Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

4 x 3 = 12?

I morgon väntar Stoke City på Old Trafford. Förutsättningarna är tämligen kända. Manchester United behöver 12 poäng i de närmaste fyra matcherna. Dessa inkluderar, bland annat, Manchester City och Aston Villa borta. Programmet är minst sagt svårt, men fyra segrar är nödvändigt för att United skall kunna aspirera på guldet i PL.

United har följande trupp till förfogande: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O’Shea, Ronaldo, Park, Anderson, Carrick, Giggs, Nani, Fletcher, Berbatov, Rooney och Tévez.

I veckan som gick vann United mot QPR i Ligacupen efter straffmål av Tévez. Laget har i de sista tre matcherna inte lyckats sätta sina chanser, detta är i och för sig ett tema som känts igen hela säsongen, men det har varit särskilt markant i de sista matcherna. Likaledes har försvaret varit mindre övertygande. Gary Neville stod för en katastrofal insats mot Arsenal förra helgen och hans framtid måste karakteriseras som högst osäker med både Rafael och Brown som konkurrenter.

I mål står sannolikt van der Sar. Backlinjen torde utgöras av Rafael (Brown fortsatt skadad i ankeln), Ferdinand, Vidic och Evra. Vad gäller mittfältet är Carrick självskriven som navet numera. Dystert i veckan var faktumet att Hargreaves missar resten av säsongen genom operation i sina knän. Ryktena i veckan säger att Scholes kan vara klar snabbare än väntat, kanske redan till matchen mot City. På kanterna är undertecknads förhoppning att Ronaldo och Park spelar. Carrick kamperas troligen av Anderson på mitten. Möjligen kan Fergie spela Fletch eller eminensen Giggs bredvid Carrick. Rooney har i veckan haft en infektion i bröstkorgen, men rapporteras som spelduglig. Emellertid är det mest troliga att Tévez ges mer speltid bredvid Berbatov. Bänken utgörs troligen av Foster, Evans, Neville, O´Shea, Fletch (Anderson), Giggs och Nani.

Bortalaget presenterar följande trupp: Sörensen, Griffin, Shawcross, Abdoulaye Faye, Higginbotham, Olofinjana, Amdy Faye, Diao, Delap, Sidibe, Fuller, Whelan, Cresswell, Kitson, Simonsen, Wilkinson, Cort, Tong, Pugh och Dickinson.

Bortalaget har på sistone blivit kritiserat för att spela fysiskt. Främst är det Arsenals manager, Arsené Wenger som framfört kritiken. Då Stoke slog Arsenal på hemmaplan förlorade bortalaget två spelare genom hårda tacklingar. Laget har gjort en klart godkänd insats hittills i ligan och ligger på 12 plats. Emellertid har laget enbart tagit två poäng på bortaplan, varav en var mot Liverpool.

Noterbart är att laget har den före detta Villa-målvakten Sörensen i mål och att den gamle United-spelaren Higginbotham spelar i backlinjen. I övrigt består laget av de hårt arbetande innermittfältarna Faye och Diao. På topp återfinns, bland annat, den före detta Reading-spelaren Kitson.

Matchen startar kl. 16.00 och sänds på Canal + Sport 2


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]