Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Toppmöte på Anfield!

Under lördag eftermiddag väntar det första toppmötet i Premier League säsongen 2008/09, Liverpool mot Manchester United på Anfield. Liverpool har inlett säsongen fint med två segrar och en oavgjord match, United har en seger och en oavgjord match.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Brown, R Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, F Da Silva, Fletcher, O’Shea, Hargreaves, Carrick, Anderson, Scholes, Nani, Possebon, Gibson, Giggs, Rooney, Tevez, Berbatov och Welbeck.

Mot bakgrund av VM-kvalen i veckan skall det bli intressant att se hur Sir Alex Ferguson formerar sitt lag. I mål lär Edwin van der Sar stå. Backlinjen utgörs troligen av Wesley Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra. Alla dessa utom den sistnämnde spelade i veckan, men det är knappast troligt att Fergie väljer att laborera i backlinjen i en så pass viktig match. Gary Neville har ännu inte kapacitet att ersätta Brown, även om han säkert skulle vara enormt laddad inför uppgiften på Anfield.

Mittfältsformationen är desto mer intressant. Ryan Giggs och Michael Carrick är åter efter skador och det är undertecknads tro att de båda startar matchen. Carrick får anses som en nyckelspelare numera och kamperar med Paul Scholes på innermittfältet. Owen Hargreaves och Andersons troliga frånvaro gör detta än mer säkert (de är emellertid med i truppen). Vad gäller den sista positionen kommer den att bemannas av Darren Fletcher eller Nani. Vad som talar för den sistnämnde är hans irrationalitet, men formen har inte varit särskilt god i de första matcherna. Den unge portugisen har fortfarande förmågan att inneha bollen för länge och ofta passa fel. Fletcher har fördelen att han kan hjälpa till defensivt på ett bättre sätt och att han brukar spela bra i toppmatcher. Båda spelade VM-kval i veckan varför detta inte blir avgörande. Tipset är emellertid att Nani startar matchen.

På topp lär Wayne Rooney (Mycket fin insats mot Kroatien) starta med Carlos Tévez. Den sistnämnde har inte spelat i veckan och hans form i de första matcherna har varit magnifik. Som alla vet är Dimitar Berbatov spelklar, men det troligaste är att han startar på bänken. Det skulle förvåna om Fergie låter han göra debut från start.

Bänken utgörs således av: Kuszczak, O´Shea, Fletcher (Nani), Berbatov, Neville, Rafael da Silva och Possebon (Hargreaves, Anderson).

Liverpool har tagit ut följande trupp: Reina, Arbeloa, Aurelio, Carragher, Skrtel, Hyypia, Agger, Dossena, Benayoun, Babel, Riera, Gerrard, Alonso, Mascherano, Plessis, Kuyt, Keane, Torres, Ngog, Cavalieri och El Zhar.

Noterbart är att både Gerrard och Torrés är åter efter skador. Frågan är om någon av dem startar eller om de hoppar in? Rafael Benitez skall inte beskyllas för att vara planetens mest clairvoyante herre och brukar prioritera försiktighet i mötena med United. Säsongen 2006/07 stod han för ett förkastligt grepp då han spelade Gerrard på kanten i mötet mot United på Old Trafford. Liverpool blev utspelade, då United dominerade innermittfältet och spanjoren fick ta emot mycket kritik. Under senare tid har hans förhållande med ägarna i Liverpool varit på upphällningen, men för tillfället verkar han ha fått arbetsro.

Mycket talar för att Benitez spelar med fem man på mittfältet. I fall Torrés anses tillräckligt frisk spelar han på topp. Han får troligen understöd på kanterna av Keane och den hårt arbetande holländaren Kuyt. På innermittfältet spelar troligen Alonso, Mascherano och Gerrard (Leiva). Möjligen kan Benitez satsa på 4-4-2 och då är frågan hur han formerar mittfältet? Kanske spelar då Kuyt, Gerrard, Mascherano och Alonso. Backlinjen utgörs med all sannolikhet av Dossena, Carragher, Skrtel och Arbeloa. I mål står som vanligt Reina.

Matchen startar 13.45 och sänds på Canal + Sport 1.


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]