Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 5

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. Nedan föjer det centrala mittfältet – United’s starkaste lagdel månne?

4. Owen HARGREAVES

Smeknamn: Hargo
Född: 20 januari 1981
Längd/Vikt: 180 cm/74 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Calgary Foothills
Tidigare klubbar: Bayern München
Kom till klubben: 1 juli 2007
Matcher/Mål: 34/2

Styrkor:
En evighetsmaskin på mittfältet. Fantastisk bollvinnare. Viker inte ner sig i första taget. Kan även spela högerback. Är duktig när han kommer runt på kanterna och slår inlägg. Har en fin känsla i högerfoten och är en respektabel frisparksskytt. Slår frisparkarna med skruv och känsla, likt David Beckham. Anlände till United efter en utdragen affär eftersom Bayern München inte ville släppa honom. United är den enda engelska klubb som den Kanada-födde Hargreaves spelat för.

Svagheter:
Inte riktigt lika bra i passningsspelet som sina mittfältskollegor Carrick och Scholes. Fick sin debutsäsong i Premier League delvis förstörd av skador. Lär växa in i kostymen mer och mer.

8. ANDERSON Luís de Abreu Oliveira

Smeknamn: Ando
Född: 13 april 1988
Längd/Vikt: 176 cm/69 kg
Nationalitet: Brasilien
Moderklubb: Gremio
Tidigare klubbar: FC Porto
Kom till klubben: 1 juli 2007
Matcher/Mål: 38/0

Styrkor:
Outtröttlig mittfältsmotor som kan användas som vänsterback, vänstermittfältare, central mittfältare och anfallare. Vindsnabb tekniker med utsökt spelförståelse. Kan kriga ner vilken spelare som helst och höjer sig alltid mot så kallat bättre motstånd. Det är inte för intet som fansen sjunger ”.. and he shits on Fabregas.” En coming-man som mycket väl kan bli Paul Scholes efterträdare. Gjorde en imponerande debutsäsong och visade att han är att räkna med i framtiden. Kan beskrivas som en salig blandning av United’s alla mittfältare. Han har Roy Keanes elaka, viljestarka blick. Paul Scholes eminenta spelsinne, Michael Carricks passningsspel och Owen Hargreaves löpkapacitet.

Svagheter:
Är redan en spelare av mycket stor klass. Man får dock inte glömma bort att Ando fortfarande är ung och kan ha en ojämn formkurva. Det han främst behöver arbeta med är sitt avslut och sin produktion. För att bli lika respekterad som exempelvis Cesc måste han både göra fler mål och även assistera till fler.

16. Michael CARRICK

Smeknamn:
Född:
28 juli 1981
Längd/Vikt: 189 cm/80 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: West Ham United
Tidigare klubbar: Swindon (lån), Birmingham (lån), Tottenham Hotspurs
Kom till klubben: 31 augusti 2006
Matcher/Mål: 101/8

Styrkor:
En tvåvägsspelande central mittfältare. Skicklig i positionsspelet, stor arbetsyta och ett mäktigt passningsspel. Börjar mer och mer axla rollen som Roy Keanes rättmätiga ersättare. Har ett väldigt bra skott, vilket han dock borde testa oftare. En lugn och sansad spelare som sällan slår ifrån sig utan tanke. Uppträder klokt och rutinerat. Har hittills, trots sin fenomenala form i fjol, konstigt nog ratats av Fabio Capello. Var United’s bästa innermittfältare ifjol och var den spelare som matchades flitigast där.

Svagheter:
Relativt osnabb. Har inte Keanes verkliga ledaregenskaper och ser ibland ut att sakna lite jävlar anamma.

