Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reflektioner efter segern mot city

Made Of Stone
Vi som följer United vecka ut och vecka in vet att Rio Ferdinand är lagets bästa försvarare. Trots det är Nemanja Vidic betydligt mer populär bland Uniteds supportrar. Serbens insats i segermatchen mot city förklarar ganska väl varför det är så. Jag minns framförallt en händelse i början av matchen; bollen är på Uniteds vänsterkant, Vidic når den halvsekunden före citys jätte Micah Richards. För att skydda sig själv sätter Richards upp foten och brakar in i Vidic med dobbarna först i en närmast karateliknande spark. En normal spelare hade inte rest sig upp. Nemanja är inte normal. Han är närmast oberörd när han visar domaren ett litet skrubbsår från Richards dobbar. Samtidigt ligger Richards med stora smärtor. Slutsats? Gå inte på berg när det finns småsten. He comes from Serbia, he’ll fucking murder ya!

När Wayne Rooney är bra är United bra. Svårare än så är det faktiskt inte. Uniteds Scouser var bäst på planen och gjorde också matchens enda mål. Ett gott dagsverke.

How Do You Sleep
Domarna vill respekteras. Vem vill inte det? Respekt är emellertid inget man får, det är något man måste förtjäna. Domarna i Premier League får ingen respekt därför att de var och varannan vecka gör matchavgörande misstag. De är inkonsekventa och fega. De har dålig känsla för spelet och vill många gånger vara matchens fokus.

Howard Webb var dålig. Situationen jag beskriver ovan med Vidic och Richards resulterade inte ens i en frispark. Samtidigt får Rafael gult kort för att han kastar bollen en meter upp i luften. Är det någon som tror att Carrick hade blivit varnad för samma aktion?

Ronaldos första varning är ett skämt. (Situationen som sådan kommer dessutom direkt efter att Webb gett United en dålig fördel. cityspelaren som sparkade mot Berbatov slipper förstås straff för ett tilltag som var ungefär sju resor värre än Ronaldos.) Däremot ska Ronaldo naturligtvis få ytterligare ett gult kort när han tar emot varningen med en ironisk applåd. När Ronaldo senare får en andra varning är det återigen ett dåligt beslut av Webb. Att Ronaldo sätter händerna framför ansiktet är korkat och oförklarligt men han försöker inte boxa bollen in i mål, han försöker inte fuska. Han ville bara stoppa bollen i tron att spelet är avblåst. Sunt fucking förnuft, herr Webb.

Här kan det också vara värt att påpeka att dagens största domartabbe faktiskt gynnade United. Jag talar förstås om Arsenals kvittering mot Chelsea. Att linjemannen missar den offsiden är direkt pinsamt.

Your Star Will Shine
Darren Fletcher är på god väg att spela till sig en ordinarie plats på Uniteds mittfält. Hittills den här säsongen har han varit Uniteds bästa mittfältare. Skotten gör sällan en dålig match och har dessutom förmågan att spela som bäst mot de bästa lagen. Det är dessutom intressant att notera att Uniteds två förluster den här säsongen (nej, jag räknar inte den där matchen i Monaco) har kommit i matcher där Fletcher inte har spelat.