Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – AS Roma

Imorgon kväll gästar Roma Old Trafford för att slutföra kvartssfinalserien. United är i överläge efter vinst på Stadio Olimpico med 2-0. Ett par nyckelspelare ser ut att missa matchen. Något som kanske blir avgörande för vilket lag som avancerar till semifinalen för mötet med Barcelona eller Schalke 04.

Cristiano Ronaldo gjorde inledningsmålet efter en mycket kraftfull nick. Efter en massiv Roma-press lyckades ändå United utöka ledningen till 2-0 efter att Wayne Rooney tagit vara på ett tamt ingripande av Doni. Därpå hade bortalaget fina möjligheter att göra ytterligare ett mål. Ronaldo hade bland annat ett skott i stolpen. Utgångsläget ser därmed mycket bra ut för United. Ett mål på Old Trafford innebär att Roma måste göra fyra…

Manchester United presenterar följande trupp:

Van der Sar, Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, 0’Shea, Ronaldo, Scholes, Anderson, Nani, Hargreaves, Carrick, Giggs, Park, Rooney, Tevez, Kuszczak, Pique.

United saknar definitivt Nemanja Vidic, Darren Fletcher och Louis Saha. Nani ser ut att vara tillbaka för spel medan Rio Ferdinand är ett osäkert kort, även om det finns ett visst hopp om speltid.

Edwin van der Sar var lysande i ligamatchen mot Boro. Denne är ett givet val i målet i en sådan här typ av match. I försvaret råder flera frågetecken. United har två ordinarie försvarare osäkra för spel, Vidic definitivt. Visst känns scenariot bekant från den föregående säsongen?! Som högerback väljer Ferguson antingen Brown, O’Shea eller Neville. Den förstnämnde lär spela såvida Rio deltar. I annat fall är det fullt möjligt att Brown och Piqué spelar centralt med Gary Neville eller John O’Shea som högerback. O’Shea var mindre bra som vikarierande mittback senast och i mina ögon är Piqué ett bättre alternativ. Som vänsterback huserar givetvis Patrice Evra. På mittfältet spelar fem man. På de defensiva posterna är Paul Scholes och Michael Carrick givna. Den tredje platsen tar antingen Hargreaves eller Anderson. Som offensiva krafter finner vi Cristiano Ronaldo tillsammans med en rutinerad Giggs eller en kopiöst arbetande Park. Längst fram i anfallet spelar såklart Wayne Rooney.

Man United’s form är fortsatt bra, även om laget tappade poäng i helgens ligamatch. Detta var inte helt oväntat då United sedan tidigare haft svårt mot Boro samtidigt som laget inte hade tappat poäng i en ligamatch sedan mötet med Manchester City (10/2). Dessutom försvagades laget rejält med tanke på Vidic frånvaro.

Trolig startelva:
VDS
Brown, Ferdinand, Piqué, Evra
Hargreaves, Scholes, Carrick
Ronaldo, Giggs (K)
Rooney

AS Roma presenterar följande trupp:
Antunes, Aquilani, Brighi, Cassetti, Cicinho, Curci, De Rossi, Doni, Esposito, Giuly, Juan, Mancini, Mexés, Panucci, Perrotta, Pizaroo, Taddei, Tonetto, Vucinic´, Zotti.

I Roma saknas definitivt Pit, Ferrari och Totti. Att den sistnämnde åter missar matchen är förstås förödande för bortalaget. Dessutom är Aquilani ett osäkert kort.

Doni vaktar målet hos italienarna. Till höger i försvaret spelar förmodligen Cicinho, vilket är ett offensivt alternativ. Till vänster spelar Tonetto och centralt är Mexés given tillsammans med Juan, vilken åter är tillbaka i spel. Som defensiva mittfältare spelar Pizarro och De Rossi. Strax framför dessa finns Taddei, Perotta och Mancini. Längst upp i anfallet spelar Vucinic´.

Romas form har varit på uppåtgående den senare delen av säsongen. Drömmen om ligavinsten såg för ett tag hopplös ut, men när Inter har darrat och Roma vunnit ser läget annorlunda ut. På senare tid har Roma haft ett mycket tufft spelschema där man bland annat har mött Juventus, Fiorentina, Inter, Milan och Lazio. De senaste tre matcherna har varit betydligt enklare och Roma har då tagit sju av nio poäng. I nuläget ligger laget fyra poäng efter serieledaren Inter.

Trolig startelva:
Doni
Cicinho, Mexés, Juan, Tonetto
Pizzaro, De Rossi
Taddei, Perotta, Mancini
Vucinic´

Inbördes möten:
Roma – Manchester United 1-0, 2007
Manchester United – Roma 7-1, 2007
Manchester United – Roma 1-0, 2007
Roma – Manchester United 1-1, 2007
Roma – Manchester United 0-2, 2008

Manchester United och Roma har mötts fem gånger genom tiderna och samtliga möten har spelats under de senaste två säsongerna. Den mest minnesvärda matchen är givetvis slakten på Old Trafford då United vann med 7-1 och chockade en hel fotbollsvärld.

Håll ögon på:
När Romas fältherre Francesco Totti saknas heter det stora anfallsvapnet Mirko Vucinic´. Den 186 cm långe anfallaren från Montenegro är väldigt stark i luftrummet och kan mycket väl skapa problem för United’s försvar, speciellt om inte Rio deltar. Vucinic´ är också Romas bästa målskytt i Champions League med sina fyra mål. Paul Scholes medverkan i morgondagens match innebär att den formstarke engelsmannen blir den andra spelaren i Manchester United’s historia att spela 100 matcher i Champions League. Enbart Ryan Giggs har spelat fler matcher. Scholesy inledde säsongen svagt och blev snabbt skadad. Under de senaste matcherna har han dock varit en av lagets bästa spelare och det råder inget tvivel om att United’s mittfältsmotor kommer att bli enormt viktig imorgon.

Matchen sänds på TV6 med start kl. 20.45 och döms av norrmannen Tom Henning Øvrebø.

Come on you reds!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]