Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 2

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. I mittens rika huserar följande mittbackar…

5. Rio FERDINAND

Smeknamn: Snoop
Född: 7 november 1978
Längd/Vikt: 188 cm/76 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: West Ham United
Tidigare klubbar: Leeds, Bournemouth (lån)
Kom till klubben: 22 juli 2002
Matcher/Mål: 267/7

Styrkor:
Giganten och ledaren i försvaret. Världens bästa mittback. Fullständigt komplett. Besitter alla kunskaper en försvarare av världsklass bör ha. Snabbhet, teknik och styrka. Duktig i luftrummet och tuff och hård i sin spelstil. En möjlig efterträdare som lagkapten. Ledde United tillsammans med Giggs ifjol, när Neville var skadad. Ser också ut att bli Fabio Capellos lagkapten i det engelska landslaget.

Svagheter:
Hade förr en tendens att göra små misstag då och då. Har korrigerat detta rejält. Hade även en förmåga att vara nonchalant, men även detta ser vi mindre och mindre av.

15. Nemanja VIDIC

Smeknamn: Vida
Född: 21 oktober 1981
Längd/Vikt: 188 cm/84 kg
Nationalitet: Serbien
Moderklubb: Röda Stjärnan
Tidigare klubbar: Spartak Moskva
I United sedan: 5 januari 2006
Matcher/Mål: 98/5

Styrkor:
Överdjävlig i luftrummet. Robust och stark. En riktig jätte. Tillverkad av serbiskt stål. Ett perfekt komplement till Rio Ferdinand. Otroligt tung att möta. En placeringssäker och gruvlig bollvinnare. En grym järnvilja och ett stort hjärta. Att ge upp existerar inte för Nemanja Vidic. Vi pratar om mannen som skrattar när han blöder och ler när han sys ihop.

Svagheter:
Något osnabb de första meterna. Inte lika stor teknisk begåvning som mittbackspartnern Ferdinand.

23. Jonathan EVANS

Smeknamn: Jonny
Född: 2 januari 1988
Längd/Vikt: 188 cm/77 kg
Nationalitet: Nordirland
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar: Sunderland (lån)
Kom till klubben: 1 juli 2004
Matcher/Mål: 3/0

Styrkor:
En av lagets yngsta spelare. Dessutom en av lagets största talanger. En egen produkt som har alla möjligheter att bli en mycket stor fotbollsspelare. Prioriterades exempelvis före Gerard Piqué inför den här säsongen och lär få en del speltid. Är duktig i luftrummet och svår att ta sig förbi. Lånades ifjol ut till Sunderland. Roy Keane var mycket nöjd med nordirländaren, men förmodligen är Evans kvar i United’s trupp den här säsongen.

Svagheter:
Är fortfarande väldigt orutinerad och behöver utvecklas på alla punkter för att på allvar konkurrera om en plats. Tiden kommer att komma om utvecklingskurvan fortsätter att stiga.

27. Mikael SILVËSTRE

Smeknamn: Mickey, Tweety
Född: 9 augusti 1977
Längd/Vikt: 184 cm/82 kg
Nationalitet: Frankrike
Moderklubb: Rennes
Tidigare klubbar: Inter
Kom till klubben: 2 september 1999
Matcher/Mål: 361/10

Styrkor:
Är i sina bästa stunder en man för startelvan. En av ligans snabbaste backar. Fysiskt skicklig. Duktig på huvudet. Kan både spela mittback och vänsterback. En riktig trotjänare med ett stort hjärta för klubben. En idealisk reserv.

Svagheter:
Har svårt att hålla en jämn nivå under en hel säsong, och även under en hel match. Blandar superba brytningar med huvudlösa kapningar. En dålig Silvëstre är oftast en säkerhetsrisk.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!