Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 6

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. Ta del av United’s yttermittfältare!

7. Cristiano RONALDO dos Santos Aveiro

Smeknamn: Ron
Född: 5 februari 1985
Längd/Vikt:
185 cm/78 kg
Nationalitet: Portugal
Moderklubb: Sporting
Tidigare klubbar:

Kom till klubben: 12 augusti 2003
Matcher/Mål: 239/92

Styrkor:
Världens bästa fotbollsspelare. Det saknas gränser för vad Ronaldo kan åstadkomma. En av de bästa spelarna som äntrat Old Trafford. Har allt. Snabbheten, tekniken och styrkan. Han är duktig i luftrummet. Framgångsrik som framspelare men framför allt som målskytt. Blev United’s bästa målskytt som mittfältare under en säsong när han ifjol mäktade med hela 42 fullträffar. I och med det passerade han George Best’s tidigare rekord. Dessutom var han bara ett fåtal mål ifrån Denis Law’s totala klubbrekord. Idag får portugisen ses som en av världens bästa frisparksskyttar, mycket beroende på sin märkliga skotteknik. Ronaldo är inte bara en fantastisk fotbollsspelare, han är en underhållare och artist. En sann konstnär.

Svagheter:
Har en förmåga att lägga sig lite för enkelt i duellerna. Stämplas som filmare. Florerar dagligen i rykten som placerar honom i Real Madrid. Ska själv ha sagt att han vill representera Francos gamla klubb.

11. Ryan GIGGS

Smeknamn:
Giggsy, The Welsh Wizard
Född: 29 november 1973
Längd/Vikt: 181 cm/68 kg
Nationalitet: Wales
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 9 juli 1990
Matcher/Mål: 759/144

Styrkor:
Eminensen Giggs har en spelförståelse som få. En oerhört klok spelare med ett bländande passningsspel och giftiga inlägg. Kylig i avslutsläget med sin känsliga vänsterfot. Fortfarande snabb när han kommer upp i fart men lever framför allt på briljanta bollkontroll, teknik och spelförståelse. Användbar på samtliga offensiva mittfältspositioner, samt i anfallet. Kan ses som den största legenden i United’s historia. Är den spelare som spelat flest matcher för klubben då han passerade Sir Bobby Charltons rekord ifjol. En enormt lojal spelare med goda ledaregenskaper. En förebild för de unga spelarna och även ett bra ansikte utåt sett. Slog igenom på tidigt 90-tal och bildade sedan den ostoppbara kvartetten med Beckham, Keane och Scholes. En levande legend som för evigt kommer bli ihågkommen för sina insatser på Drömmarnas Teater. Har vunnit 10 PL-mästerskap, vilket sannolikt är ett oslagbart rekord. Är den enda spelaren som spelat två Europacupfinaler för United.

Svagheter:

Börjar bli till åren och orkar inte längre spela på topp under en hel säsong. Har svårt att orka med det tuffa matchschemat och har bitvis förlorat sitt patenterade ryck. Många hävdar att Giggs gjort sitt och ansåg att ifjol att denne skulle förpassas till bänken. Till sist visade Giggs att gammal är äldst och avgjorde Premier League. Var även en viktig kugge i CL-spelet. Fansen sjunger ”Ryan Giggs is still a man” och de brittiska öarnas främsta vänstermittfältare har uppenbarligen inte gjort sitt – ännu.

13. Ji-Sung PARK

Smeknamn: Three-Lung Park
Född: 25 februari 1981
Längd/Vikt: 178 cm/75 kg
Nationalitet: Sydkorea
Moderklubb: Kyoto Purple Sanga
Tidigare klubbar: PSV Eindhoven
Kom till klubben: 8 juli 2005
Matcher/Mål: 83/8

Styrkor:
En coachens defensiva dröm. En kantspringare med kondition utan dess like. En makalös vilja som aldrig säger stopp. En effektivare spelare i det defensiva, tillbakadragna spelet är svår att hitta. Besitter även kunskapen att ha näsa för målet. Springer kopiöst vilket ger utrymme till sina medspelare, men även möjligheter att själv bli serverad med bollar i djupled. En underskattad spelare som gör jobbet i det tysta lyhört. Ofta användbar mot bra motstånd, och gör då aldrig en dålig match. United’s bästa defensiva yttermittfältare, om än den enda.

Svagheter:

Gör förvisso en del mål, men är ingen aktad avslutare. Varken med fötterna eller huvudet. Har ingen utmärkande skott. Har varit väldigt skadebenägen på senare tid.

17. Luis Carlos Almeida da Cunha NANI

Smeknamn:
Född: 17 november 1986
Längd/Vikt: 175 cm/66 kg
Nationalitet: Portugal
Moderklubb: Sporting
Tidigare klubbar:

Kom till klubben: 1 juli 2007
Matcher/Mål: 41/4

Styrkor:
Vindsnabb Ronaldo-kopia med ett kraftfullt skott. Strålande teknik och skyhög potential. Ansedd som Ryan Giggs ersättare och matchades mycket under sin lyckade debutsäsong. Slog igenom redan under försäsongen och blev snabbt en publikfavorit med sina spektakulära volter som målgest. Har kapaciteten att bli riktigt, riktigt bra.

Svagheter:
Håller ännu en för ojämn nivå. Påminner om Ronaldos goda sidor, men även de dåliga. Håller i bollen för länge och nyttjar inte riktigt sin spelförståelse på grund av sin kärlek till bollen. Behöver effektivisera sitt avslut och träffa mål oftare. Kommer så småningom växa in i kostymen på allvar och då finns det förmodligen inga gränser på hur bra den här portugisen kommer att kunna bli.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!