Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Offensiva problem för United

Vill det sig riktigt illa så kan United stå utan 8 spelare från mittfältet och framåt i säsongsinledningen. De som definitivt missar matchen mot Newcastle är Ronaldo, Manucho (skadade), Anderson (OS-spel) och Nani (avstängd). Det ser även ut som att Rooney (sjuk), Park (skadad, ingen uppgift på hur länge) och Hargreaves (skadad) kan missa matchen. Saha ser ut allt närmare ut en flytt från United, och är därför inte att räkna med heller.

Det som finns kvar är alltså i nuläget Paul Scholes, Michael Carrick, Darren Fletcher, John O’Shea, Ryan Giggs, Carlos Tevez och Frazier Campbell. Sir Alex kan förvisso välja att spela med Evra till vänster på mittfältet och spela Giggs på topp med Tevez, om han inte satsar på unge Campbell.

Tevez har för övrigt sett otroligt bra ut på försäsongen. Han är mycket rappare i steget och ser inte lika “trög” ut i löpningarna som han stundtals gjorde ifjol. Kanske kan den längre vilan, den första han haft på mycket länge, ha bidragit till detta. För mig personligen räcker det med att Tevez upprepar fjolårssäsongen, då han var suverän, en av ligans bästa anfallare, men det ser ut som han kommer bli ännu bättre.
Bra har även Scholes (magiska fötter), Giggs och Carrick sett ut.

Det gäller för United att inte tappa lika mycket mark i inledningen denna säsongen, ifjol fick man jaga direkt från början, vilket nästan straffade sig till slut.

Ikväll väntar den nästsista träningsmatchen, mot Juventus på Old Trafford. United’s lag kommer vara långt ifrån ordinarie, precis som mot Portsmouth nu på söndag, den sista träningsmatchen innan serien drar igång nästa helg.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!