18. Paul SCHOLES

Smeknamn: Scholesy
Född: 16 november 1974
Längd/Vikt: 170 cm/70 kg
Nationalitet: England
Moderklubb:
Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 8 juli 1991
Matcher/Mål: 570/139

Styrkor:
En passningsspelare av yppersta världsklass. När Scholes är på spelhumör är han en fröjd att se. En central spelfördelare med crossbollar som endast Beckham kan jämföra sig med. Är fullkomligt briljant när han slår sina svepande långa bollar i djupled och visar upp sin exakta precision. En hård, tuff och rivig mittfältare som är enormt jobbig att möta. En tvåvägsspelare som lär komma att matchas i de så kallade viktigaste matcherna. Var avstängd i CL-finalen 1999 men revanscherade sig genom att skjuta United till final 2008. Har ett väldigt bra skott utifrån och under sin storhetstid var Scholes en av lagets främsta målskyttar. Är trots sin längd väldigt duktig i luftrummet. En legend!

Svagheter:
Börjar, precis som Neville och Giggs, att bli till åren och har inte orken att spela en hel säsong på topp. Hamnar ibland fel i tacklingssituationer och ligger ofta på gränsen, emellanåt över den. Gör inte längre lika mycket mål och drabbas numer ofta av skador. Går mot slutet av en fullkomligt lysande karriär.

22. John O’SHEA

Smeknamn:
Född:
30 april 1981
Längd/Vikt: 190 cm/80 kg
Nationalitet: Irland
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar: Bournemouth (lån), Antwerpen (lån)
Kom till klubben: 3 augusti 1998
Matcher/Mål: 288/12

Styrkor:

Lagets mest allrounda spelare. Användbar såväl som defensiv mittfältare, ytterback och mittback. Har till och med vaktat målet då VDS blev skadad och Fergie genomfört alla byten. Irländsk landslagsman och bofast i United-truppen sedan länge. Uppnådde hjältestatus efter sitt avgörande mål mot Liverpool på stopptid, framför The Kop säsongen 2006/2007. En kämpe som alltid gör sitt jobb.

Svagheter:
Kan vara osynlig i matcherna och har inte riktigt den ultimata kapaciteten för att ta en ordinarie plats. Storleken medför att O’Shea ser något klumpig ut och inte riktigt kan mäta sig med sina motståndare i löpduellerna de första meterna.

24. Darren FLETCHER

Smeknamn: Fletch
Född:
1 februari 1984
Längd/Vikt: 184 cm/83 kg
Nationalitet: Skottland
Moderklubb:
Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 3 juli 2000
Matcher/Mål:
172/9

Styrkor:
Löpstark och energisk defensiv mittfältare. Kapabel att spela såväl centralt som på kanten. Enormt lojal spelare med stort hjärta för klubben. En evighetsmaskin som Ferguson ofta använder i täta, tuffa matcher där mittfältskampen är av stor betydelse. Det är oftast då Fletch gör sina bästa matcher. ”De stora matchernas man.” Har förbättrat sitt passningsspel avsevärt de senaste säsongerna och börjar ta för sig mer och mer. Det råder inget tvivel om att det här är en viktig kugge.

Svagheter:

Spåddes en lysande framtid som ung och var ansedd som en av världens största talanger. Men Fletcher har ännu inte lyckats etablera sig på United’s mittfält. För att göra det måste han ha ett bredare register och bli säkrare med boll.

34. Rodrigo Pereira POSSEBON

Smeknamn:

Född:
13 februari 1989
Längd/Vikt: 184 cm/76 kg
Nationalitet: Brasilien
Moderklubb: SC Internacional
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 31 januari 2008
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:
Rodrigo är en begåvad talang som anlände till United i vintras. Han fick omgående en plats i United’s A-trupp, men spelade matcher för reservlaget. I grund och botten en defensiv mittfältare, men samtidigt en passningsskicklig spelare med ett vasst avslut.

Svagheter:
Håller yppersta klass i reservlagsserien. Nu gäller det att ta steget upp till A-lagsfotboll i världens bästa fotbollsliga. Klarar han det?


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!