Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

5-0 mot Stoke City!

United visade i går en högre grad av effektivitet då Stoke City besegrades på Old Trafford. Ronaldo gjorde sitt 100 och 101 mål för klubben, båda på frispark. En pojkdröm gick i uppfyllelse då 17-årige Danny Welbeck gjorde sitt första mål för klubben, ett furiöst skott från cirka 30 meter i Sörensens vänstra kryss.

Sir Alex valde en väntad startuppställning med undantag för att han spelade O´Shea på högerbacksposition istället för Rafael da Silva och det faktum att Ferdinand inte spelade (skada) till förmån för Evans. Dessutom vilades Anderson till förmån för Fletcher. Kanske logiskt ändock då både da Silva och Anderson spelade mot QPR i Ligacupen. Vidare hann inte Rooney bli frisk till matchen och saknades således på bänken.

Efter cirka tre minuter skulle matchens första mål falla. Tévez blev fälld av Faye till vänster, utanför straffområdet. Ronaldo gjorde inget misstag på frisparken och sköt 1-0 till United. På reprisen syns att bollen har sin sedvanliga skruv, men objektivt kan tyckas att målvakten skall kunna parera bollen då skottet inte är alltför välplacerat. En strålande glad Ronaldo var emellertid likgiltig inför målvaktens mindre goda ingripande och firade med Evra och co.

United var över hela matchen överlägset Stoke City. Passningsspelet och en hög press var huvudsaken bakom detta. Bortalaget hade ett par ströchanser. En av dessa föll precis efter 1-0-målet genom ett patenterat inkast från Delap från vänsterkanten. Bollen nickades mot bortre burgaveln av O`Shea, men van der Sar var alert och räddade United från ett olyckligt självmål.

United hade ett par halvchanser innan Carrick sköt 2-0 för hemmalaget i första halvlekens sista minut. Engelmannen fick bollen utanför straffområdet av Ronaldo, bröt in mot mål och satte bollen i Sörensens högra kryss, ett mycket vackert mål.

Fyra minuter efter halvtid skulle Berbatov komma att antecknas i målprotokollet. Tévez lade in bollen från högerkanten och i ett initialt skede såg det ut som om bulgaren näppeligen skulle kunna skjuta, men på något vis lyckades bollen hamna bakom Sörensen. Aktionen från bulgaren var högklassig och skottet i det närmaste otagbart nere vid Sörensens vänstra stolpe.

United fortsatte att spela fin fotboll och skapade chanser genom bland annat ytterligare en frispark från Ronaldo som Sörensen räddade samt ett tamt avslut från Tévez. Med cirka 30 minuter kvar av matchen byttes Fletcher och Park ut till förmån för ynglingarna Welbeck och Gibson. Tio minuter senare gjorde Manucho debut i PL då han byttes in istället för Tévez.

Angolanen hade en hyfsad chans att göra mål efter det att Gibson och Ronaldo snyggt spelat fram honom. Passen från portugisen var något för hög för att Manucho skulle få full kontroll över bollen. Nästa chans föll till Berbatov som, efter ett fint samspel mellan Ronaldo och Carrick, sköt ett skott som blockerades av den före detta United-spelaren Higginbotham.

Det fjärde målet skulle istället göras av 17-årige Danny Welbeck med fyra minuter kvar. Berbatov spelade vid mittcirkeln fram Welbeck, vilken skar sig igenom bortaförsvaret genom ett väggspel med Manucho. Från cirka 30 meter sköt den unge spelaren sedan in 4-0 i Sörensens vänstra kryss, fullständigt otagbart.

Med en minut kvar av matchen blev Carrick fälld av Shawcross utanför straffområdet. För andra gången denna eftermiddag sköt Ronaldo mål på frispark. Denna gång gick portugisen inte på kraft utan placerade bollen i Sörensens hörn så att säga.

Sammanfattningsvis en skön seger med många mål. Bäst för hemmalaget var Ronaldo tillsammans med passningssäkre Carrick. I övrigt var det kul att se både Gibson och Welbeck i aktion. United har ett antal duktiga talanger, vilket bådar gott för framtiden.

United: Van der Sar, O’Shea, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, Carrick, Fletcher (Gibson 63), Park (Welbeck 63), Tevez (Manucho 74), Berbatov.
Avbytare som inte nyttjades: Foster, Anderson, Nani, Rafael Da Silva.

Stoke City: Sorensen, Griffin (Wilkinson 79), Abdoulaye Faye, Shawcross, Higginbotham, Olofinjana (Cresswell 31), Diao, Amdy Faye, Delap, Fuller (Kitson 68), Sidibe.
Avbytare som inte nyttjades: Simonsen, Cort, Whelan, Tonge.

Mål: Ronaldo, 3 och 90 min. Carrick 45 min., Berbatov 49 min. och Welbeck 86 min.


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]