Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Seger med 4-3 mot Hull City!

Med 4-1 efter 60 minuter såg det ut som om United gett ett kraftfullt styrkebesked mot Hull City på Old Trafford. Efter slutsignalen hade hemmalaget fortfarande förtjänat segern, men det var med en något bitter eftersmak. Ett chansslöseri utan dess like och ett stundtals undermåligt försvarsspel resulterade i en hemmaseger med 4-3. För den neutrale bedömaren var det emellertid en högst underhållande match.

Sir Alex valde en någorlunda väntad startelva. Skotten spelade Neville från start istället för den unge da Silva (spelar på onsdag?). På mittfältet startade Carrick som väntat bredvid Anderson, Fletcher vilade således. Återigen förpassades Tévez till bänken till förmån för Berbatov och Rooney. Målvakten van der Sar var också åter efter vila.

Bortalaget spelade som väntat 4-3-1-2, där Hughes ersatte den avstängde Ashbee. Geovanni spelade alltså precis bakom de båda anfallarna King och Cousin.

Knappt hade matchen börjat förrän det att Berbatov sköt in bollen i straffområdet från höger. Ronaldo tog emot bollen, vände elegant och sköt ett lågt skott med vänsterfoten. Bollen tog i Myhills vänstra stolpe och in i mål. Ett magnifikt avslut av nummer sju som få spelare är kapabla att göra om.

Många är de som av någon outgrundlig anledning börjat analysera Berbatovs kämpaglöd, antal sprungna kilometer, ansiktsuttryck etcetera sedan han börjat bära en röd tröja istället för en vit (ett märkligt sammanträffande, eller?). Dessa individer har inte en aning vad de talar om och skall negligeras å det skarpaste. Bulgarens verkliga kvalité visade sig en stund efter målet när han likt en magiker jonglerade bort en motståndarback och med ryggen vänd mot motståndarnas mål slog en ypperlig passning till Nani (på vänsterkanten) mellan Hull Citys mitt- och högerback. Det var fotbollsskola av högsta kvalité som närmaste förde tankarna till Guden Eric Cantona. Få spelare kan matcha den spelförståelse som Berbatov besitter. Nanis inlägg nickades undan av en Zayatte, precis framför Ronaldo.

Efter cirka en kvart var Rooney nära att gör 2-0 då han bröt in från högerkanten och sköt ett pressat skott med vänsterfoten. Skottet gick emellertid precis över ribban. Några minuter senare skulle Hull City göra 1-1, efter en tvivelaktig frispark på högerkanten (Vidic mot King). Dawson slog ett inlägg mot bortre stolpen och Cousin kunde sätta huvudet till bollen, vilken gick in i van der Sars högra hörna. För Uniteds del måste detta betecknas som ett högst tvivelaktigt försvarsspel. Att varken Ferdinand och Vidic markerar Cousin är ofattbart. Målet förde tankarna till Evertons 1-1 mål på Goodison Park en dryg vecka tidigare. Det skall helt enkelt inte få inträffa med två mittbackar av Ferdinand och Vidic klass.

I den 29 minuten skulle så hemmalaget ånyo ta ledningen. Rooney passade vid mittcirkeln fram Berbatov som avancerade mot mål. Bulgaren släppte bollen till Carrick som, efter att bortaförsvaret backat väl långt bak, sköt in bollen med sin vänsterfot. Skottet gick via Myhills vänstra stolpe och in.

Några minuter senare skulle United ha gjort 3-1. Berbatov, återigen instrumental i anfallet, spelade snyggt fram Ronaldo på högersidan. Istället för att pass in till en fristående Rooney vid straffpunkten valde portugisen att skjuta ett skott som Myhill parerade. Rooneys frustration var tydlig och det går inte annat än att förstå honom. Både ytter- och mittbacken rusade mot Ronaldo och ett pass hade varit det mest adekvata beslutet.

Ironiskt nog var det just Ronaldo som gjorde 3-1 med en minut kvar av halvleken. Nani slog en hörna från höger som Ronaldo nickade in i nättaket via en motståndarback. Resultatet var högst rättvisande vid denna tidpunkt, men kanske borde United ha gjort något mål till. Hemmalaget var vida överlägsna på mittfältet, då Geovanni inte hjälpte till särskilt mycket i defensiven. Mot denna bakgrund blev hemmalagets omställningar särskilt farliga. Särskilt imponerande var Anderson som distribuerade sina passningar väl.

