Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vinst i Danmark

Manchester United tog i tisdags kväll sin första seger i årets upplaga i Champions Leauge, segern kom efter klara 3-0 borta mot danska Ålborg.

Sir Alex valde en relativt oväntad laguppställning, den största skrällen var att Rafael Da Silva tog plats från start på högerbacksplatsen och försatte därmed Wes Brown till bänken. Backlinjen bestod annars av Evra från vänster och Vidic och Ferdinand i mitten. Mittfältet bestod av två portugiser på vardera kant samt Scholes och O’Shea i mitten, i anfallet spelade för första gången Berbatov och Rooney tillsammans i ett 4-4-2 spel. Ålborg hade ett väntat lag, spelare som på förhand var osäkra kort pga. små skavanker var med från start. På den offensiva delen av Ålborgs mittfält hittade vi även Andreas Johansson som trots förlust var lagets bästa spelare.

Manchester United:

Van Der Sar
Rafael (Brown 66) Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Scholes (Giggs 15) O’Shea Nani
Rooney (Tevez 59) Berbatov

Bänk: Amos, Brown, Giggs, Tevez, Park, Evans, Anderson

Ålborg:

Zaza
Bøgelund Olfers Beauchamp (Caca 38) M. Pedersen
Curth Augustinussen Johansen Risgård Enevoldsen
Saganowski

Bänk: Stenild, Due, Bræmer, Sørensen, Kristensen, Schwartz

Matchen började precis som dom flesta hade förutspått, mycket boll för bortalaget och en hel del vassa chanser. Redan efter 3 minuters spel kom en farlig målchans, Ronaldo stressade Ålborgs målvakt Zaza som rensade iväg bollen via Ronaldos rygg rakt fram till Berbatov som klappade till bollen på volley från cirka 7-8 meter ifrån mål, dock 3-4 meter utanför. Till Berbatovs försvar ska vi säga att bollen fick en mycket knepig bollbana och en mycket svår skruv, dock ska en spelare med bulgarens kaliber göra mål på sådana chanser, det skulle dock visa sig att nyförvärvet skulle spela en annan roll i matchen. Ronaldo hade några farliga distansskott, även Rio Ferdinand hade ett bra skott på mål efter en tilltrasslad hörna. Ålborg smet upp några gånger i början av matchen och skapade några farliga inspel, mycket tack vare ett fint kantspel, detta berodde mycket på att vissa United spelare inte tog sitt ansvar i defensiven. I den 15e minuten kom ett mycket tråkig besked, Paul Scholes landade fel i en närkamp samtidigt som han blev sparkad på sitt vänstra knä. Byte direkt för engelskmannen, enligt rapporter kommer Scholes vara borta 6-8 veckor precis vad United behöver med både Carrick och Hargreaves på skadelistan. In kom istället Ryan Giggs som efter 22 minuter la en perfekt genomskärare till en mycket fint löpande Rooney och 1-0 till United. Första halvlek fortsatte ungefär rätt liknande, ett United som satte upp ett högre tempo när man kände för det och ett Ålborg som kom in stundtals i matchen då just United gick ner i tempo.

Andra halvlek var knappt tio minuter ung när Berbatov stressade Ålborgs mittback Augustinussen till ett jättemisstag, en snedspark a la division 7 klass rakt fram till Berbatov som stänkte in 2-0 och sitt första mål i United tröjan. Efter knappt 1 timmes spel kom det andra bakslaget för Uniteds del, Rooney satte sig ner på planen och fick utgå pga. skada. In kom istället Carlos Tevez, lika pigg som vanligt och var mycket bra i sitt inhopp. Efter 2-0 kändes det som om luften gick ur Ålborg spelarna och man trodde inte riktigt på en reducering eller kvittering. I den 66e minuten för United göra sitt tredje och sista byte, även detta pga. skada. Denna gången fick Rafael utgå och istället kom Wes Brown in i matchen. Istället smög United upp med cirka 10 minuter kvar av matchen och via ett fint inspel av Ronaldo till Berbatov satte man 3-0 och matchen var klar. Ett mycket fint mål av bulgaren som via en halvvolley gjorde sitt andra mål för dagen. Viktigt för Berbatov att få upp lite självförtroende vilket lovar gått inför fortsättningen.

Summa sumarum så var United både en och två klasser bättre än Ålborg. Personligen hade jag en känsla innan matchen att vi skulle kunna tappa poäng och göra en typisk “United-match” som man tyvärr får se 1-2 gånger per / säsong som tur var slapp vi detta och en komfortabel seger blev det istället, siffrorna kunde blivit större om bara United hade fortsatt ånga på. Tyvärr får United göra tre byten pga. tre skador vilket är mycket tråkigt att se. Matchens bästa i United var Rafael Da Silva som gjorde en mycket, mycket bra Champions Leauge debut även Giggs gjorde ett piggt inhopp som central fältare. I och med segern gick United upp på 4 poäng, samma poäng som Villareal som vann med 1-0 över Celtic.
Nästa match i Champions Leauge spelet är den 21e oktober då väntar Celtic på hemmaplan, vinst där och United är på god väg till åttondelsfinal.

Arana: Nord Arena
Åskådare. 10 346

Målskyttar:
1-0 Rooney (22)
2-0 Berbatov (54)
3-0 Berbatov (79)

Kort:
Rafael, MU (38)
Johansson, AaB (52)
Zaza, AaB (54)


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]