Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågor och Svar om våra resor

Här hittar ni frågor och svar på de vanligaste frågorna vi får varje vecka.

Fråga: Kan man köpa enbart matchbiljetter via Er?
Svar: Nej, vi säljer bara hela paket till svenska supportrar för den skandinaviska supporterklubbens (MUSCSB) räkning. Lösa matchbiljetter kan Ni söka här Notera att Ni inte är garanterad någon biljett, Ni är med i utlottningen. Resultatet av denna utlottning får Ni reda på tidigast 7 veckor innan match.
 
Fråga: Vad ingår i Era paketresor?
Svar: I grundpriset ingår 3 nätter på hotell med engelsk frukost, eller 3 nätter på vandrarhem med en "lätt frukost" (toast + kaffe), plus matchbiljett. På våra veckomatcher är det bara 2 nätter som gäller. I priset ingår det även erfarna reseledare som ställer upp och svarar på Era frågor, bokar bord till restauranger till kvällen och guidar ut till arenan. För de som vill gå "Stadium Tour" på Old Trafford så finns reseledarna till hands om så önskas. För Er som reser framför allt första gången så kan reseledarna vara ovärderliga.
 
Fråga: Varför ingår inte flyg i Era paket?
Svar: Detta är dels p.g.a att priserna varierar mycket beroende på varifrån man reser. Dels så väljer vissa att flyga så billigt som möjligt till London och sedan ta tåget upp.
 
Fråga: Är Ni de billigaste att resa med?
Svar: Än så länge har vi inte hittat någon annan researrangör som är billigare, Ni kan själva jämföra priser på länksidan. Det går självklart att resa ännu billigare än med oss, men då krävs det att ni bokar flyg i mycket god tid. Av erfarenhet vet vi att flygpriserna stiger ju närmare matchdatum Ni kommer, eftersom ni inte vet om ni får en biljett förrän tidigast 7 veckor innan match så kan det därför bli betydligt dyrare än att resa med oss.
 
Fråga: Vem bestämmer vilka som får resa med Er?
Svar: Det gör vi själva. Så fort vi får in en anmälan så undersöker vi om den sökande är medlem i MUSCSB, detta kan ta tid beroende på när den sökande blev medlem. Det är "först till kvarn" som gäller på våra resor…
 
Fråga: Kan min kompis följa med på resan, han är inte medlem?
Svar: Nej, det är tyvärr inte möjligt. Alla som vill åka med på resan måste vara medlemmar i MUSCSB. Vill två eller flera i en familj bli medlem så går det utmärkt att ansöka om "familjemedlemsskap", detta förutsätter att den som söker har samma bostadsadress som den familjemedlem som redan är medlem.
 
Fråga: Vart på Old Trafford brukar ni sitta under matcherna?
Svar: MUSCSB har ca.200 säsongskort till Old Trafford. Utöver dessa så brukar man kunna få loss ytterliggare biljetter om det är många som söker till en viss match. Ungefär hälften av säsongskorten finns placerade i de nya kvadranterna, detta innebär att ungefär hälften av de biljetter vi på MUSS får tilldelat oss på en match är i kvadranterna. Man ser mycket bra överallt på Old Trafford, så inga biljetter är egentligen sämre än några andra.
 
Fråga: Vad är MUSCSB?
Svar: Det står för Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch, alltså United’s skandinaviska supporterklubb. Det är skandinaviens största supporterklubb och Ryan Giggs är dess president.
 
Fråga: Vad är MUSS?
Svar: MUSS står för Manchester United Swedish Supporters. Vi arbetar i mångt och mycket tillsammans med MUSCSB, man kan säga att vi är dess svenska filial. Styrelsen består av personer som varit Unitedsupportrar i många många år, och vi strävar hela tiden efter att få så många medlemmar som möjligt att ansluta till MUSCSB.
 
Fråga: Hur blir man medlem i MUSS och vad kostar det?
Svar: Huvuddelen på MUSS är ett forum, det kostar inget att registrera sig där. Vi är alltså ingen supporterklubb som det går att lösa medlemsavgift till.

 

Uppdaterad 15/5-2008

Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]