Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presentation: Truppen 08/09, del 6

Nedräkningen kan börja. Det är nu mindre än en vecka kvar innan Premier League inleds. Under de kommande dagarna kommer MUSS redaktion sammanfatta årets upplaga av Manchester United, med reservation för ytterligare övergångar. Sista delen – anfallarna!

9. Louis SAHA

Smeknamn: Balsawood Man
Född: 8 augusti 1978
Längd/Vikt: 184 cm/72 kg
Nationalitet: Frankrike
Moderklubb: Metz
Tidigare klubbar: Newcastle (lån), Fulham
Kom till klubben: 23 januari 2004
Matcher/Mål: 124/42

Styrkor:
En Saha i form, utan skavanker, är en av världens bästa straffområdesspelare. Sylvass framför mål genom sin kyla vid avsluten, såväl med fötterna som med huvudet. Fysiskt stark och bra bollmottagare. Har en underskattad teknik. Använder kroppen för att täcka boll och är därmed oerhört svår att ta bollen ifrån. Är dessutom snabb och kan med sina ryck ta sig förbi sina motståndare. Näst intill komplett.

Svagheter:
Louis Saha har fått sin United-karriär kantad, näst intill förstörd, av sina skador. Kan sällan spela en hel säsong utan ett flertal skadeuppehåll. Har därmed haft svårt att fortsätta utvecklas och bli den spelare han skulle kunnat bli. Utan tvekan en av ligans bästa avslutare, men skadorna sätter förmodligen stopp för en framtid i Manchester United.

10. Wayne ROONEY

Smeknamn: Wazza, Roo, Wonder Boy
Född: 24 oktober 1985
Längd/Vikt: 178 cm/78 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Everton
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 31 augusti 2004
Matcher/Mål: 189/77

Styrkor:
Debuterade i Premier League redan som 16-åring och har sedan dess fått leva med epiteten underbarn. Får idag ses som en av ligans allra bästa spelare. Har egentligen allt. En målskytt med ett fruktat skott. God spelförståelse och bra framspelningar, samt skicklig på huvudet. En arbetsam spelare med kvalitéer på samtliga offensiva positioner. Även duktig defensivt med tanke på sin vilja och energi. Är idag, tillsammans med Anderson, det närmsta vi kommer en nutida Duncan Edwards. Stort hjärta för klubben och oundvikligen lagets viktigaste offensiva spelare. Kanske den allra viktigaste. United förlorar i princip aldrig med Rooney på planen. En ledartyp och möjlig framtida lagkapten. Exceptionell rörelseförmåga och dynamik i spelet. Är därav en av anledningarna till att en spelare som Ronaldo lyckats göra så många mål. Helt enkelt en av världens bästa spelare.

Svagheter:
Bör förbättra sin effektivitet framför mål för att klassas som en målskytt av högsta rang. Det är i princip det enda som fattas för att Rooney ska ta steget från stor till störst. Tidigare var humöret hans stora svaghet, vilket har förbättrats avsevärt. Ser fortfarande, ett par gånger per säsong, rött och kan då göra huvudlösa kapningar eller gnälla på domaren tills ett kort åker upp.

19. Daniel WELBECK

Smeknamn: Danny
Född: 26 november 1990
Längd/Vikt: 182 cm/72 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar:
Kom till klubben: 1 juli 2007
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:

Målfarlig, snabb och talangfull. Dessutom är Danny Welbeck en hårt arbetande forward med mycket ork. Han gjorde stor succé i reservlaget ifjol och plockades under vintern upp i A-laget. Gjorde sin inofficiella debut i en träningsmatch i Saudiarabien. Gjorde ett gott intryck trots att han missade en straff. Har av Sir Alex Ferguson jämförts med Nwankwo Kanu. Det sägs dock att Welbeck är av större talang med tanke på sin snabbhet. Danny används i huvudsak som anfallare, men kan även spela yttermittfältare.

