Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Barcelona – Man Utd

Nio år efter triumfen mot Bayern München intar United åter Camp Nou. Denna gången är det FC Barcelona som står för motståndet – Kataloniens stolthet.

Manchester United presenterar följande trupp:

Van der Sar, Neville, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Ronaldo, Anderson, Rooney, Giggs, Park, Vidic, Carrick, Nani, Scholes, Pique, O’Shea, Fletcher, Silvestre, Kuszczak, Tevez, Heaton och Welbeck.

I United saknas endast Saha. Fletcher är därmed åter disponibel, men lär knappast delta.

I United lär van der Sar vakta målet. Framför honom finns Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. Ronaldo lär få en fri roll, medan Giggsy tar den andra yttermittfältsplatsen. Centralt finns flera möjliga kombinationer. Scholes, Hargreaves, Carrick och Anderson är alla tänkbara i line-upen. Vilka spelar, är frågan? På topp spelar självfallet Rooney. Nani och Tévez är idealiska inhoppare och kan mycket väl få speltid.

United’s form är fortsatt bra, även om det blev ett bakslag i helgens möte med Blackburn på Ewood Park. Hemmalaget räddades av en sagolik Brad Friedel samt ett par märkliga domslut (för visst skulle United haft åtminstone ett par straffar!?). I bortamatchen innan detta tappade United också poäng, 2-2 mot M’boro. I hemmaspelet har man varit enormt bra och slog senast Arsenal med 2-1. I den förra bortamatchen i CL besegrade United Roma med 2-0, med litet flyt. United är hittills obesegrade i CL, består den statistiken även efter morgondagen?

Trolig startelva:
VDS
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Hargreaves, Scholes, Carrick, Giggs
Rooney

FC Barcelona presenterar följande trupp:
Valdés, Milito, Márquez, Xavi, Gudjohnsen, Iniesta, Eto’o, Zambrotta, Pinto, Henry, Sylvinho, Giovani, Messi, Deco, Thuram, Abidal, Touré och Bojan.

Ronaldinho och Jorquera missar matchen på grund av skador. Carles Puyol är avstängd. Oleguer, Edmilson och Henry är osäkra för spel.

Barca lär ställa upp med Valdés bakom fyrbackslinjen med Zambrotta, Thuram, Milito och Sylvinho. Abidal har spelat sparsamt den senaste tiden och dragit med skadeproblem, denna kan ändå starta som vänsterback om Rijkaard föredrar denne. Dessutom är Rafa Márquez ett alternativ som ersättare för Puyol. På mittfältet huserar Xavi, Touré och Iniesta. Deco har fått kritik under säsongen och inte levt upp till de krav han har på sig. I grund och botten är portugisen enormt bra, något han inte visat prov på den här säsongen. Endast Rijkaard vet om formen är tillräcklig för att ställas mot United’s imponerande mittfält. I anfallet spelar Bojan, Eto’o och Messi.

Formen är inte speciellt bra. Barca underpresterar rejält i ligaspelet och guldet lär utan tvekan gå till Real Madrid som är 11 poäng före ligatrean(!) Barcelona. Faktum är att Barca inte mäktat med en vinst i La liga sedan den 23e mars när Valladolid besegrades. Därefter har man förlorat en match och sedan spelat tre raka oavgjorda matcher. Två av dessa har slutat 0-0, vilket inte är Barcelona likt.

Trolig startelva:
Valdés
Zambrotta, Thuram, Milito, Sylvinho
Xavi, Touré, Iniesta
Messi, Eto’o, Bojan

Tidigare möten har slutat enligt följande:

83/84 Barcelona – Man United 2-0
83/84 Man United – Barcelona 3-0
90/91 Man United – Barcelona 2-1 (neutral plan)
94/95 Man United – Barcelona 2-2
94/95 Barcelona – Man United 4-0
98/99 Man United – Barcelona 3-3
98/99 Barcelona – Man United 3-3

Håll ögonen på:
Lionel Messi är tillbaka från skador och är Barcas största hot. Det gäller att se upp med den vindsnabbe argentinaren. Patrice Evra får en tuff kamp, med tanke på att Vidic och Ferdinand inte är de allra snabbaste mittbackarna. Barca får se upp med Wayne Rooney som är ovärderlig för United’s dynamiska spel, vilket är extra viktigt i CL-sammanhang på grund av 4-5-1-formationen. Utan Puyol är Barcas försvar inte detsamma. Se upp.

Matchen visas på TV6 och Viasat Sport 2.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]