Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Southampton- Man Utd (FA-cup)

United åker långt ned på sydkusten för att inleda säsongens FA-cupspel. Hur formerar Sir Alex laget med tanke på det stundande schemat, och vilka spelare vilas?

3:e omgången i FA-cupen är det nu dags för. Det är nu som de större lagen går in, det är också nu som de stora skrällarna börjar komma. United åker ner till den södra delen av England för att möta f.d. Premier League-laget Southampton.

Southampton:
Hemmalaget ligger nästsist i Football League Championship, d.v.s den nästhögsta serien. En placering som de nog inte räknat med och som de inte bör ha med tanke på att laget trots allt är rätt bra spelarmässigt. Hemma på St.Mary’s har man denna säsongen varit riktigt svaga, bara en vinst på 13 matcher och sammanlagt 9 poäng, riktigt svagt minst sagt. Vinsten kom mot Norwich i september. Managern, förre holländske landslagsbacken Jan Poortvliet, har inte alls fått ordning på laget, och frågan är hur länge han sitter kvar egentligen?
Flest matcher i laget den här säsongen har målvakten Kevin Davis, mittfältarna Andrew Surman och Adam Llana, samt. anfallaren David McGoldrick spelat, så det är ingen vågad gissning att dessa är helt givna i morgon eftermiddag om de är skadefria. Andra spelare som med all säkerhet kommer att spela är Lloyd James, Chris Perry och Rudi Skacel. Lagkapten är svenske Michael Svensson, en gång i tiden landslagsman och en duktig mittback, men skadorna har satt stopp för hans karriär i princip helt. Han är i nuläget återigen skadad.

Senast mot topplaget Reading fick man 1-1 hemma och ställde då upp på följande vis:

Davis
James, Cork, Perry, Skacel
Gobern. McGoldrick, Gillett, Smith, Holmes
Paterson

Bänk: Bialkowski, Euell, McLaggon, Lancashire, Wright-Phillips

Så om vi utgår från att de ställer upp med samma lag så är vi nog inte helt ute och cyklar.
Poortvliet har skador på Michael Svensson och Wayne Thomas, båda missar definitivt matchen. Däremot så kanske Schneiderlin, Surman och Llana hinner tillbaka efter skador, samtliga har åter börjat träna och kanske kan medverka, alla 3 går rakt in i laget om de kan spela.

United:
Hur United ställer upp är ett stort frågetecken. Man spelar på onsdag semifinal i Ligacupen och nästa helg är det stormöte med Chelsea, dessutom har flera spelare småskador eller är på annat sätt indisponibla. Tevez, Anderson, Ferdinand och Nani saknades senast. Tevez är hemma i Argentina och missar matchen, Anderson är småskadad och finns inte med i truppen, Ferdinand har problem med ryggen och missar både denna och nästa match för att koncentrera sig på comeback mot Chelsea nästa söndag.
Med tanke på att detta är FA-cupen så tror jag att Sir Alex väljer ett något starkare lag här än mot Derby på onsdag i Ligacupen. Ronaldo kommer mest troligt bara att spela en av matcherna, troligtvis den här i så fall. Det samma bör gälla för Van der Sar, Giggs, Scholes, Berbatov, Neville och Carrick, frågan är bara vilken match de spelar? Eftersom det är cupspel så kan det mycket väl bli så att Van der Sar inte spelar någon utav matcherna då United har 3 mycket bra målvakter.
Missar denna matchen definitivt gör Hargreaves, Brown (inga uppgifter på hur det står till med honom), och Anderson p.g.a skador, samt. Evra som är avstängd och Tevez som fått ledigt i hemlandet. I backlinjen finns bara 5 spelare att välja mellan eftersom Brown, Ferdinand och Evra saknas, detta gör att backlinjen kommer att se till 3/4 likadan ut i båda matcherna, Rafael och Neville spelar nog varsin match.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Foster
Neville, Rafael, Vidic, Evans, O’Shea, Ronaldo, Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs, Park, Berbatov, Rooney, Welbeck, Gibson, Possebon

Tänkbart lag:
Foster
Neville, Vidic, Evans, O’Shea
Ronaldo, Scholes, Carrick, Nani
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, Rafael, Fletcher, Giggs, Possebon, Park, Welbeck

Tips:
Underskattning är en stor risk i FA-cupen, det har hänt flera gånger med United inblandade att på papperet underlägsna lag har skrällt. Just detta är det enda hindret denna gången också då United är helt överlägsna på alla punkter. Mitt tips är, beroende på vilket lag man startar med förstås, en säker seger, skall vi säga 0-3.