Svagheter:

Fortfarande ung och är precis som alla unga spelare orutinerade. Det återstår att se om Welbeck får chansen redan i år, eller om han blir utlånad. En stor talang som har kapacitet att bli riktigt bra.

26. Mateus Alberto Contreiras Goncalves MANUCHO

Smeknamn:
Född: 7 mars 1983
Längd/Vikt: 188 cm/83 kg
Nationalitet: Angola
Moderklubb:
Benfica de Luanda
Tidigare klubbar: Petro Atletico, Panathinaikos (lån)
Kom till klubben:
Matcher/Mål: 0/0

Styrkor:
En respekterad målskytt. Bra vänsterfot. Hårt skott. Utmärkte sig rejält i de afrikanska mästerskapen med ett riktigt drömmål. Manucho är stor och stark, men ändå snabb. Duktig på huvudet. En tämligen komplett anfallare, dock utan defensiva kvalitéer. Kan liknas med Emmanuel Adebayor. Väntar på arbetstillstånd. Gjorde stor succé under utlåningen i Grekland.

Svagheter:
Inte beprövad på högsta nivån. Har ännu inget arbetstillstånd och är därmed fortfarande inte aktuell för spel.

31. Frazier CAMPBELL

Smeknamn: Super Campbell
Född: 13 september 1987
Längd/Vikt: 173 cm/70 kg
Nationalitet: England
Moderklubb: Manchester United
Tidigare klubbar: Royal Antwerpen (lån), Hull City (lån)
Kom till klubben: 1 juli 2004
Matcher/Mål: 2/0

Styrkor:
Bevisligen en stor målskytt. Med sin snabbhet är han både skicklig i djupled, men samtidigt duktig på att driva förbi sina motståndare. En klinisk avslutare som därmed gör stora avtryck i straffområdet. Gjorde stor succé i Belgien och blev snabbt en fansens favorit, därav smeknamnet Super Campbell. Gjorde därefter succé i Championship där han noterades för 15 mål på 32 matcher. Managern ansåg Campbell som för bra för divisionen, men ville mer än gärna låna honom ytterligare en säsong. Fergie sa nej, vilket indikerar att Campbell lär få fler än två chanser i år. En ”striker” som har framtiden för sig.

Svagheter:
Fortfarande ung och orutinerad. Har inte bevisat att han håller på högsta nivån än. I övrigt en mycket lovande spelare som blir ruskigt intressant att följa den här säsongen.

32. Carlos Alberto TÉVEZ

Smeknamn: El Apache (Indianen)
Född: 5 februari 1984
Längd/Vikt: 168 cm/67 kg
Nationalitet: Argentina
Moderklubb: Boca Juniors
Tidigare klubbar: Corinthians, West Ham United
Kom till klubben: 10 augusti 2007
Matcher/Mål: 48/19

Styrkor:
Löpvillig anfallare med bra avslut och fina framspelningar. Duktig frisparksskytt. Mycket teknisk begåvad och är med sin låga tyngdpunkt extremt svår att ta bollen ifrån. Fysiskt stark och aggressiv i sitt spel. Ger aldrig upp. Passar väldigt bra in i den engelska fotbollen. Kan användas både som anfallare och offensiv mittfältare, även på någon av kanterna. Trivs med att hämta boll och fördela vidare. En mycket lyckad debutsäsong i United-tröjan. Har, precis som Rooney, en bra dynamik i spelet vilket gör att han ständigt är spelbar samtidigt som han öppnar upp luckor för sina medspelare. En briljant fotbollsspelare.

Svagheter:
Behöver, precis som Rooney, vara effektivare framför mål för att kunna titulera sig som en riktig ”striker”. Har svårt att nyttja sitt annars goda huvudspel med tanke på sin längd. I övrigt en komplett fotbollspelare som mer och mer börjar likna en slipad diamant.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]