Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man City – Man Utd

United tar bussen några kilometer till City Of Manchester Stadium, där tar hemmalaget City emot med varm hand…

Dags för ett nytt derby i Manchester. Hemmalaget City tog konstigt nog (med tanke på hur matcherna såg ut) dubbeln på United förra säsongen, något som inte hänt på länge innan dess. Nu har laget fått en ägare som får Abramovich att se ut som en lodis, det återstår att se om även han kan köpa till sig framgångar på samma sätt. Brassen Robinho var första stora namn in, räkna med fler, åtminstone försök, i januari. Abu Dhabi United klingar väl dock inte särskilt bra, eller?

City
Mark Hughes har frågetecken på ett antal spelare. Robinho, Pablo Zabaleta, Gelson Fernandes och Elano stod alla över matchen mot Schalke i torsdags, alla 4 beräknas dock vara tillbaka i morgon. Garrido utgick mot Schalke och ersattes av Michael Ball, hans medverkan är högst tveksam. Borta från spel definitivt är Martin Petrov, Michael Johnson och Valeri Bojinov p.g.a skador.

Om vi utgår från att alla 5 som är tveksamma till spel kommer till start så tror jag att Hughes använder sig av samma lag som mot Arsenal förra helgen. Då spelade man så här:

Hart
Zabaleta, Richards, Dunne, Garrido
Wright-Phillips, Kompany, Ireland, Vassell
Robinho, Benjani

Det kan också bli så, vilket är fullt troligt, att Hughes väljer att stärka upp på mitten med en extra gubbe, i så fall går Elano eller Hamann in och Vassell ut, Robinho tar då vänsteryttern.

Preliminär trupp:
Hart, Schmeichel
Zabaleta, Richards, Dunne, Garrido, Ball, Onuoha, Ben Haim
Wright-Phillips, Elano, Ireland, Kompany, Hamann, Fernandes, Evans
Robinho, Vassell, Benjani Mwaruwari, Sturridge

United
Sir Alex har även han problem med skador, som vanligt. Helt borta från spel är Wes Brown, Owen Hargreaves och Paul Scholes. Frågetecken finns på Gary Neville och Dimitar Berbatov. Hur laget formeras är helt omöjligt att gissa sig till. Som vanligt är det på ett par platser som ”problemen” finns. Främst är det högerbacken. Rafael är ett jättelöfte och fantastiskt bra offensivt, men i en match som denna så behövs mer rutin och defensiven måste vara klockren, där faller det tyvärr på Rafael. Om Neville inte kan spela, vilket han troligen inte kan, så är därför platsen O’Shea’s, i givne Brown’s frånvaro. Övriga försvaret utges av Ferdinand, Vidic och United’s kanske bäste hittills denna säsongen – Evra. På mitten är 2 spelare helt givna, Ronaldo och Carrick. Hade Hargo och Scholes varit skadefria hade de tagit de 2 andra platserna, nu gör Fletcher, Anderson, Giggs, Nani och Park upp om dom. Centralt tar nog Fletcher platsen bredvid Carrick, på kanten tror jag att Park spelar, framför allt om nu Sir Alex tror att Robinho spelar på den andra kanten. Det kan också bli så att Fletcher spelar till höger, om nu Sir Alex vill ha in Anderson centralt.
På topp är Rooney given med Berbatov, om nu bulgaren kommer till spel, han har minst sagt varit saknad den senaste tiden. I annat fall får Tevez chansen på nytt, han har inte tagit den tidigare. Tvärtom har han faktiskt varit riktigt dålig, synd på killen som var fantastisk ifjol och i inledningen på denna säsongen.

United har stora problem med målskyttet. Man är ofta helt överlägsna chansmässigt men kan inte få bollen i mål, ineffektiviteten är helt sanslös.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Foster, Kuszczak
Neville, Rafael, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra
Ronaldo, Nani, Carrick, Fletcher, Anderson, Giggs, Park
Rooney, Tevez, Berbatov

”Head-to-head”:
De 5 senaste mötena på City Of Manchester Stadium har slutat med 3 vinster för City och 2 för United. Senaste vinsten för United var 5/5-2007 då Ronaldo gjorde matchens enda mål på straff. De 10 senaste mötena överlag i ligan har slutat med vars 4 segrar och 2 oavgjorda. United har 59 segrar på 149 matcher genom alla tider, City 41.

Ser man till lagen som helhet så är det klasskillnad, men att titta på lagen så funkar ju knappast. City hade sämre lag ifjol och då vann man båda matcherna mot United. På hemmaplan var det spel mot ett mål i princip hela matchen, ändå lyckades City vinna med att ”fluke goal” från 25 meters håll och United missade allt. På OT gjorde United sin nästsämsta (mot Pool borta var sämre) match denna sidan nyår och lyckades inte med ett skit mot City’s spelarbuss då.


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]