Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Avancemang i CL

Efter en relativt underhållande match slutar mötet mellan Villareal och Manchester United 0-0, för fjärde! gången på fyra matcher. United känns lite vassare men det märks nästan att båda lagen är nöjda med varsin poäng, en poäng som betyder att båda lagen är klara för avancemang från gruppspelet.

Ferguson överraskar som vanligt när det gäller startelvan och väljer att vila Vidic istället för (småskadade?) Ferdinand. Dessutom bänkas Tevez igen till förmån för en 4-5-1 uppställning där Anderson, Nani och Ronaldo ger understöd till Rooney. Villareal ställer upp med en mer väntad startelva där United x:et Rossi spelar ensam på topp med stöd från Ibagaza.

Efter en avvaktande inledning på matchen så kommer matchen igång. I den 8:e minuten gör Rooney 1-0, tror vi, men domaren väljer att vinka offside. Hårfint, men linjemannen gjorde rätt. Villareal kommer också igång och man har ett fint passningsspel när det stämmer.

Efter ca en kvart får Cazorla på ett bra skott som Kuszczak tvingas boxa bort. I den 28:e minuten får Ronaldo en frispark från relativt långt håll, han får en hyfsad träff men bollen går rakt på Diego Lopez. Strax efter slår Villareal en bra frispark som leder till hörna. På denna hörna blir det lite förvirring i straffområdet och Kuszczak är ute och hänger tvätt, dock lyckas United rensa efter en misstänkt hands på Evra.

Fletcher får ett bra skottläge efter att Ronaldo har bröstat ner ett inlägg till skotten. Dock träffar även detta skott mitt på målvakten. Fem minuter innan paus dunkar Ronaldo ett skott i ribban sedan Rooney har passar fram portugisen ett par meter utanför straffområdet. Ronaldo får strax efter ett nytt läge på frispark men Diego Lopez räddar.

Spelet är ganska jämt under första halvlek men United känns lite vassare i sina attacker, spanjorerna är ändå inte helt ofarliga. En av de piggare i United under första halvleken är Nani som ständigt utmanar och är en av få som skapar något offensivt.

Andra halvlek inleds precis som den första i ett relativt lågt tempo. Det enda av intresse de första 10 minuterna i den andra halvleken är den horribla varning som Ronaldo får för att han flyttar tillbaka en frispark till den plats där den egentligen skulle ha slagits ifrån!

Matchen fortsätter att bölja lite fram och tillbaka i lagom takt och vissa småchanser skapas här och där men inget ordentligt. Anderson får bland annat en bra chans på pass från O’Shea men skottet går rakt på Villarealmålvakten. United skapar en del chanser och man träffar allt som oftast mål men då går skotten i stort sätt alltid på Diego Lopez som kan rädda utan större problem.

Rooney får ett bra läge efter ca 65 minuter. Det är en öppnande pass i djupled som Carrick slår. Rooney hinner upp bollen men skottet går, som vanligt hittills i matchen, rakt på Diego Lopez. I 80:e minuten är det nära 1-0 till United efter att Eguren nästan styr in bollen i eget mål efter inlägg av Rooney. Capdevilla hinner dock upp och räddar bollen på mållinjen.

I den 82: minuten blir Capdevilla utvisad för Villareal sedan han har satt dobbarna i låret på Ronaldo. En varning hade kanske varit på sin plats men rött kort direkt känns något hårt faktiskt.

De sista minuterna i matchen pressar United på utan att egentligen skapa något jätteläge. Matchen slutar 0-0 vilket kan ses som ett rättvist resultat. Båda lagen försvarar sig bra men United är lite hetare när man kommer till sista tredjedelen men man kan inte riktigt få till det där sista lilla som leder till mål. Båda lagen är nu vidare till slutspelet och den sista matchen i gruppspelet kommer att handla om vilket av dessa båda lag som kommer att komma etta respektive tvåa i gruppen.
Villareal

Diego Lopez – Javi Venta, Gonzalo, Fuentes, Capdevilla – Cazorla, Eguren, Senna (Bruno, 45), Ibagaza, Pires (Fernández, 65) – Rossi (Franco, 79)
Oanvänd bänk: Viera, Edmilson, Cygan, Angel
United

Kuszczak – O’Shea, Ferdinand, Evans, Evra – Ronaldo, Fletcher (Gibson, 80), Anderson, Carrick, Nani (Park, 85) – Rooney (Tevez, 86)
Oanvänd bänk: Foster, Vidic, Giggs, Rafael

Varningar: Villareal – Javi Venta, Eguren, Fuentes Man Utd – Evra, Ronaldo
Utvisning: Capdevilla (82min)


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]