Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Ålborg – Man Utd 30/9 20:45

Manchester United lyfte imorse (29/9) från Manchester Airport, siktet var inställt på Danmark för andra omgången i Champions Leauges gruppspel. För motståndet denna gången står danska Ålborg för på Energi Nord Arena. Med på planet och de 21 spelare som Sir Alex har valt att ta med är följande:

Manchester United:

Van der Sar, Amos, Rafael, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O’Shea, Fletcher, Ronaldo, Anderson, Scholes, Park, Giggs, Nani, Gibson, Berbatov, Tevez, Rooney, Welbeck

Sedan tidigare är Carrick ute pga. skada så även Ben Foster. Utöver dessa får både Gary Neville, Tomaz Kuszsczak samt Owen Hargreaves stanna hemma i england pga. små skavanker som man ådragit sig i dom senaste matcherna. United kommer som sagt från en stabil 2-0 vinst över Bolton i helgen, där fick vi bland annat se Ronaldo från start för första gången denna säsongen. Portugisen har sett mycket pigg ut sedan han kommit tillbaka från skadan, han lär dock behöva några matcher till för att komma in i det riktiga matchtempot. Senast valde Sir Alex att vila både Scholes och Rooney från start, vi kan nog räkna med att båda dessa två är med i morgondagens match från start. Att sia om ett lag är som vanligt mycket svårt, United har ett väldigt starkt mittfält trots att man saknar några stora och viktiga namn. Personligen tror jag trots 0-0 i första mötet mot Villareal så lär Sir Alex vila några utav dom ”större” namnen. Vågar vi tippa på att Fletcher och Scholes utgör innermittfältet med Giggs och Nani på kanterna? Försvaret ser ut som det har gjort dom senaste matcherna med undantaget för att Brown kommer in istället för Gary Neville. I anfallet vill jag gärna se Rooney och Welbeck. Både Tevez och Berbatov har matchats relativt hårt dom senaste matcherna, den sistnämde har även haft problem med ett ömande knä.

Preliminär trupp av undertecknad:

Van Der Sar
Neville Ferdinand Vidic Evra
Nani Fletcher Scholes Giggs
Rooney Welbeck

Det är första gången som Ålborg och Manchester United möts i någon tillställning. Laget från Jylland som vann förra årets Danska ligan slog ut FC Kaunas innan man tog sig in i gruppspelet i Champions Leuage. I första mötet fick man mycket starkt 0-0 borta mot Celtic i Glasgow. Många trodde på förhand att Ålborg skulle bli ett av CL’s slagpåsar, det visade dock laget i första matchen och var närmre vinst än Celtic var. I senaste matchen i ligaspelet fick Ålborg se sig besegrade med 3-0 av FC Köpenhamn. Två av Ålborgs mest meriterade spelare nämligen mittfältarna Jeppe Curth och Kasper Risgaard missade båda måndagens träning med småskador, osäkra kort inför tisdags matchen dvs. Michael Jakobsen är även avstängd efter sin utvisning mot Celtic. Värt att notera är annars att den tidigare Djurgårdsspelaren Andreas Johansson spelar för de regerande danska mästarna som tränas av den tidigare Arsenal tränaren Bruce Rioch.

Ålborg:

Karim Zaza, Martin Pedersen, Michael Beauchamp, Steve Olfers, Anders Due, Andreas Johansson, Thomas Augustinussen, Marek Saganowski, Jeppe Curth, Kasper Bøgelund, Caca, Simon Bræmer, Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen, Jens-Kristian Sørensen, Kenneth Stenild, Lasse Nielsen, Ronnie Schwartz

Matchen sparkas som vanlig av 20.45 och matchen visas på TV6


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]