätt inte kan sluta mer än på ett sätt om man ser till lag, trupp, form, kvalitet, ja allt egentligen. Men så lät det inför Bolton och West Ham också…

Derby
Paul Jewell, Derby-managern, har det sannerligen inte lätt just nu. Hjälplöst sist i tabellen och 2-12 i målskillnad på de senaste 5 ligamatcherna. Enda matchen man vunnit var i september hemma mot Newcastle med 1-0 och man har ofattbara 10 poäng på 29 matcher, sanslöst uselt. Senaste förlorade man mot Chelsea borta med hela 6-1, då höll man inte Championship-klass ens. Men nu är det United som står på andra sidan, det lag som alla andra höjer sig extra mot…

Jewell saknar Tyrone Mears och Claude Davis i försvaret p.g.a långa skador. Alan Stubbs gick av senaste och spelar mest troligt inte i morgon. Stephen Pearson har haft skadeproblem men kommer att testas sent. I laget finns 2 gamla United-spelare (om man nu inte räknar Savage) i målvakten Roy Carroll och mittfältaren David Jones.

Truppen:
Carroll, Price
Leacock, Moore, Todd, McEveley, Edworthy
Savage, Lewis, Pearson, Jones, Ghaly, Robert
Sterjovski, Villa, Miller, Earnshaw

Troligt lag:
Carroll
Edworthy, Leacock, Moore, McEveley
Sterjovski, Savage,Ghaly, Pearson, Lewis
Miller

Bänk: Price, Todd, Jones, Robert, Earnshaw

United:
Egentligen skall det kvitta vilket lag United ställer på benen i morgon, man skall ändå vinna klart. Tänk om fotbollen var så enkel…
Sir Alex har frågetecken för Ryan Giggs och Louis Saha p.g.a lättare skador, Mikael Silvestre och Gary Neville borta sedan tidigare.
Jag tror att antingen Brown eller Evra vilas i morgon samt. kanske också en av mittbackarna. Både Pique och O’Shea finns med i truppen, så chansen att de skall spela är nog rätt stor i just den här matchen. I mål får i alla fall Ben Foster göra sin debut i United-tröjan då Van der Sar
är skadad ock Kuszczak är avstängd. Foster var England’s (England’s, inte ligans) bästa målvakt i fjol då han var utlånad till Watford och fick även rättförtjänt plats i landslaget, där han också debuterade. Tyvärr knäskadades han i slutet på säsongen och har inte kommit tillbaka förrän nu egentligen. En match i reservlaget har det hunnit bli innan han alltså debuterar i morgon. Ringrostighet får man räkna med, fullt naturligt, men debuten kunde inte ha kommit i en “bättre” match för honom.
På mitten tror jag att Ronaldo vilas från start och att Park och Nani utgör kanterna. I mitten så finns det knappast behov för Owen Hargreaves i en sådan här match, han finns nog inte ens på bänken. Istället tror jag att Carrick och Anderson utgör det centrala mittfältet från start, med Fletcher och Scholes på bänken. På topp finns inga alternativ om Saha är skadad, Tevez och Rooney kommer att spela där, såvida inte Ronaldo ges chansen på topp igen.
Sir Alex har angenäma problem, detta trots en del skador, och det är aldrig lätt att förutse en startelva.

Truppen:
Foster, Heaton
Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, O’Shea, Pique
Ronaldo, Carrick, Fletcher, Hargreaves, Nani, Scholes, Giggs, Anderson, Park
Rooney, Tevez, Saha

Troligt lag:
Foster
O’Shea, Ferdinand, Pique, Evra
Park, Carrick, Anderson, Nani
Rooney, Tevez

Bänk: Heaton, Brown, Scholes, Fletcherm Ronaldo

Historia:
Lagen har mötts 99 gånger genom åren, United har 41 segrar mot Derby’s 29, 29 har slutat oavgjort. De senaste 10 matcher har slutat med 8 United-vinster och 2 oavgjorda matcher. Senaste gången Derby slog United var i januari 1990. I höstas slutade matchen 4-1 till United, smickrande siffror för Derby då.

Matchen eftersänds i Canal+ Sport 2 med start 22.45, alltså ingen direktsändning denna helg.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]