Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Aston Villa – Man Utd

United åker till sin favoritarena, förutom OT förstås, men kommer att få mycket svårt att ta med sig 3 poäng. Förutsättningarna är definitivt inte de bästa.

Hemmalaget:

Aston Villa ligger 5:a i tabellen, på samma poäng som Arsenal och med 1 poäng bakom United. Man har fått spelet att stämma riktigt bra, Martin O’Neill har hela tiden haft sin plan klar för sig och det verkar nu ha gett resultat. Spelartruppen är ganska tunn men man har varit väldigt förskonade från skador, O’Neill har kunnat använda sig av i princip samma elva varje match, något som ger stabilitet.
Till dagens match saknas spanske nyförvärvet Carlos Cuellar, som spelat högerback den senaste tiden, och förra årets duktige vänsterback Wilfred Bouma, som bröt foten i inledningen av säsongen. I övrigt är laget helt intakt och jag tror följande lag:

Friedel
L.Young, Laursen, Davies, Shorey
Sidwell, Barry
Milner, Petrov, A.Young
Agbonlahor

Bänk: Guzan, Knight, Reo-Coker, Gardner, Delfouneso, Harewood, Carew

Möjligtvis kan O’Neill välja att sätta in John Carew på topp igen och sätta Milner på bänken. Han är dock inte känd för att göra några större ändringar, framför allt nte när man nyss slagit Arsenal på bortaplan.

United:
Sir Alex har stora problem. Som vanligt ligger laget med i toppen av skadelistan på Physioroom. Missar matchen definitivt gör Paul Scholes, Owen Hargreaves, Wes Brown, Darren Fletcher och Dimitar Berbatov. Rio Ferdinand kan troligen heller inte spela och frågetecken finns även på Wayne Rooney, den sistnämnde lär trots allt komma till spel. Utöver detta så spelade Ronaldo och Anderson landskamp i Brasilien och kom till Manchester sent, omställningen där är ett frågetecken. Båda 2 lär definitivt starta då det inte finns mycket fler alternativ än Anderson centralt p.g.a alla skadorna, och Ronaldo’s form i United är bra och blir bara bättre.
Vem som skall spela högerback i Brown’s frånvaro är frågan. Rutinen och den defensiva säkerheten i Gary Neville, eller den mycket offensive, ettrige speedkulan Rafael? Jag tror Sir Alex väljer rutinen i denna mycket svåra match. Jonny Evans ersätter Rio Ferdinand i mitten, där finns inga tvivel då Evans redan nu är mycket bra och kommer bli näste storback. På mitten är det enda frågetecknet vem som skall spela till vänster; Park, Nani eller Giggs. Med tanke på matchens dignitet och vilken typ av match det kommer att bli så tippar jag Giggs startar, Park har dessutom spelat mycket den sista tiden och kommer långväga från en landskamp i Sydkorea. På topp kommer förra årets bästa anfallspar; Rooney och Tevez kampera ihop för första gången på länge, så vi lär inte se några höjdbollar på fyrtornen Davies och Laursen i kväll.
Jag tror på följande lag:

Van der Sar
Neville, Evans, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Anderson, Giggs
Rooney, Tevez

Bänk: Kuszczak, Rafael, O’Shea, Park, Nani, Gibson, Welbeck

Historia:
United trivs väldigt bra på Villa Park. Man har 8 vinster (2 oavgjorda) på de senaste 10 matcherna och 6 raka vinster. Senaste förlusten kom i augusti 1995 då Villa vann med 3-1.

Absolut ingenting talar för United just nu. Skadeproblem och ofantligt svårt att förvalta sina målchanser har kostat vinst i flera matcher den här säsongen, det ser inte bättre ut denna dag. Jag tror på max 1 poäng, 2-2 eller 1-1 kanske, men det mesta talar för hemmavinst.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]