Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Bobby lycklig efter guldet

Nu är Charlton inte ensam i topp, Giggs spelade sin 758:e match igår.

Ryan Giggs har spelat i United så länge Premier League har funnits. Han gjorde sin debut den 2:e mars 1991 mot Everton, på Old Trafford. Det är makalöst nog 17 år sedan dess, men än håller "The Welsh Wizard" på allra högsta nivå. Under säsongen har han dock mottagit en del kritik från media, men ständigt backats upp av Sir Alex Ferguson och sin publik. Under säsongen har publiken ständigt sjungit "Ryan Giggs is still a man."

Det bevisade han inte minst igår. Målskytt, hjälte, rekordinnehavare, mållinjeräddare och lagkapten som han är, i Nevilles frånvaro, fick han också lyfte pokalen.

"If there is anyone I would have liked to equal my record, it’s Ryan Giggs. He’s a credit to his family, the club, the game and himself.", säger Sir Bobby Charlton till MUTV enligt manutd.com.

Även Sir Alex Ferguson tog hem sin tionde PL-titel i och med gårdagens triumf. Skotten gjorde ett genirag när han bytte in Giggsy med drygt 20 minuter kvar. Sir Alex har tillhört United sedan 1986 och när han lägger av kan ingen riktigt veta. Hyllad är han förstås, inte minst bland Charlton.

"Alex Ferguson’s record is simply sensational. The man is a genius."

Charlton såg sammanbiten ut på läktaren men var extrem nöjd och glad efter slutsignalen, samtidigt som han inte kunde låta bli att hylla Sir Alex.

"He gets the best out of his players and it was tricky against Wigan with the rain. But we came through it and won. It’s brilliant, absolutely sensational. I am so proud".Av: Jimmy Andersson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]