Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bolton gästar Old Trafford!

Under lördag eftermiddag hoppas Manchester United kunna ta tre poäng hemma mot Bolton Wanderers. En seger är nödvändig efter förlusten mot Liverpool och senast den oavgjorda matchen mot Chelsea. Två tuffa bortamatcher är därmed avklarade och United hoppas nu, stärkta av segern över Middlesbrough i veckan (3-1 i Carling Cup), kunna inleda en segerrad.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Brown, Neville, R Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, O’Shea, Evra, F Da Silva, Ronaldo, Nani, Hargreaves, Anderson, Fletcher, Park, Giggs, Tévez, Rooney, Berbatov, Manucho, Welbeck och Amos.

Skador att notera är givetvis den på Carrick. Sir Alex säger innan matchen att engelsmannen är långt ifrån någon fotbollsträning i dagsläget. Vidare saknas Possebon efter ett förfärligt överfall av Boros Pogatetz i veckans match i Carling Cup. De initiala nyheterna talade om att den unge brasilianaren brutit benet, men så var inte fallet. Det är emellertid osäkert när han är tillbaka i spel. Värt att notera är också att anfallaren Manucho är med i truppen. Angolanen gjorde ett kort inhopp i onsdagens match.

Vad anbelangar de defensiva lagdelarna tror undertecknad att de ser ut enligt följande: van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand och Evra. Med andra ord är detta den standarduppställning vi känner igen sen förra succésäsongen.

Mittfältsformationen är som vanligt svår att säga om. I synnerhet när nu Ronaldo, Rooney, Tévez och Berbatov alla är tillgängliga. Undertecknads tro är att alla fyra startar i morgon. Det troliga är att Ronaldo och Rooney i sådana fall intar kantpositioner med Scholes och Anderson i mitten. På topp spelar i sådana fall Berbatov och Tévez. Det negativa med detta upplägg är att Rooney, i likhet med matchen mot Liverpool inte kommer till sin rätta. Han var mycket bättre i matchen mot Chelsea då han fick agera i normal anfallsposition. Förvisso kan det förmodas att Rooney får order om att flytta upp i en än mer offensiv position (tre i anfallet), så att Ronaldo tar högerkanten och Anderson vänsterkanten. Gissningarna blir än mer svåra när Park och Fletcher varit bra hittills under säsongen. Lägg därtill att Nani och Hargreaves finns tillgängliga. Det är nästintill ett luxuöst problem Fergie har att göra med… Mot denna bakgrund är det ett minikrav att United börjar klättra från sin 15 plats (fem poäng) i tabellen!

Bänken blir mot denna bakgrund Amos, Neville (Brown), Nani (Evans), Hargreaves, Giggs (Fletcher), Park och Manucho (O´Shea).

Bolton åker till Old Trafford med följande trupp: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Shittu, A O’Brien, Samuel, Gardner, Muamba, Nolan, McCann, J O’Brien, Smolarek, Elmander, Davies, Helguson, Riga, Hunt, Vaz Te, Cohen, Fojut och Al Habsi.

Laget ligger för tillfället på 16 plats i tabellen med fyra poäng. Tränaren Gary Megson kan nog antas starta med en 4-5-1-uppställning i morgon, där löpstarke Johan Elmander får en ensam roll på topp. Viktigt för Bolton blir att innermittfältet med, bland andra, hårt arbetande Nolan, Muamba och McCann håller emot Uniteds offensiv. Värt att notera är att den för Bolton viktige Cahill är åter efter avstängning.

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med start 16.00.


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!