Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En seger från titeln…

United stod i går eftermiddag för en gedigen insats då man slog West Ham United på Old Trafford med 4-1. Segerorganisator blev, som så ofta, Ronaldo. Med två mål inom de första 25 minuterna lade han grunden för en komfortabel match. Portugisen har nu gjort otroliga 40 mål under säsongen. Då återstår ändock två matcher…

Sir Alex valde att spela samma startelva som mot Barcelona i tisdags. Därmed fick Tevéz understöd från Ronaldo i anfallet. På bänken återfanns varken Rooney eller Vidic. Det rapporteras emellertid att de skall kunna delta i den avgörande matchen mot Wigan Athletic nästa söndag på JJB Stadium.

Redan i den tredje minuten gjorde Ronaldo 1-0 för hemmalaget. Portugisen bröt in från högerkanten och sprang helt sonika ifrån försvaret och sköt, via en nätt styrning på ett ben, in bollen bakom Green. Mot bakgrund av matchens dignitet och statistiken mot West Ham på sistone var detta precis vad United behövde.

Kort efter målet gjorde van der Sar ett mindre bra ingripande i en duell med Zamora och Brown fick nicka bort bollen vid mållinjen. United verkade förutom denna situation ha matchen under kontroll. Defensivt släppte de inte till mycket och låg tätt mellan lagdelarna. I den 25 minuten kom så Ronaldos andra mål. Hargreaves bröt sig fram längs högerkanten och lade över bollen till vänsterfoten för ett inlägg. Bollen slogs mot bortre delen av straffområdet och Ronaldo kunde med låret styra in det andra målet i Greens högra hörn.

Någon minut senare tog Tevéz emot bollen en bit in på offensiv planhalva. Efter några meter i avancemang sköt argentinaren ett kraftfullt skott som gick in i nättaket. Bollen var kanske inte så väl placerad, men kraften i skottet gjorde att det var svårt för målvakten att hinna reagera. I princip dödade detta mål matchen, det skulle mycket till för att bortalaget skulle vända.

Matchen fick emellertid litet liv då Dean Ashton mycket snyggt reducerade två minuter senare. Brown misslyckades med att nicka bort ett inlägg och Ashton kunde, med Ferdinand i ryggen, cykelsparka in 1-3 i van der Sars högra kryss. Det var utan tvekan ett något taffligt ingripande från mittbackarna i United.

Tio minuter från halvtidsvila blev Nani utvisad i en pinsam incident. Ett mindre argument med O´Neill uppstod vid straffområdets utkant. Portugisen ilsknade till och skallade West Ham-spelaren som föll till marken. Nani försökte släta över händelsen genom att själv lägga sig och hålla för huvudet. Detta är ett fullständigt oacceptabelt beteende och fördömdes direkt efter matchen av Sir Alex.

Andra halvlek var tämligen innehållslös och det märktes tydligt att hemmalaget bara vill spela av tiden. West Ham förmådde, trots en man mer, inte etablera något riktigt spel.

Med cirka en halvtimme kvar kunde Carrick göra 4-1 efter att ha avancerat från mittfältet. Strax utanför straffområdet sköt han, via en West Ham-spelare, in bollen bakom Green. Minuterna senare först Giggs in istället för Park och litet senare Fletcher istället för Ronaldo. Portugisen såg inte helt nöjd ut med bytet, men en får betänka att han hade ett gult kort sedan innan och United ville säkert inte riskera en eventuell utvisning.

Darren Fletcher fick matchens sista stora målchans med 20 minuter kvar. Giggs bröt fram längs vänsterkanten och slog en magnifik boll genom bortaförsvaret till Fletcher på högerkanten. Skotten var troligen för säker på att göra mål, men hans bredsida tog i Greens högra stolpe. Kort därefter byttes Scholes ut till förmån för O´Shea. Matchen spelades sedan av.

Sammanfattningsvis var det en professionell insats från hemmalaget. Bäst får Ronaldo sägas vara som än en gång gör fler än ett mål i en match. Det första målet är en prestation av toppklass. Vidare skall Tevéz återigen ha beröm för sin disciplin. Den mannen måste vara en mardröm för vilken försvare som helst på moder jord. Hans fysiska närvaro gör honom svår att hantera.

Nu är United en seger från titeln…

Man Utd: Van der Sar, Hargreaves, Brown, Ferdinand, Evra, Nani, Carrick, Scholes (O’Shea 72), Park (Giggs 61), Ronaldo (Fletcher 64), Tevez.
Icke nyttjade avbytare: Anderson och Kuszczak.

West Ham: Green, Pantsil, Tomkins, Neill, McCartney, Noble, Parker, Mullins (Sears 75), Boa Morte (Solano 52), Ashton (Cole 56), Zamora.
Icke nyttjade avbytare: Walker och Collison.

Mål: Ronaldo 3 och 25 min., Tevéz 26, Ashton 28 min. och Carrick 58 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!