Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United nära semifinal

United tog igår ett mycket stort kliv mot en semifinal i Champions Leauge. Med mycket starka 2-0 i bagaget på bortaplan ska det mycket till för att dom röda ska tappa sin semifinalplats.

United kom till spel med ett väntat lag, möjligen om man bortser från att Park och Anderson spelade från start. Borta från spel var sedan innan Nani, Neville, Saha samt Foster som inte får spela i Champions Leauge. Med i United truppen och även på bänken var mycket glädjeligen Mikael Silvestre som efter antal månader sidan om planen fick vara med i hetluften igen. United och Sir Alex valde att ställa upp med följande elva:

United:
Van Der Sar
Brown Ferdinand (C) Vidic (O’Shea 54) Evra
Ronaldo Scholes Carrick Anderson (Hargreaves 56) Park
Rooney (Tevez 84)

Bänk:
Kuszczak, Silvestre, Pique, Giggs, O’Shea, Tevez, Hargreaves

Spalletis Roma saknade avstängde Perotta samt skadade duon Totti och Juan, inga spelare som man ersätter väldigt lätt dock visade Roma att man har en väldigt bred trupp och mycket till saknad kunde man verkligen inte märka. Romas lag såg ut enligt följande:

Roma:
Doni
Cassetti Mexes Panucci (C) Tonetto (Cicinho 69′)
De Rossi Aquilani (Espositio 76′) Taddei (Guily 59′) Pizzaro Manicini
Vucinic

Bänk: Curci, Antunes, Ferrari, Brighi, Cicinho, Esposito, Guily

Bortalaget började matchen bäst och det kändes som att den omtalade 7-1 förlusten fortfarande fanns långt inne i huvudet på Roma spelarna som trots hemmaplan. Man märkte i början av matchen tydligt att man saknade en del spelare, framför allt verkade det som om man förlitar sig för mycket på Totti och spelarna visste inte riktigt vad dom skulle göra utan sin frånvarande lagkapten. Efter cirka 20 minuters spel kom Rom laget in mer i matchen och började visa upp ett mycket fint passningsspel, United skapade dock dom lite farliga chanserna med en del skottchanser inget som var värt att notera dock. I den 34e minuten landar Vidic olyckligt efter en luftduell med en Roma spelare, han vrider sig i smärtor men kan endån ta sig av planen relativt lätt. En mycket tråkig incident att se då han är en av United nyckelspelare och lär vara ännu viktigare i slutskedet av säsongen, istället kom O’Shea in och ersatte serben i mittlåset. Vidic öde lär avgöras inom kort och vi håller tummarna. Det dröjde fram till den 36e matchminuten innan United spräckte Romas nolla genom (Gissa vem) Ronaldo. Ett mycket fint anfallssspel av United där Scholes får en boll ut på högerkanten och lägger ett perfekt inlägg till en Ronaldo som kommer som skjuten ur en kanon och träffar bollen med skallen stenhårt upp i Donis högra kryss, ett mycket fint fotbollsmål. Resultatet 0-1 stod sig in i andra halvlek.

Båda lagen kom in med samma spelare som avslutade första halvlek. Spaletti valde nu att trycka upp sitt lag för att kvittera och man tryckte verkligen på med allt man hade, Roma skapade väldigt mycket under en tio minuters period där United var rejält under press dock har man i Van Der Sar en av världens bästa målvakter som gjorde två-tre riktigt avgörande räddningar. Ju mer Roma tryckte på desto större ytor gav det United, i den 66e minuten kommer en långboll mot Park som ser ut till att rinna ut ur spel istället lyckas den lille Sydkoreanen att nicka in bollen där Rooney med viss tur lyckas få in bollen, 0-2 var ett faktum och ett drömresultat för United. Vid 0-2 målet kändes Roma spelarna uppgivna och United kontrollerade spelet på ett imponerande sätt, man kunde avgjort matchen rejält både Carrick och Ronaldo hade farliga skott varav den sistnämdes tippades i stolpen. Matchen slutade med en 2-0 seger för United.

En mycket bra genomförd match av United, mycket taktiskt bra där bland annat Rooney gör en jätte match, ska även tilläggas att Park och inbytta O’Shea gjorde mycket bra ifrån sig men över lag var det en riktigt lagseger där alla kämpade för varandra. Det ska nu krävas mycket för Roma för att lyckas vända detta till vinst och avancemang på Old Trafford men större mirakel har skett. Det tråkiga i matchen var givetvis Vidic skada, det såg farligt ut när han landade men sen kunde han relativt lätt ta sig ut från plan dock med viss hjälp.

Retur nästa onsdag hemma på Old Trafford, eventuella semifinalsmotsåndare ser i nuläget ut att vara Barcelona som med viss tur vann med 1-0 borta mot Schalke 04 trots en enorm press av tyskarna men kom ihåg inget är avgjort!


Av: PL [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!