Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Torres: United klara favoriter

Rafa Bènitez verkar rädas Manchester United. Likaså hans största stjärna – Fernando Torres – som anser ligatrean vara av största hot och ger, enligt Soccernet, United tyngsta favoritskap i kampen om Premier League.

“El niño” har missat större delen av sæsongen på grund av skador. Liverpool har trots det gått som på räls och toppar Premier League, med två matcher mer spelade än United. I förra veckan attackerade Benitez Sir Alex Ferguson, varpå den sistnämnde förklarade Chelsea som United’s största hot. Något som självfallet inte samtycktes med den arga spanjoren.

Torres å sin sida har inget emot att ge United favoritskapet.

“They are world and European champions. We respect them totally for the class of players they have. Many of them are among the best in the world and they’re clear favourites to win the title.”

Efter Benitez utspel lyckades Liverpool bara spela 0-0 mot Stoke, medan United i det närmaste förnedrade Chelsea med 3-0. Självfallet växte självförtroendet enormt hos Fergies mannar.  I Merseyside verkar stämningen inte alls på topp. Eller vill Torres helt enkelt slippa leva med favoritskap och risk upphausning och senare fiasko?

Möjligtvis en kombination. Torres tror emellertid mötet lagen emellan, lördagen den 14 mars, blir av yppersta vikt.

“I think the game at Old Trafford will decide the title. If everything goes as we expect, we think we’ll go there in a similar position to the one we are in now. Then it will be up to us to play our game and try to get a result in a ground that, in the past few years, has not been good for Liverpool. We know the chances we have. We have to go to Old Trafford and we’ll play Arsenal and Chelsea at home”, säger Torres diplomatiskt.