Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Chelsea – Man Utd

Helgens största match är utan tvekan mötet på Stamford Bridge mellan förra säsongens 2 bästa lag i europa, åtminstone om man ser till Champions League. United vann både ligan och Champions League, Chelsea slutade 2:a i båda.
Chelsea har inte förlorat hemma på mycket länge, och ser man till förutsättningarna så lär de inte göra det i helgen heller, fast om något lag skall bryta sviten så är det United.

Chelsea
Hemmalaget dras inte med så mycket problem inför matchen. Det är väl egentligen bara Michael Essien som saknas p.g.a en svår knäskada som håller honom borta från fotbollen minst året ut. Essien är i mina ögon ligans bäste centrale mittfältare, killen är ett monster och är i det närmaste helt komplett. Nu är det ju dock inte så att Chelsea saknar alternativ… Ballack är tillbaka och hoppade in senast då man krossade Bordeaux i Champions League i tisdags. Deco och Lampard är båda högklassiga spelare och lär båda starta, kanske ihop med Ballack, eller om Scolari väljer den mer defensive Obi Mikel, oavsett vilket så är mittfältet centralt i banan mycket starkt. Försvaret kommer med all säkerhet att vara Bosingwa, Carvalho, Terry och A.Cole, tillsammans med United europas starkaste i mina ögon. Terry fick sin avstängning upphävd i veckan, han fick rött kort mot City och skulle alltså ha varit avstängd. Det röda kortet var i mina ögon fel och därför är den upphävda avstängningen egentligen inget att orda om, om det inte vore för att det var på felaktiga grunder som den upphävdes, på väldigt märkliga grunder. Peter Cech står som vanligt i mål. Längst upp har Anelka spelat den senaste tiden, nu är emellertid Didier Drogba tillbaka från skada, det skulle dock förvåna om han startar. På kanterna lär Malouda och J.Cole spela, Kalou är ett starkt alternativ.

Troligt lag:
Cech
Bosingwa, Carvalho, Terry, A.Cole
J.Cole, Deco, Obi Mikel, Lampard, Malouda
Anelka

Bänk: Cudicini, Belletti, Ferreira, Alex, Ballack, Kalou, Drogba

United
Det är väldigt tacksamt att möta United just nu, och har varit så i inledningen av säsongen, det har Newcastle och Liverpool fått erfara. Mittfältet har varit hårt skadedrabbat, bara 2 spelare har fått en ordentlig försäsong att tala om, Scholes och Fletcher. Resten har mer eller mindre missat stora delar p.g.a skador. Varken Carrick, Hargreaves, Ronaldo, Nani eller Anderson har fått den ultimata försäsongen, samtliga har varit skadade eller borta av andra anledningar. Ingen av dom har kommit igång ordentligt efter detta och ligger ganska långt efter i matchningen, vilket mins sagt synts på United’s spel. Spelet mot Liverpool förra helgen var fruktansvärt uselt, det sämsta United presterat på mycket länge. Det verkade inte finnas någon som helst vilja i laget, och närkamper förlorades som man normalt sett inte skall göra, horribelt uselt. När t.o.m Sir Alex går ut och säger att man spelade som ett amatörlag… DÅ är det riktigt illa. Endast Ferdinand fick godkänt av Sir Alex, vilket kanske inte är helt rättvist, men inte långt ifrån. Mot Villarreal i onsdags såg det betydligt bättre ut, att man inte vann den matchen är sjukt, men som vanligt missades för mycket, skärpan i avsluten fanns inte.

I helgen är Nemanja Vidic avstängd efter sin utvisning på Anfield. United’s klart bäste mittfältare det senaste året, nyckelspelaren Michael Carrick, är borta p.g.a en fotskada. En enorm förlust för United’s spel, det märks direkt när han inte kan spela. Dimitar Berbatov är ett frågetecken, han fick en smäll på knäet mot Liverpool, har inte tränat ordentligt i veckan och spelade inte mot Villarreal. Det senaste är dock att han kan spela. Skadorna har annars skrattat United rakt upp i ansiktet hela säsongsinledningen, det är inte konstigt att spelet går på kryckor med de problemen på mitten. Ronaldo är tillbaka i laget, han gjorde ett hyffsat piggt inhopp mot Villarreal, men frågan är om han startar redan nu?
Ersätter Vidic i mittförsvaret gör antingen Jonny Evans, riktigt duktig mot Villarreal, eller Wes Brown, om han inte spelar till höger. Gary Neville spelar till höger om Brown går in i mitten. Det finns trots allt mycket fina alternativ att ta till där bak.
Edvin van der Sar brukar gör 1-2 väldigt darriga insatser per säsong, sådan har han alltid varit. Den insatsen kom i lördags mot Liverpool, det kommer förhoppningsvis inte att upprepas, när han är osäker så är också försvaret det. Båda insläppta målen mot Liverpool var enskilda jättemissar, något som är ovanligt att se United’s försvar göra.
Dilemmat för Sir Alex i helgen är hur mittfältet skall formeras. Jag tror knappast att misstaget mot Liverpool upprepas, då hade man en alldeles för offensiv uppställning och ingen ”tyngre” spelare när Carrick tvingades utgå, där förlorade man då matchen. Jag är nästan säker på att Sir Alex väljer 3 centrala spelare och bara en ytter, dels för att matcha Chelsea’s 3, dels för att få mer tyngd centralt. En spelare som Darren Fletcher ser jag som given i en sådan här match, tillsammans med Hargreaves och Scholes så utgör han nog mittfältet ett mittfält utan en utpräglad högerytter. På vänsterkanten startar nog Nani, han gjorde en fin match mot Villarreal. Wayne Rooney och Carlos Tevez kommer sedan få turas om att ta jobbet som släpande anfallare då jag tror inte att Rooney placeras så mycket till höger som mot Liverpool, då var laget helt felbalanserat från start. Tevez har varit United’s klart bäste spelaren hittills den här säsongen. Killen må inte göra mål på alla sina chanser, men han är en fantastisk spelare och jobbar något erhört för laget, en världsspelare helt enkelt. På bänken återfinns då Kuszczak, Neville / Evans, O’Shea, Anderson, Ronaldo, Park och Berbatov.
Sen är det väl dags att ha lite flyt med domsluten i straffområdet för en gångs skull? 2 matcher i rad har United blivit blåsta på klara straffar. Mot Liverpool i lördags missade Webb en solklar hands på en boll som var på väg mot mål, i onsdags skulle Park haft minst en straff i första halvlek.

Troligt lag:
Van der Sar
Brown, Ferdinand (c), Evans, Evra
Fletcher, Hargreaves, Scholes, Nani
Rooney, Tevez

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Neville, Anderson, Park, Ronaldo, Berbatov

Inbördes möten
De 10 senaste ligamötena lagen emellan har endast slutat med 2 segrar för United, båda på hemmaplan, och 5 segrar för Chelsea. United har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 20/4-2002, då slutade matchen 3-0 till United.

Jag tror United får det väldigt tufft. Precis ingenting talar för United i den här matchen, kanske är det just det som talar för dom…

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 15.00


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]