I början av andra halvlek skulle Ronaldo ha gjort 4-1 efter ett mycket fint pass från nyss nämnde Anderson. Brassen frispelade Ronaldo centralt, men av någon anledning drog portugisen åt höger istället för att sprinta rakt mot mål. Detta gjorde att Zayette kunde komma ifatt och bryta skottet. Ronaldo hade säkerligen kunnat göra mål med vänsterfoten om han attackerat mer centralt.

Istället var det Vidic som gjorde 4-1 efter en hörna av Rooney i den 57 minuten. Serben mötte bollen med smalbenet vid första stolpen och bollen gick precis under Myhill. Efter målet var det som om United tappade i skärpa. Nani utgick till förmån för Tévez. Därmed förpassades Rooney till högerkanten.

Med ungefär tjugo minuter kvar reducerade bortalaget genom inbytte Mendy. Boateng slog en boll mot högersidan. Evra agerade något okoncentrerat när han inte hade full markering på högeryttern. Mendy kunde behärskat lobba in 2-4 bakom van der Sar. Vidic slog undan bollen precis när bollen passerat mållinjen. Att bollen var inne är utom tvivel. Fergie valde efter detta att byta ut Carrick till förmån för eminensen Giggs.

Rooney fick sedan ett gyllene läge att definitivt punktera matchen. Tévez slog ett inlägg från högerkanten som Ronaldo inte kunde nå. Bollen hamnade hos engelsmannen som tog sig förbi en motståndarback och sköt ett hårt skott som räddades av Myhill. Skottet var inte alltför välplacerat och Rooney hade kunnat agera mer koncentrerat i det avgörande skedet.

De sista minuterna av matchen skulle bli onödigt nervösa efter att Hull City återigen reducerat, denna gång genom en straffspark av Geovanni i den 82 minuten. Mendy fick alldeles för stora ytor längs vänsterkanten och avancerade snabbt mot mål. I kamp med Ferdinand föll den hurtige yttern i straffområdet. Domaren tvekade inte och dömde straffspark. Denna får anses som högst dubiös. På reprisen syns att både spelarna griper efter varann, måhända att Ferdinand är något bryskare i sina tilltag. Geovanni gjorde inget misstag från elva meter, det hjälpte inte att van der Sar gick åt rätt hörn. Efter detta mål byttes O´Shea in istället för Anderson. Rooney visade sedan ett oputsat temperament när han tacklade motståndarna väl hårt. Han förtjänade rätteligen det gula kort han fick. Nämnas skall även att Turner skulle ha åkt ut tidigare under matchen för den brutala tackling han satte in mot Nanis vrist. Förvisso fick backen gult kort, men detta skulle tvivelsutan ha varit rött.

United kunde hålla undan i de tre minuterna av övertid och vinna med 4-3 i en mycket underhållande match för den neutrale bedömaren. Det känns i efterhand frustrerande att slutresultatet blev som det blev då United kunnat vinna matchen med 6-1 och fått en bättre målskillnad. Som läsaren kan se ovan fanns det ett antal lägen där det borde ha blivit mål för hemmalaget. Vidare är det oroande hur laget slår av på takten efter 4-1-målet. Tendensen har varit samma hela säsongen, från det att laget slutade spela mot Liverpool på Anfield (1-2) till 1-1-matchen på Goodison Park. Laget måste hålla koncentrationen uppe under 90 minuter. Avslutningsvis är det oroande att se hur oskarp Tévez ser ut för tillfället. Han var nästan inte alls delaktig i spelet i går och behöver mer speltid. Sir Alex största problem för tillfället är att få spelarna att hålla koncentrationen uppe och att få in Ronaldo-Rooney-Tévez-Berbatov i en startelva samtidigt…

United: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Carrick (Giggs 72), Anderson (O’Shea 88), Nani (Tevez 64), Berbatov, Rooney.
Icke nyttjade avbytare: Foster, Park, Rafael Da Silva, Fletcher.

Hull City: Myhill, McShane, Turner, Zayatte, Dawson, Marney, Hughes (Mendy 59), Boateng (Folan 86), Geovanni, King (Halmosi 63), Cousin.
Icke nyttjade avbytare: Duke, Barmby, Garcia, Ricketts.

Mål: Ronaldo 3 och 44 min., Cousin 23 min., Carrick 29 min., Vidic 57 min., Mendy 69 min. och Geovanni 82 min. (straff).


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]