Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man United – Villareal

På onsdag 20:45 påbörjas vandringen mot att försvara Champions League titeln. United rivstartar direkt med match mot Villareal på Old Trafford. En match som handlar om revansch, både för den något tveksamma inledningen på denna säsong men även på grund av hur gruppen slutade förra gången de båda lagen spelade i samma grupp.

United har inlett säsongen knackigt och förutom de första 10-15 minuterna mot Liverpool så har spelet inte nått upp till en nivå som kan anses vara tillfredställande. Personligen tror jag att förlusten i helgen kan fungera som en väckarklocka. I matcher som den mot Liverpool eller tuffa bortamatcher i CL räcker det inte att vara regerande mästare samt ha ett fruktat lag, det krävs också inställning. United är nu mitt i ett tufft spelschema med många tuffa matcher vilket är bra, nu kan man snabbt ta revansch för senaste matchen och tyvärr för Villarealfans tror jag att vedergällningen kommer snabbt. Lagen har tidigare mötts två gånger, detta skedde under CL-säsongen 05/06 då båda matcherna slutade 0-0, således kanske vi inte ska vänta oss en målexplosion, eller?

SAF har angenäma problem när det kommer till att välja offensiva spelare, framförallt om ryktena som gör gällande att Ronaldo ska finnas med i truppen är sanna. När det kommer till CL matcherna brukar SAF alltid plocka fram något ess ur rockärmen och jag tror att spelare som Fletcher eller J.S Park kan få starta tillsammans med Anderson och Hargreaves på mitten och Nani till vänster. Anfallare kan man väl dra sticka om vem som ska spela men jag tror att Tevez är given och kommer att kampera tillsammans med Rooney då uppgifter gör gällande att Berbatov inte medverkade på träningen under tisdagen. Skulle det vara så att Berbatov inte kan medverka lär Angolas landslagsanfallare Manucho sitta på bänken för första gången i Unitedtröjan. Backlinjen lär se likadan ut som mot Fool. I mål lär det som vanligt bli EVS, låt oss bara hoppas att han har hängt upp all sin tvätt för säsongen…

Tänkbar startelva:

Van der sar
Brown, Vidic, Ferdinand, Evra
J.S Park, Hargreaves, Anderson, Nani
Tevez, Rooney

Bänken: Kuszczak, Manucho, Ronaldo, Neville, O’Shea, Fletcher, Giggs
Missar matchen gör Carrick och Scholes på grund av skada respektive avstängning.

Villareal har inlett serien med en vinst och ett kryss. I första matchen för säsongen fick man 1-1 mot Osasuna på bortaplan efter mål av brasse-spanjoren Marcos Senna och säsongens andra match som spelades i helgen vann man med 1-0 mot Deportivo La Coruña. På skadelistan för Villareal återfinns två välkända namn, den ena är United bekantingen G. Rossi, men också turken Nihat. En inte allt för vågad gissning är väl att Villareal startar matchen i en 4-5-1 uppställning där Ibagaza tar en släpande roll bakom forward.

Villareals trupp ser ut som följer:
Målvakter: Diego Lopez, Viera.
Försvarare: Javi Venta, Gonzalo, Godin, Cygan, Ángel, Capdevila, Fuentes.
Mittfältare: Marcos Senna, Edmilson, Eguren, Pires, Santi Cazorla, Mati Fernández, Ibagaza, Bruno, Cani.
Forwards: Guille Franco, Llorente.

Villareal kan vara den tuffaste motståndaren i gruppen. Det är ett lag som är kända för sitt disciplinerade spel och släpper inte till många chanser. Trots detta tror jag att United kan vinna matchen, vad sägs om 3-0 efter mål av Rooney, Tevez och en kille med nummer 7 på ryggen….

(Vid publicering av detta inlägg är hela truppen till matchen fortfarande inte släppt, det som känns mest tveksamt är Berbatovs eventuella medverkan)

Matchen sänds på TV6 med start 20:45

Källor: http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/manchester_united/s/1066876_carrick_blow_for_reds

http://www.villarrealcf.es/principal.php?nombreModulo=noticiasDetalle&idnoticia=6740&idseccion=7&idmenu=4&idsubmenu=35


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]