Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Villareal – Man Utd

Imorgon är det dags för bortamatch igen (vem fan har lagt spelschemat?) och United reser till Spanien för att ta sig an Villareal på El Madrigal. Det finns fortfarande en hel del skador i Uniteds trupp men det finns samtidigt många spelare som är redo att fylla luckorna. Som extra krydda till matchen har dessutom Marcos Senna uttalat sig om en viss spelare i United…

United åker till Spanien med följande trupp:
Foster, Kuszczak, Rafael, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, Park, Anderson, Fletcher, Carrick, Giggs, Nani, Rooney, Tevez, Possebon, Gibson, Manucho.

Anmärkningsvärt är att Ronaldo, som befarades vara skadad är med i truppen samt att VDS lämnas kvar i England. Utöver VDS kommer också Brown, Berbatov samt de långtidsskadade Scholes och Hargreaves att missa matchen.

United är just nu inne i en tuff period med skador och en rad bortamatcher, och svåra sådana också. Det är också anledningen till att United har en så pass bred trupp som man har, skador och svåra matcher bör därför inte ses som ett problem, även om det såklart påverkar. Jag tror att Ferguson kommer att vara nöjd med en poäng i denna match för att säkra avancemang från gruppen.

Tänkbar startelva
Foster

Rafael Vidic Ferdinand Evra

Park Carrick Anderson Nani

Rooney Tevez

****

Villareal ligger för närvarande 3:a i la Liga bakom Real Madrid och Barcelona. I helgen som var åkte man på en svidande 0-3 förlust hemma mot Valldolid som ligger i mitten av tabellen. Enligt rapporter var det en katastrofal insats av Villareal och de lär därmed vara rejält revanschsugna i morgondagens match.

Precis som i matchen på Old Trafford (slutade 0-0) så saknar spanjorerna den turkiska anfallaren Nihat. Dessutom har man lagets farligaste målskytt Llorente borta på grund av skada. Tillbaka i laget är däremot (United aktuella?) Rossi och han lär ta en ensam plats på topp mot sitt gamla lag.

Tänkbar startelva
Diego Lopez

Angel Gonzalo Cygan Capdevilla

Cazorla Eguren Senna Edmilson Pires

Rossi

****

I gruppen är det just Villareal och United som har tagit greppet om de två topplatserna och ett kryss hade varit ytterst gynnsamt för båda lagen. United och Villareal har 8 poäng var efter fyra matcher medan Celtic och Aalborg har 2 poäng var.

****

Så till ett litet sidospår som jag snubblade över när jag skulle skriva denna inför rapport. Marcos Senna, den mycket duktiga spansk/brasilianska mittfältaren uttalade sig för en tid sedan om Cristiano Ronaldo. Följande citat kommer från Marcos Senna och är hämtade från Villareals svenskafans sida:

”När Cristiano inte gör mål är hans roll begränsad. Ja, han är snabb, men otaliga överstegsfinter är nödvändigtvis inte produktivt.”

”Han (Ronaldo) är inte lika komplett som Ronaldinho när han är som bäst. Ronaldinho gör mål, tar straffar, frisparkar, dribblar, ger precisa och djupa pass, assist, och springer överallt.”

Dessa citat har diskuterats flitigt på Villareals svenskafans sida och jag ska inte gå in närmare på vad dessa ”fans” skriver. Jag skulle dock vilja förtydliga några små saker för Senna och de övriga fans som tycker att Sennas uttalanden är vettiga.

”När Cristiano inte gör mål är hans roll begränsad.”
Då ska vi se, 42 mål förra året och 8 i ligan i år, även om så skulle vara fallet, att han inte bidrar med mer än mål så skulle jag köpa det. Fast det är klart, Villareal har ju massor av sådana spelare…

Han (Ronaldo) är inte lika komplett som Ronaldinho när han är som bäst. Ronaldinho gör mål, tar straffar, frisparkar, dribblar, ger precisa och djupa pass, assist, och springer överallt.”
Då ska vi se igen, ett nytt försök för den gode Senna. Ronaldinho gör mål så också Ronaldo, check. Tar straffar – check, frisparkar – check, dribblar – check, precisa och djupa pass – check, assist – check och springer överallt – check (i alla fall på offensiv planhalva, men senast jag kollade jagade inte Ronaldinho ner till eget straffområde heller. Dessutom var det väl ett tag sedan den gode Ronaldinho var som bäst.

Så, vad Senna vill ha sagt med dessa citat vet jag faktiskt inte, han kanske är en spansk motsvarighet till Henrik Rydström, tycker helt enkelt om att synas och höras?

Ett avslutande citat från Villarralredaktionen: ”…sörjer förstås över att Ronaldos medverkan på tisdag är osäker. Annars kunde det varit kul att se honom lipa på El Madrigals matta efter att åkt på några knuffar av den allsmäktige Senna.”

Som jag brukar säga till folk som hackar på United och dess spelare (framförallt Ronaldo); Kan man inte nå toppen av egen kraft så får man helt enkelt försöka sänka den/de som ligger på topp till sin egen nivå!

Matchen sänds på Viasatmotor med start 20:45.


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]